Jistě, o tom nepochybuj![]()
Co jste dnes zkoušely(i) z mainstreamu?
Oriflame Dark wood
Čistě ze zvědavosti, flakon ležel kolegovi na stole.
Nevoní po nástřiku, nevoní po půl hodině, nevoní ani za několik hodin. Ale je hrozně cítit celou dobu a pak nejde oprat a umýt.
Štafetu s nerozvážným zkoušením vůní předávám.
...tak přes noc vydržela
(no, mé noci jsou krátké.../málo spím)
...na ruce ji vnímám i po deseti hodinách
...a asi cítit je. Protože prý voním po mandarinkach(ovocná růže, jeden člověk) a prý zanou zůstává voňavá stopa, zvláštní, moc pěkná (druhý člověk, to tipuji Black Orchid, co mám na sobě x opakovaných střiků)
...a mění se/ umí vonět různě
Jo, brala bych ji
Ciao Bella! (El Ganso) - svěží citrusové suché sladké seno ozdobené sladkým pomerančovým květem, pak příjemné nasládlé dřevo. Povedená sympatická vůně, taková univerzální a zároveň neobtěžující.![]()
Rose Amira Guerlain
...sytá, tlumeně šťavnatá, plná vůně růží, od světle růžových až po tmavou magenta s podprahovou chutí bobulí -
rybíz, maliny(hebká pikantnost a příjemná, jemná nakyslost)
+
třešně(sladké pevné masité chrupky)
...ukryto pod bohatým květenstvím/zpod ochrany mnoha okvětních plátků dýchá
zprvu něžně hedvábné, vláčně prachovo mydlinkové pižmo, objímané bezgravitačně nadýchanou pěnou z vlaze pudrových pryskyřic
...později ona něha nenápadně ale jistě tmavne a přiostří - ve vůni se objeví určitá ježatost, drhnutí, tlumená svíravost, temně zelenoantracitová tma
Rose Amira se zpočátku tváří neškodně, líbivě, radostně až zářivě, jenže pak, po čase
rysy ztvrdnou, oči potemní a stabilita -
jakoby kořeny začaly prorůstat každou jednotlivou vrstvou zemské kůry, prostupovat až k samému jádru planety Země,
jakoby vám někdo pevně chytil nohy kolem kotníků a přišpendlil k povrchu zemskému...
...a růže už to není jásavě naovocnělá,
nyní cítím růži spíše kostelní, těžký bohatý květ, silný houževnatý stonek s malými zahnutými dýkami i s pachem právě zorané půdy prokuřované - čištěné - kadidlovým vánkem dobrovolně unikajícím z kadidelnice,
jež na velmi tenkých leč tuhých provázcích z vláken pačuli,
se pravidelně pohupuje v rytmu chůze vysvěcujícího...
...ano, v odvážné lásce nastavit vznešenou tvář chladivé luně v úplňku
Rose Amira během svého života se různě objevuje a zase na chvilku mizí, aby se pak opět rozvoněla
Ta její "kladná" část - je přímo harmonizační, energizující
ovšem část, poloha "tmavá/špinavá" - ta je naopak zklidňující, uzemňující, uvádějící v zádumčivost
(opravdu mi připomíná éru vůní Stella Rose Absolute a růžových vůní Niny Ricci, vůně růží, kterých se člověk téměř nemůže nabažit. Možná proto, že je potřebuje...)

Miru Upřímně ti závidím, že ji takto vnímáš (a že ji z tebe cítí i okolí). Přesně takhle jsem si ji přála, bohužel v mém případě se nic podobného nekoná.
Chloé L´Eau de Parfum Intense
...malina.?.
No, jakoby jste ji jedli s mléčným papírem(= na kaši rozšmelcovanej cedr a rozpitej do škrobenýho kosatce).
Vlastně je to původní a tak signifikantní Chloé EdP, ale s absolutně vykuchaným a rádoby vylepšeným složením.
