To máš dobrý odhad, že si troufneš kupovat podle složení. Mě už ten můj odhad tolikrát zklamal, že slepáky už skoro nekupuju.
Carthusia je kvalitní značka a u sousedů nebo na Vinted bývá i za hodně dobrou cenu (protože ji bohužel nikdo moc nezná).
To máš dobrý odhad, že si troufneš kupovat podle složení. Mě už ten můj odhad tolikrát zklamal, že slepáky už skoro nekupuju.
Carthusia je kvalitní značka a u sousedů nebo na Vinted bývá i za hodně dobrou cenu (protože ji bohužel nikdo moc nezná).
Lesní ovoce (Manufaktura) - lehce štiplavá směs neidentifikovatelného ovoce s cedrem. Víc nic, protože výdrž nula (a intenzita minimální).
jerry Já jsem ji zkoušela minulý týden, když jsem kupovala v Manufaktuře nějaké drobné dárky. A říkala jsem si, jak si to může někdo koupit, když to přestane být cítit skoro dřív, než s tím přijde k pokladně. Parfemace tělových produktů v této limitované edici není špatná, ale toaletní voda by potřebovala opravdu nějakou promyšlenější strukturu.
Přesně - já tam kupovala mýdlo, sprcháč a krém na ruce. A měla jsem obavu, jak to bude vonět, protože EdT se mi tedy nelíbila ani co do vůně samotné. A kupodivu to voní pěkně (tedy aspoň to mýdlo a sprcháč, ty jsem hned doma dala do koupelny).
J'adore L'Or (2023) (Dior) - květinová exploze - v úplném začátku svěží mimóza, která ale velmi rychle přešla do sladšího průsvitného (leč nikoliv slabého) lehce zeleného jasmínu. Ve finále pak alienovský gumový jasmín střihnutý konvalinkou. Není mi jasné, proč se opakuje stejný název jako u vůní z roku 2010 a 2017 - jde o dost odlišné vůně.
...ta vůně mě dost zajímala... No, a jak to má, prosím, s výdrží a intenzitou.? A líbí se Ti.?
Není moc "zelená".?
![]()
(jako cena za ni je nehorázná...)
Tvůj popis J'adore L'Or zní naprosto skvěle, budu muset vyzkoušet, alienovský jasmín a konvalinky, to je přesně pro mě.
Je to čistá květinovka, tudíž nic pro mě. Ale pro mě je rozhodně příjemnější než klasická J´adore.
Určitě vyzkoušej, je to zjevně dobře udělaná vůně. Ale jak bude vypadat intenzita a výdrž teď v chladnu, těžko říct - zkoušela jsem ještě v zářijovém teple a do tepla tahle vůně opravdu není.
...proč není podle Tebe do tepla.?.
Husté bílé kytky.
... tohle možná nebude pro Miru směroplatný důvod... ![]()
euridike
To máš pravdu.
Jsem zvědavá na Tvůj názor, pokud budeš zkoušet - a jestli Ty v ní někde zachytíš vibrace BR 540...
ad Paradox Intense - mám ji rozskoušenou a ty vibrace na mě vyběhly hned na začátku.
Orange Calabria (Premiere Note) - šťavnatý rozkrojený pomeranč - nakrájená kůra a vymačkaná šťáva - úplné se sliny sbíhají. Postupně se ale pomeranč začal vytrácet a místo nastoupilo suše dřevité nasládlé neroli. V dojezdu se ale vše rozpadlo do laciného nasládlého cedru s malým zbytkem neroli. Finále je bohužel velkým zklamáním.
ad Paradox Intense - mám ji rozskoušenou a ty vibrace na mě vyběhly hned na začátku.
No a jaktože já je tam nemám?! ![]()
Já na počátku vnímám neurčitou cukrovatovou sladkost, u BR mám sladkost dokonalé jahodové cukrové vaty prostoupené jodovou tinkturou... ![]()
Těším se na Tvoji recenzi...
ad Paradox Intense
...tam není nic. Tam je chemické rozplizlé sladko. Líbivé masám...
Paradoxe Intense (Prada) - zjevně pokus o reparát hodně nepovedené a generické původní Paradox. Sladká cukrová vata na plechu, neidentifikovatelné ovocné a květinové závany a pak už jen cukrové krystalky se spoustou syntetiky. Ale ve finále se to všechno tak nějak rozplizlo do neurčita. Takže když reparát, tak sázka na jistotu - a (nepříliš zdařilý) pokus o variaci na BR540 tou jistotou asi měl být. Nevyšel.
Zkoušení některých letošních novinek je už na hranici masochismu![]()
No takže se na finálním rozsudku vlastně shodneme... ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
© 2014 - 2026 parfumanie.cz
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.