Co jste dnes zkoušely(i) z mainstreamu?

09. srpna 2014 14:45
Offline jerry
10918 příspěvků moje polička 06. října 2024 16:30
Reakce na salvia:

Après L'ondeè - Guerlain

Úplně se bojím vyslovit následující popis, ale co už... vůně nesou intenzivní zážitky, že?

​To se vůbec nemusíš bát

Après L'ondeè mám ráda, je to již roky stálice mé poličky - a zatímco za deště je krásná, za slunečna bych s leččím z tvé recenze souhlasila. 

Offline jerry
10918 příspěvků moje polička 06. října 2024 16:33

Phantom (Paco Rabanne) - silná nálož levandule odlehčené strouhnutou hořkou citrusovou kůrou, postupně začala ovocně sládnout (lepivá šťáva z ananasu) a rozvoněla se do poněkud syntetického sladkého dřeva. Akorát ten flakon se mi nelíbí...

Offline salvia
příspěvků moje polička 06. října 2024 20:45

jerry . Zkoušela jsem v posteli. Tak zkusím ještě za deště na den. Třeba trochu zapadne to ušpiněmé mýdlo.

Nastěstí je vůní dost a z čeho vybírat. Dnes jsem venčila Youth Dew a jako vždy nechápu, co proti ní kdo má,  je to přeci taková decentní krasavice .

Offline jerry
10918 příspěvků moje polička 10. října 2024 20:25

Ma Griffe (Eau de Toilette) (Carven) - vintage verze. Studené zelené aldehydy, silnější a ostřejší , než je nyní běžné  (pro představu něco jako zesílená verzi No. 19 EdP). Ale aldehydy vyprchaly a na řadu nastoupilo mýdělko - nejprve výrazně květinově zelené, později bylinně (šalvějově) santalové. Ale pořád v hebce chyprovém balení. Nádherně starosvětská vůně z dávných dob.....

Offline euridike blogger
3901 příspěvků moje polička 12. října 2024 10:31

COSMIC KYLIE JENNER - Kylie Cosmetics

Paradoxe Prada, Good Girl Blush Carolina Herrera, God Is a Woman Ariana Grande, My Way Armani, Rogue Love Rihanna či Bella Tropicale Oscar de la Renta, ty všechny se prolnuly a vpluly do vesmírného impéria známého pod názvem The Kardashians, kde hvězdy leží na chodníku slávy a nejdůležitější z planet nese název Hollywood. //Takhle to voní v Marionnaud...//

Kdybych této vůni chtěla přidělit hashtagy, zvolila bych zřejmě #basicbitchperfume #cleanscent #floralandsweetscent. Protože přesně taková Cosmic je - jednoduchá, líbivá, crowd-pleaser par excellence, ambrové květy, které se promění v dřevitý vanilkový prach.

Autorkou vůně je Nicole Mancini /na svědomí má i výše zmíněné Rogue Love a Bella Tropicale/, kterou si Kylie zřejmě "vypůjčila" od své starší sestry Kim, pro niž namíchala milé a neútočné parfémované vody Body a Crystal Gardenia. Kdybych však ze zatím co do počtu poměrně skromné kolekce parfumérky měla vybrat dva nejpozoruhodnější počiny, byla by to sofistikovaná orientálka Night, jež je součástí portfolia izraelského módního návrháře Elieho Tahariho, a Nirvana French Grey Elizabeth and James, což je minimalistická levandulová čajovka, jejíž výroba již bohužel byla ukončena. 

Offline euridike blogger
3901 příspěvků moje polička 12. října 2024 18:53

TYGAR Bulgari

Minimalistická vůně.

Přesto/Proto velmi působivá. 

Stěží dozrálé grepy v půli rozetnuté ledově chladným ocelovým sekáčkem, šťáva z dužiny se mísí s vonnými silicemi vzlínajícími z poraněné kůry i z rozdrcených semen. Kapky, které ulpěly na pracovní desce, byly setřeny naškrobenou vaflovou utěrkou. 

Unisex.

Přemýšlím, proč vlastně se mi tolik líbí...

Možná proto, že by mohla být sofistikovaným protějškem k DKNY Women Energizing Donna Karan - a pro tu já mám slabost...

Offline jerry
10918 příspěvků moje polička 13. října 2024 15:58

Swann (Pacoma) - svěží nasládle zelené aldehydy přecházející do pižmového mýdélka s výraznou růžovou růží doplněnou sladkým a hodně lehkým jasmínem. Po rozvonění přešla do neobvykle něžné chyprovky, uhlazené, ve které santal s větvičníkem se chumlají do lehoučké balzámem provoněné šály (název je opravdu případný). Bohužel se už dávno nevyrábí...

Offline euridike blogger
3901 příspěvků moje polička 14. října 2024 10:20

A REASON TO LOVE Gucci

Říká se, že protiklady se přitahují, A Reason To Love je toho důkazem, chambre séparée pro dva cizince, růži a oud, ta růže je orientální kráska s pikantním smyslem pro humor, oud je CEO v obleku na míru trávící půlku života na pravidelné lince Roma Ciampino - London Stansted. Na první pohled spolu zdánlivě neladí, na druhý jim to ale fatálně sluší. 

//Jinak na téhle vůni není nic zvláštního a pozoruhodného, to jen ta kombinace plnokrevné kořenité růže a pětihvězdičkově sterilního oudu; a ještě víc by mě tato vůně bavila, kdybych byla přesvědčená, že k tomuto efektu došlo záměrně, ale na to bych nevsadila ani penny.//

Offline Fleur blogger
6788 příspěvků moje polička 14. října 2024 13:15

euridike Ale jak jsi to popsala, je to přesně Morillas s tím jeho temperamentním španělským původem a švýcarsky odměřeným luxusem, v němž žije a pracuje.