Jediné, co z toho zbylo, je taková ta typická úderná nezaměnitelnost z vůně roku 2007
(a po odeznění vskutku "skvělého" úvodu voní ona Chloé EdP 2007 pouze s nepatrným dotekem delikátně kosatcových malin. Jako by to byla ona a nebyla...)
Ano, tentokrát název vůně celkem sedí...
...je to intenzivně zoufalé
(pro sběratelky lajků se zubníma kartáčkama místo řas, s umělými nehty i zubama, přišitými vlasy a s několika filtry na "fotečkách")
No, ale musím přiznat, že se to moc dobře čichá, a taky to neohroženě na kůži sedí.
Taková vyumělkovaná tvářička jak od AI - i když víte, že to není pravdivé, neustále vás to nutí se na to dívat...

Fenty EdP
...první přivonění a naskočil mi méně údernější Idole Intense. Cili příjemné, pěkné.
To holt, tangerinka s borůvkou, po chvilince to začíná více hořknout, jakoby grepová šťáva nebo mačkat kůru na mandarinkaách - nasládlá hořkost, pěkná, chutná.
Hm, měla jsem představu temné růže. Tohle je neškodné ovocíčko s nějakou květinkou za ruku s pižmíčkem, intenzity stydlivé.
Hezká vůně pro holčičky...
Juliette (Juliette Has A Gun) - rozpuštěný červený bonpar, po rozvonění se závany studeného pižma. Ovšem v dojezdu se do té doby příjemná vůně vydala na cestu nasládlé kašmeranové syntetiky.
April Violets (2015) (Eau de Toilette) (Yardley) - Zelené fialkové lístky přepudrované kosatcově mimózovým svěžím pudrem. Od prvního přičichnutí jsem věděla, že tohle znám....a ono to po chvilce naskočilo - pudrová verze roky nevyráběné Trussardi Skin. S původní verzí April Violets nemá (kromě názvu a fialky ve složení společného skoro nic) - název je dost zavádějící, protože tato nová verze je zcela svébytnou vůní (a velice povedenou).![]()
Paula's Ibiza Cosmic (Loewe) - sladce naovocněná dřevitá a dosti ambroxanová, po rozvonění se ambroxan utlumil a zůstalo jen naovocněné dřevo. Taková lepší drogerkovka.
Nina Illusion (Nina Ricci) - svěží sladkokysele ovocná - trochu bonbon, trochu limonáda s lehkým náznakem rebarbory. Variace na Nina Ricci Bella a Eau de Rhubarbe Ecarlate, leč jejich kvalit nedosahuje (ale špatná rozhodně není).
Love Story (Manufaktura) - generická ovocně-květinově-dřevitá pižmovka, v dojezdu pak laciný santal. Tohle by neobstálo ani v drogerii.
Sì Passione Intense (2024) (Giorgio Armani) - sladkokyselé ovoce v dřevitém prachu, ale takové slaboučké....jako by to ani "intense" nebylo. Jenže po rozvonění ono "intense" opravdu nastalo - laciná sladká syntetika v podobě intenzívního cedropižma.
Před časem jsem někomu slíbila, že vyzkouším (nebyla jsi to ty Miru?). Slib plním, ale umejt to nejde![]()
...tuhle že bych po Tobě chtěla.? To už si nepamatuju teda![]()
Na mně všechny odnož buď nevoní/jsou víc než efemérní a nebo na mně nevoní/nejsou pěkné, nebo oboje.
Pěkný byl na mně jen kdysi původní Sí Le Parfum původní...
Já právě nevím![]()
Chloe Naturelle.
Prý Naturelle. Cha! ![]()
Chloe Synthetique by znělo pravdiveji.
Mha Máš pravdu. Já ty Chloe obecně nemusím, téhle jsem chtěla dát šanci a vyzkoušet, ale byla to ztráta času.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje