Co jste dnes zkoušely(i) z mainstreamu?

09. srpna 2014 14:45
Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 21. října 2023 14:07

Devotion (Dolce & Gabbana) - zvláštně svěže vzdušně synteticky krémový začátek mě neuchvátil. Příliš to nevylepšil ani sladce vanilkový lehce připálený piškot. Ale po rozvonění do podoby prachové vanilky s citronovým dortíkem je to už jiná liga.

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 22. října 2023 12:52

Café Rose (2023) (Tom Ford) - po odeznění krémově neurčitého úvodu nastoupila jemným dřevitým prachem poprášená temná olejová růže i se stonkem a suchými trny, vypodložená teplým sladce kouřovým balzámem. Jen káva není (ne že by mi to vadilo...právě naopak), u původní Cafe Rose ji také nemám. Podoba s Cafe Rose (2012) sice je, ale zároveň je každá jiná.

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 24. října 2023 10:46

Essenza Donna (Acqua dell'Elba) - nasládlá vodní vůně - prohřátá voda, kousky dřeva, mechu a květinové tóny. Dojezd v podobě velice lehké moderní chypře typu Narciso Rodriguez EdT či EdP nebo Lovely. Neurazí, nenadchne.

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 25. října 2023 09:08

For Her Forever (Narciso Rodriguez) - odlehčená verze Narciso Rodriguez for Her EdP a EdT - na začátku je trochu kyselkavější a ostřejší, není ani tak sytá. Je ale víc sladce květinovější a jako celek se spíš blíží Lovely (S. J. Parker), Red Door Velvet nebo Bright Rose.

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 27. října 2023 16:35

Guilty Elixir de Parfum pour Femme (Gucci) - neurčitá nasládle krémová syntetika s igelitovým tónem, po rozvonění o něco málo lepší sladce květinový krém, ale pořád nasládle syntetický Je to celé takové neurčité, Přídomek v názvu je klamáním spotřebitele.

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 29. října 2023 11:31

Rouge (Pascal Morabito) - hodně dřevitá sladká růže, chladný plech a desinfekce....podoba s BR 540 je očividná. Ale kupodivu to není žádný klon - Rouge je o celých 15 let starší. 

Offline Fleur blogger
6788 příspěvků moje polička 30. října 2023 08:48
Reakce na jerry:

Guilty Elixir de Parfum pour Femme (Gucci) - neurčitá nasládle krémová syntetika s igelitovým tónem, po rozvonění o něco málo lepší sladce květinový krém, ale pořád nasládle syntetický Je to celé takové neurčité, Přídomek v názvu je klamáním spotřebitele.

​To jsi mě nepotěšila. Já mám ráda Gucci Guilty Absolute, tak jsem se těšila, že tahle vůně by mohla být na stejné úrovni.

Online Miru
16331 příspěvků moje polička 30. října 2023 10:30
Reakce na Fleur:

​To jsi mě nepotěšila. Já mám ráda Gucci Guilty Absolute, tak jsem se těšila, že tahle vůně by mohla být na stejné úrovni.

​...já si také myslela, že to bude kvalitnější... Už jen kvůli té ceně

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 30. října 2023 11:21

Fleur 

Mně se Gucci Guilty Absolute taky líbí, ale Elixír je úplně jiný typ vůně. 

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 01. listopadu 2023 13:12

4711 Remix Cologne (Sparkling) Edition 2023 (Mäurer & Wirtz) - čerstvě rozkrojený citron a šťáva ze zeleného jablka, vše se usazující na pižmový základ. Tak trochu Light Blue, ale více citrusovější a osvěžující. Každopádně povedená letní polívačka.

Online Miru
16331 příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 00:07

Fiore del Dragone Tesori d´Oriente

...něco mezi Hypnotic Poison a Kenzo Amour a Kenzo Flower Le Parfum.

Parádní!.

