Co jste dnes zkoušely(i) z mainstreamu?

09. srpna 2014 14:45
Offline jerry
10918 příspěvků moje polička 15. listopadu 2024 18:28

Miru 

Jistě, o tom nepochybuj

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 15. listopadu 2024 18:56

jerry 

Offline Mha
příspěvků moje polička 15. listopadu 2024 20:21

Oriflame Dark wood

Čistě ze zvědavosti, flakon ležel kolegovi na stole. 

Nevoní po nástřiku, nevoní po půl hodině, nevoní ani za několik hodin. Ale je hrozně cítit celou dobu a pak nejde oprat a umýt. 

Štafetu s nerozvážným zkoušením vůní  předávám. 

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 16. listopadu 2024 15:38

Fleur 

...tak přes noc vydržela

(no, mé noci jsou krátké.../málo spím)

...na ruce ji vnímám i po deseti hodinách 

...a asi cítit je. Protože prý voním po mandarinkach(ovocná růže, jeden člověk) a prý zanou zůstává voňavá stopa, zvláštní, moc pěkná (druhý člověk, to tipuji Black Orchid, co mám na sobě x opakovaných střiků)

...a mění se/ umí vonět různě 

Jo, brala bych ji

Offline jerry
10918 příspěvků moje polička 16. listopadu 2024 18:27

Ciao Bella! (El Ganso) - svěží citrusové suché sladké seno ozdobené sladkým pomerančovým květem, pak příjemné nasládlé dřevo. Povedená sympatická vůně, taková univerzální a zároveň neobtěžující.

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 16. listopadu 2024 20:30

Rose Amira Guerlain

...sytá, tlumeně šťavnatá, plná vůně růží, od světle růžových až po tmavou magenta s podprahovou chutí bobulí -

rybíz, maliny(hebká pikantnost a příjemná, jemná nakyslost)

+

třešně(sladké pevné masité chrupky)

...ukryto pod bohatým květenstvím/zpod ochrany mnoha okvětních plátků dýchá

zprvu něžně hedvábné, vláčně prachovo mydlinkové pižmo, objímané bezgravitačně nadýchanou pěnou z vlaze pudrových pryskyřic

...později ona něha nenápadně ale jistě tmavne a přiostří - ve vůni se objeví určitá ježatost, drhnutí, tlumená svíravost, temně zelenoantracitová tma

Rose Amira se zpočátku tváří neškodně, líbivě, radostně až zářivě, jenže pak, po čase  

rysy ztvrdnou, oči potemní a stabilita - 

jakoby kořeny začaly prorůstat každou jednotlivou vrstvou zemské kůry, prostupovat až k samému jádru planety Země,

jakoby vám někdo pevně chytil nohy kolem kotníků a přišpendlil k povrchu zemskému...

...a růže už to není jásavě naovocnělá, 

nyní cítím růži spíše kostelní, těžký bohatý květ, silný houževnatý stonek s malými zahnutými dýkami i s pachem právě zorané půdy prokuřované - čištěné - kadidlovým vánkem dobrovolně unikajícím z kadidelnice,

jež na velmi tenkých leč tuhých provázcích z vláken pačuli,

se pravidelně pohupuje v rytmu chůze vysvěcujícího...

...ano, v odvážné lásce nastavit vznešenou tvář chladivé luně v úplňku

Rose Amira během svého života se různě objevuje a zase na chvilku mizí, aby se pak opět rozvoněla

Ta její "kladná" část - je přímo harmonizační, energizující

ovšem část, poloha "tmavá/špinavá" - ta je naopak zklidňující, uzemňující, uvádějící v zádumčivost

(opravdu mi připomíná éru vůní Stella Rose Absolute a růžových vůní Niny Ricci, vůně růží, kterých se člověk téměř nemůže nabažit. Možná proto, že je potřebuje...)

Offline Fleur blogger
6788 příspěvků moje polička 17. listopadu 2024 10:45

Miru Upřímně ti závidím, že ji takto vnímáš (a že ji z tebe cítí i okolí). Přesně takhle jsem si ji přála, bohužel v mém případě se nic podobného nekoná.

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 17. listopadu 2024 10:48

Fleur 

...kuju...

No, ještě ji výhledově zkoušet budu, tak uvidím...

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 19. listopadu 2024 17:02

Chloé L´Eau de Parfum Intense

...malina.?.

No, jakoby jste ji jedli s mléčným papírem(= na kaši rozšmelcovanej cedr a rozpitej do škrobenýho kosatce).

Vlastně je to původní a tak signifikantní Chloé EdP, ale s absolutně vykuchaným a rádoby vylepšeným složením.