Offline euridike blogger
3901 příspěvků moje polička 14. října 2024 18:26

Fleur 

No to máš vlastně pravdu...!

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 15. října 2024 07:29

Fleur 

...u Morillase je velmi dobrá spíše jeho dřívější tvorba. Poslední roky je to v zájmu prodejnosti průměrné, líbivé, nijaké, nevyčnívající, v podstatě bez charakteru. Resp. některá jeho díla jsou výborná, některá mě udivují, že jsou z jeho pera...

(např. jeho značka Mizensir mi přijde dost průměrná s ohledem na cenu, průměrně průměrné - Fame Paco Rabbane, Flora Georgeous, pak třeba většina odnoží od původní Flower Kenzo EdP - děs...)

Temperament u něj nevnímám téměř vůbec, a luxus.?, no, když už, tak takový snobský, povrchní, bez hloubky...

Offline jerry
10918 příspěvků moje polička 15. října 2024 08:07

Joy (Eau de Parfum) (Jean Patou) - květinová zahrada v plném květu, ochlazovaná na začátku aldehydy. Sytá růže se sametovým jasmínem, po rozvonění už měly růže trochu navrch. Ale jasmín pak nabral druhý dech. Vše je zaobaleno do nasládlého klubka jemné vlny. Tohle je luxus ve flakonku. Typově je podobná Chanel No. 5, na začátku mi pocitově hodně připomíná Champs-Elysées.

Offline jerry
10918 příspěvků moje polička 16. října 2024 18:23

L'Interdit Absolu (Givenchy) - kořeněný začátek stojí za to - sladký pepř, kardamom, nové koření, ba i kousek nesladké skořice. I to kořeněné levandulové pokračování je povedené, sice se tam mihly ještě nějaké sladké kvítky, ale nedostaly šanci. Naopak následná trocha suchého tabáku a stopa suché pačuli potvrzují, že některé odnože mohou být čím dál povedenější. Klidně ji lze považovat za unisex...a to za sakra dobrý unisex.

Miru Luna

Vyzkoušejte - tohle by se vám mohlo líbit.

A speciálně pro Miru - výdrž i intenzita taková, že mně by stačily 2 střiky na půl dne.

Offline Luna
10861 příspěvků moje polička 16. října 2024 19:12

jerry To rikas brzo Zrovna jsem doplnila 50ml Intense.

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 17. října 2024 05:15

jerry 

...no a mně se zas moc nelíbí(opakované zkoušení ).

Je na mně vyloženě pánský (nebo teda hooodne unisex).

Vůně to dobrá je, ale ne pro mě.

Nejlepší jsou Intense a Rouge, každý něčím jiným, výdrž velmi dobrá.

Absolu - výdrž slabší průměr 

Offline euridike blogger
3901 příspěvků moje polička 17. října 2024 10:08

jerry 

Plha se hlásí - já ho vyzkoušet půjdu s radostí, mně by se líbit mohl.

Offline jerry
10918 příspěvků moje polička 17. října 2024 11:18

euridike 

Jdi....protoze mohl. Jsem zvedava, jak se ti bude libit.

Uz u predchoziho "cerneho" L' Interdit jsem vahala s nakupem, ale tady je ten koreneny zacatek pro me jeste vetsim lakadlem.

Offline Luna
10861 příspěvků moje polička 17. října 2024 22:04

jerry taky zkusim rada, pristi sobotu by ho mohli mit ve Vidni na letisti. Unisex mi neva. Tesim se.

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 18. října 2024 13:18

...měla jsem štědrý slevový narozeninový kupon a "škrtila" jsem se, nechtěla jsem moc utrácet, tak jsem vzala cestovní balení

Ombre Leather Tom Ford 2018

...nevím, jestli se vrátím k  úvodu, ale nyní,

na kůži

mám

tlumeně intenzivní měkké, poddajné nakouřovělé koženo...

...a jakoby v oné velmi naměkčené a současně svrchu delikátně hebce drhnoucí kůži s luxusně jemným cigárem, bylo podprahově, rozmlženě zakomponováno i

lahvově zelené zubaté malinové lití ochucené tmavonachovou šťávou lesních plodů,

ohlazené bezgravitačním jasmínovým vánkem 

a

je to takové intenzivně tiché/tiše intenzivní(?),

tmavé, antracitové, antracitově tmavo zelené, sametově velurové,

pružné, jak mechové polštáře v hlubokých hvozdech...

...ta vůně působí velmi tmavě, prostě cítíte tmu,

jenže  paradoxně s tím si ale uvědomujete i přítomné jisté světlo -

krok

zvuk kroku

tep dechu

proud vzduchu

ticha hlas...

...slunce

stromy

mechy

a

duše 

žije,

volně

dýchá

zas...

EDIT:

..?úvod?

Ano, zelenavé/spíše čerstvé pačuli, pak stříbrošedá, a pak našedle bledě žlutavý odstín namletého kardamonu, jeho velkorysá vrstva a do ní zkapává sirup ze vší silou mačkaných, lisovaných jasmínových květů...

...nasládlost, jemňoučká kořenistost a pak -

můžete začít číst od názvu vůně,

shora

Offline jerry
10918 příspěvků moje polička 23. října 2024 19:43

Chloé L'Eau de Parfum Intense (Chloé) - svěže pudrový kosatec s růží, opravdu pěkný. Leč bylo to jen takové chvilkové mámení - pak přišla realita: nepěkná nasládle syntetická směs, ze které se nakonec vyklubal sladce vodní cedr.