Co jste dnes zkoušely(i) z mainstreamu?

09. srpna 2014 14:45
Offline euridike blogger
3901 příspěvků moje polička 25. října 2024 11:47

L'INTERDIT ABSOLU Givenchy 

Tahle vůně je jako... 

... sedět o mariánské noci u okna /ano, ještě pořád jsou vnitřní křídla zapřena ohnutou vidličkou zakoupenou na Marché Dauphine/, na včera natřeném parapetu bílý talířek s tyrkisk pepper, ztracenými a znovu nalezenými v piksle s nápisem 'Anis', čas je připravil o minerální slanost, chutnají a voní teď spíš jako små grå s lehkým třešňovým espritem, ale ne, ne, postupující noc a jeden letmý pohyb /ten pohyb, jímž jsem posunula lem rukávu o pár centimetrů výš, abych mohla věnovat krátký, zdánlivě skoro nezúčastněný pohled časovému údaji na hodinkách/ mi napoví, že to ne ty leskle temné skořepinky, ale moje pozdně ranní Black Perfecto, to a právě to...  

Pak v pozdní hodině mezi drakem a hadem bílé mýdlo v kostce a levandulová mlha, v níž se /podobná medonosné Ofélii/ ztrácím do sna, kam za mnou jiní nemohou, ještě naposledy pohledem v přeplněném popelníku ukolébám ke spaní pár tvých slov, na která si už nevzpomínáš /tak mě to naučil Václav Hrabě/, vlaštovka složená z titulní strany Le Figaro /"Les changements de discours d’Emmanuel Macron brouillent sa ligne face à l’État hébreu"/ se chystá k odletu, plně naložena tabákem a vším, co nebylo dosněno. Planá, přesto naplněná noc, v hlavě Daysleeper, dnes mi zní jako chanson přehrávaný z vinylu. 

//... v úvodu cítím jemnou, měkkou, kořenitou lékořici, z níž vyvanul salmiak, k tomu temné třešně, rozdrcené i s mandlově nahořklými peckami, ta vůně postupně modrá a drhne nesuchou levandulí a hoblinami francouzského mýdla, závěr se nese v duchu tiché měkkostí dřevitého papíru a tabákového sena, jehož vůně chvílemi evokuje hřejivé aroma štramberských uší...//

Offline Luna
10861 příspěvků moje polička 25. října 2024 17:05

euridike Jupí, zítra zkusím! Pak dám vědět, jestli je krásná jako tvá recenze. Něco mi říká, že bychom se s tímhle flakonkem mohli kamarádit.

Offline euridike blogger
3901 příspěvků moje polička 25. října 2024 19:07

Luna 

Jsem zvědavá na Tvoje dojmy, věřím, že zklamaná nebudeš.

Offline Luna
10861 příspěvků moje polička 26. října 2024 10:21

euridike Tak uz ji zkousim. A parada. Chvilicku na me dokonce dychl puvodni Bvlgari Black, ten jsem milovala. Sice se to neubira smerem k nemu, ale pro me je tahle vune opravdu jak delana. Ja jsem takova stara cerna carodejnice, co se rada poleva temihle lektvary.

Pisu Jeziskovi.

A taky zkousim Barenia Hermes. Take velmi krasna, kvalitni, povedena. Ale prece jen je na papirku hezci nez na me kuzi. Ja si s Hermes bohuzel moc nerozumim, skoda. Ale moc se mi libi.

Offline euridike blogger
3901 příspěvků moje polička 27. října 2024 13:19

Luna 

Tak to jsme se ocitly v naprostém souladu - Black Bvlgari jsem taky měla moc ráda & chybí mi, Barenia mě baví právě proto, jak je na kůži proměnlivá /a máš pravdu, na papírku je mnohem krotší a předvídatelnější/, navíc v ní cítím kdoule, což je pro mě velký bonus. 

Offline Luna
10861 příspěvků moje polička 27. října 2024 20:11

euridike Tak nakonec Barenia se na mne usadila uzasne. A hodne dobre drzi. A hlavne paculi No tak tohle je ale vzdycky. Dlouho nic a pak nevim, co driv.

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 27. října 2024 20:17

Luna euridike Black Bvlgari?

Ne.

Vzdálene Man in Black, kdy ale zásluhou kosatce(byt je v kompozici velmi ohlazen) má vůně delikatne dřevitý podton a postrádá ale hlavně jistou houbickovitost, 

jež má naopak, a tím pádem maji k sobě mnohem blíže -

Jasmín Noir L' Elixír Bvlgari

L' Interdit Absolu - to je na mně velmi lahodná tuberozovojasminova, mazlavá houbickovitost, více do zelená, jistě pánské akcenty.

Jasmín Noir L' Elixír je sladší a "pouze" lahodne mazlavá jasmínová houbickovitost( plus další, nosu lahodící ingredience).

Kvůli Vám jsem L'Interdit ABSOLU zkusila znovu, proto ty dojmy...

...je to pěkná vůně, ano.

Bohužel na mně intenzity intimní, téměř efemérní...

Offline Luna
10861 příspěvků moje polička 27. října 2024 20:22

Miru Ja tam Black pri prvnim nastriku mam. Jen takovy zachvev.

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 28. října 2024 02:51

Luna 

...no, hlavní je, že jsi objevila vůni, která Tě hodně oslovila...

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 29. října 2024 12:18

euridike No tak ty štramberský uši mě zaujaly, takže jsem vyzkoušela a tedy za mě velký špatný, strašně moc sladký, ulepený,  až takový laciný. Ale díky za recenzování, píšeš to poutavě. 

Offline euridike blogger
3901 příspěvků moje polička 29. října 2024 16:25

Kan 

No vidíš, u mě žádný ulepený & sladký, chemie kůže je prostě nevyzpytatelný prevít.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 29. října 2024 16:33

euridike No že to píšeš :D, já na kůži raději kůži, kouř, bergamot, dřevo, mech. Žádný kytky, vanilka nic.

Offline Mha
příspěvků moje polička 29. října 2024 18:00

euridikeKan 

Tak jsem dnes zkusila taky a je to nesourode, jako nepromichany horký čaj, do kterého sis přidala studené mléko, střídají se tam dvě polohy, které mi dohromady drhnou.

Offline euridike blogger
3901 příspěvků moje polička 29. října 2024 19:43

Mha 

Když to takhle napíšeš, tak musím souhlasit v tom, že i já vnímám dva různé aspekty té vůně, které nejsou v prvoplánovém souladu, ale pro mě to není negativum, mě tahle /zdánlivá/ juxtapozice baví, protože posouvá vůni mimo hranice mainstreamové předvídatelnosti. Ale znáš to, sto lidí, sto chutí...

Offline Mha
příspěvků moje polička 29. října 2024 20:31
Offline alibi blogger
4198 příspěvků moje polička 31. října 2024 15:14

nevím, kam s tím, tak to dám sem.

https://alibi-notes.webnode.cz/l/vune-a-ucinky-levandule/

Offline jerry
10918 příspěvků moje polička 01. listopadu 2024 18:13

alibi 

Moc poučné čtení

Měla jsem v těch levandulích trochu hokej - a ty jsi mi v tom udělala přehled. 

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 01. listopadu 2024 18:41

Black Orchid Tom Ford Eau de Toilette 2023

...žádnej vývoj. Je to

nahned -

rozmačkaný, hodně zralý modrofialový plody, lepkavá šťáva s kousky rozpadající se dužniny

svojí sladkostí oblbuje naivní pačuli a to, vzdávajíc, zmalátněle a jak hadrovej panák,

bezvládně skládá se na zem...

...tma, tmavo(všech ponurých odstínů hnědá, fialová, pastelově černá),

tmavý hutno,

měkký, tlumivý, vláčně vlaze prachový(květovej pyl/tuberoza, orchidej),

jemně táhlý...

Může bejt na labutěnce i pudr kadidlovej?,

může,

a pak se i může topit v podprahovejch tónech právě rozpouštěný čokolády...

Tohle všechno je cítit na první dobrou.

...jak malý dítě, když strčí svůj prst přímo do samýho středu květu a pak,

mezi dvěma, třemi prsty s požitkem matlá lehce lepkavej pyl tak,

až mu prstový bříška po sobě hebce mazlavě kloužou...

...prostě potřebuju tuberozu - sofistikovaná živočišnost

potřebuju švestku - sladce opojnou líbivost

a nejspíš pořád potřebuju pačuli - temnotu, tajemství, iritaci(paradoxně v tom kladném smyslu slova)

no a taky to, pro mě, nejde bez pižma - teplo, teplo mého vnitřního objetí sebe sama/klidu,

voňavé teplo mého těla,

kdy do zakázaného území smí jen 

někdo...

...nakonec koření, na lékárenských vahách,

někdy skřípe mezi zuby,

někdy dá všemu tu správnou chuť a

někdy zanechá jen špinavý šmouhy...

...přesto by to bez něj nešlo

Offline alibi blogger
4198 příspěvků moje polička 01. listopadu 2024 21:16

jerry děkuju. to je jen zlomek toho, co ta přednášející věděla 

Offline salvia
příspěvků moje polička 01. listopadu 2024 23:07

Nina Rose  -  Nina Ricci

Rose od barvy, nikoli květiny. Také jde o vůni 2 v 1. 

1. Typ kikina - tepláková souprava s lampasy a tisickrát vykřičenou značkou ideálně Escada n. DG, dlouhé blond vlasy a kabelka, ze které čučí yorkshirský terier. Naovocnělé impertinentní cosi. Naštěstí opravdu pominulo,

2. nahrazeno naprosto kontrastní pudrovokvětinovou decentní vůní, s lehounkým pižmovým koncem. Tušení stínu je zcela odpovídající popis základu.

S výdrží 2 hodiny je opravdu vhodná do tanečních. Než děvče v pastelových šatech dojede z domu do sálu, přejde ta kikinovská fáze. Do vyvětraného sálu vstoupí priměřeně vonící a ke konci lekce už ve vydýchaném sále nikomu komplikovat život nebude