Jediné, co z toho zbylo, je taková ta typická úderná nezaměnitelnost z vůně roku 2007

(a po odeznění vskutku "skvělého" úvodu voní ona Chloé EdP 2007 pouze s nepatrným dotekem delikátně kosatcových malin. Jako by to byla ona a nebyla...)

Ano, tentokrát název vůně celkem sedí...

...je to intenzivně zoufalé

(pro sběratelky lajků se zubníma kartáčkama místo řas, s umělými nehty i zubama, přišitými vlasy a s několika filtry na "fotečkách")

No, ale musím přiznat, že se to moc dobře čichá, a taky to neohroženě na kůži sedí.

Taková vyumělkovaná tvářička jak od AI - i když víte, že to není pravdivé, neustále vás to nutí se na to dívat...

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 19:17

Fenty EdP

...první přivonění a naskočil mi méně údernější Idole Intense. Cili příjemné, pěkné.

To holt, tangerinka s borůvkou, po chvilince to začíná více hořknout, jakoby grepová šťáva nebo mačkat kůru na mandarinkaách - nasládlá hořkost, pěkná, chutná.

Hm, měla jsem představu temné růže. Tohle je neškodné ovocíčko s nějakou květinkou za ruku s pižmíčkem, intenzity stydlivé.

Hezká vůně pro holčičky...

Offline jerry
10918 příspěvků moje polička 28. listopadu 2024 18:16

Juliette (Juliette Has A Gun) - rozpuštěný červený bonpar, po rozvonění se závany studeného pižma. Ovšem v dojezdu se do té doby příjemná vůně vydala na cestu nasládlé kašmeranové syntetiky.

Offline jerry
10918 příspěvků moje polička 02. prosince 2024 20:09

April Violets (2015) (Eau de Toilette) (Yardley) - Zelené fialkové lístky přepudrované kosatcově mimózovým svěžím pudrem. Od prvního přičichnutí jsem věděla, že tohle znám....a ono to po chvilce naskočilo - pudrová verze roky nevyráběné Trussardi Skin. S původní verzí April Violets nemá (kromě názvu a fialky ve složení společného skoro nic) - název je dost zavádějící, protože tato nová verze je zcela svébytnou vůní (a velice povedenou).

Offline jerry
10918 příspěvků moje polička 03. prosince 2024 19:08

Paula's Ibiza Cosmic (Loewe) - sladce naovocněná dřevitá a dosti ambroxanová, po rozvonění se ambroxan utlumil a zůstalo jen naovocněné dřevo. Taková lepší drogerkovka.

Offline jerry
10918 příspěvků moje polička 05. prosince 2024 20:32

Nina Illusion (Nina Ricci) - svěží sladkokysele ovocná - trochu bonbon, trochu limonáda s lehkým náznakem rebarbory. Variace na Nina Ricci Bella a  Eau de Rhubarbe Ecarlate, leč jejich kvalit nedosahuje (ale špatná rozhodně není).

Offline jerry
10918 příspěvků moje polička 08. prosince 2024 17:16

Love Story (Manufaktura) - generická ovocně-květinově-dřevitá pižmovka, v dojezdu pak laciný santal. Tohle by neobstálo ani v drogerii.

Offline jerry
10918 příspěvků moje polička 11. prosince 2024 20:13

Sì Passione Intense (2024) (Giorgio Armani) - sladkokyselé ovoce v dřevitém prachu, ale takové slaboučké....jako by to ani "intense" nebylo. Jenže po rozvonění ono "intense" opravdu nastalo - laciná sladká syntetika v podobě intenzívního cedropižma.

Před časem jsem někomu slíbila, že vyzkouším (nebyla jsi to ty Miru?). Slib plním, ale umejt to nejde

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 11. prosince 2024 20:20

jerry 

...tuhle že bych po Tobě chtěla.? To už si nepamatuju teda

Na mně všechny odnož buď nevoní/jsou víc než efemérní a nebo na mně nevoní/nejsou pěkné, nebo oboje.

Pěkný byl na mně jen kdysi původní Sí Le Parfum původní...

Offline jerry
10918 příspěvků moje polička 11. prosince 2024 20:22

Miru 

Já právě nevím

Offline Mha
příspěvků moje polička 12. prosince 2024 12:14

Chloe Naturelle. 

Prý  Naturelle. Cha!

Chloe Synthetique by znělo pravdiveji. 

Offline Fleur blogger
6788 příspěvků moje polička 13. prosince 2024 07:01

Mha Máš pravdu. Já ty Chloe obecně nemusím, téhle jsem chtěla dát šanci a vyzkoušet, ale byla to ztráta času.