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 04. listopadu 2023 12:53

Oud Glacial (Reminiscence Paris) - nasládlé fialkové listy se sladkým senem a ledovou mátou přecházející do máty usušené. Po rozvonění lehce nasládlý dřevitý tón (je to jediné,co by, byť hodně vzdáleně mohlo připomínat oud) s jemně kořeněným kouskem zeleného pačuliového lístečku. Povedená a velice originální osvěžující vůně, zároveň asi nejmátovější, jakou znám (ale není to žádná mátová žvýkačka nebo bonbon).

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 05. listopadu 2023 12:14

Energy Fusion for Her (Avon) - směs vodních květin, ostřejší, až trochu štiplavá. Po rozvonění doplněná nahořklým citrusem. Silná a jednotvárná, blížící se k hraně bolehlavu - spíš ale pouze pro nositelku, protože intenzita není valná (výdrž naštěstí taky ne). 

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 06. listopadu 2023 09:18

Rem Coco (Reminiscence) - svěží a mírně sladká kokosová voda, postupně našlehaná kokosová pěna. Po rozvonění se začala na povrch drát stojatá lehce zelená voda a syntetické nasládlé cedropižmo. Ale není to řádný propadák - jako letní "plážová" vůně svůj úkol splní.

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 07. listopadu 2023 18:38

Alpha for Her (Eau de Parfum) (Avon) - pokus o dřevitý liliový prach byl hned na úplném začátku přehlušen sladkým kašmeranem. Štiplavá a laciná.

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 09. listopadu 2023 09:40

Ginza (Eau de Parfum Intense) (Shiseido) -  zprvu lehká ovocně květinová pižmovka, která po rozvonění přitvrdila do ovocná růže s malým zeleným pačuliovým lístečkem. Na poměry Shiseido docela výrazná, sice generická, ale špatná není.

Online Miru
16331 příspěvků moje polička 11. listopadu 2023 17:09

J´adore L´Or Christian Dior

- při prvotním navonění se mi jako první naskočila vůně

původní Classique Jean Paul Gaultier EdP.

Nejen svojí skladbou, ale i poctivostí...

...po chvíli se Diorovo Zlato ale usadilo ve starém známém J´adore EdP, který vzniknul v roce 1999. Asi v roce 2004 jsem měla flakon a vybavuji si jeho hebkou oblou, ovocně květinovou sytost.

Dnešní J´adore EdP je řidší a kyselejší.

J´adore L´Or má ale velké plus.

Nejspíš zásluhou kvalitních ingrediencí.

Chvílemi se mi v nose totiž roztančí tóny vyloženě namedovělé s podrahovými, mechově měkkými, vláčnými bíložlutými pyly,

a jindy pak si zase uvědomuji, že cítím svěží chuť zelených lístků...

...v teplém počasí nebo ve vnitřních prostorách vůně kolem nositelky vytvoří jakousi luxusně delikátní mohérovou sluneční auru, která je pro ostatní v její těsné blízkosti velmi příjemná.

...v chladných teplotách se vůně schoulí sama do sebe, jako se některé květy na noc zavírají, zavinou a jen tak si sem tam teple sálá zpod ženina výstřihu.

Intenzita tělová, tak do deseti, max dvaceti centimetrů od těla. 

Výdrž slabé čtyři hodiny.

Jako dostat flakon, moc ráda unosím.

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 13. listopadu 2023 09:20

Orange Mauresque (Chopard) - sladce svěží neroliová sprcha - zpočátku víc zelená, později nasládlá. Jednoduchá, leč velice povedená.

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 14. listopadu 2023 14:41

Trussardi Ruby Red (Trussardi) -  počáteční závan sorbetu z tropického ovoce je moc příjemný, ovšem postupně přešla do dřevité sladké syntetiky, kterou v dojezdu trochu vylepšilo nasládlé mýdlo. Neurazí - nenadchne - nezaujme.

Offline Mha
příspěvků moje polička 14. listopadu 2023 16:43

Ehm... Ca-o-la

Starý muž s nevábným a nepříliš čistým knírem posnídal tvarůžky a zapálil si další doma balenou cigaretu.

(Asi toho zanedbaneho pána špatně skladovali)

Moment, ještě tematický obrázek...