V zimě je to lepší, ta výdrž, hlavně na svetrech a tak:)
Co jste dnes zkoušely(i) z mainstreamu?
Mě překvapila - měla jsem (s výjimkou č.p.) zafixovanou tu živočišnost a ejhle - ona fakt pěkná levandulová kolínská (asi tam byla nějaká menší reformulace
).
Právě na zimu mi leží v hlavě - na mně kolínské, vč. citrusovek taky v chladnu drží líp. A taky se mi ty domečkové flakony budou na poličce pěkně vyjímat - takže i estetická potřeba by tady byla
.
A ona se dělá v domečku? Já ji mám ve včelí podobě a už na dně...
A nedělá se naaaaaaahodou v malém domečku, ty jsou moc hezké a asi bych ji potřebovala![]()
Je hezký I velkokapacitní![]()
Nº 15 Mira Rouge (Scent of Stars) - a máme tady další pokus o napodobení BR540. Začátek patří mezi méně povedené díky jisté dávce laciné štiplavosti, ale po rozvonění a zvláště pak v dojezdu je to napodobení hodně povedené, blížící se k BR540 před reformulací.
Dolce Violet (Dolce & Gabbana) - akorát tak sladká svěžejší květinově ovocná pižmovka - v úvodu sladké lehké ostružiny se zelenými fialkami, po rozvonění přepudrovanými vanilkovým prachem (ale svěžest zůstala). Příjemná, povedená a do značné míry i originální (na to, že je to už x-tá odnož Dolce, jev téměř nevídaný).![]()
jerry neviděla jsi někde k vyzkoušení novou Dolce Gabbana Light Blue eau de parfum? Zajímal by mě tvůj dojem z ní, jak se liší od klasické edt. Díky
Já do parfumerií moc nechodím, ale mám na cestě vzorky novinek, tak možná bude mezi nimi.
jerry dobře, díky
Rose Original Parfum (Bulgarian Rose Karlovo) - čerstvě uříznutá svěží růže pokrytá ledovou ranní rosou, se zelenými lístečky a s pár molekulami sladkého citrusu. Po rozvonění se přidal nádech jemného růžového mýdélka. Pro mě velké překvapení - čekala jsem údernou klasickou (až starodávnou) růži a on to zatím moderní soliflor.![]()
Nº 3 Vega Vanilla (Scent of Stars) - mléčné karamelky, postupně slábnoucí. V dojezdu sladce dřevitě pižmová s pár krystalky skořicového cukru. Ten dojezd ale není špatný.
Nº 17 Taurus Gold (Scent of Stars) - na začátku Hermessence Ambre Narguilé (pečená jablka, skořice), posléze se zcela nepokrytě přidala Angels' Share (koňak v dřevěném soudku), Khamrah a Raghba od Lattafy, doplněné výrazným suchým tabákem. Přestože originalitu aby pohledal a protože Hermessence Ambre Narguilé byla roky moje stálice, tak se mi ze zkoušených vůní téhle značky líbí nejvíc.![]()
Golden Yuzu (Novellista) - jemné usušené bylinky, postupně trochu zeleně. Od začátku do konce něžně nasládlá, ale víc už nic - zřejmě parfémový minimalismus. Kampak se ale zatoulalo yuzu?
J'adore Intense (Dior) - na úplném začátku se mihly zelené fialkové listy a pak už jen neurčité květiny ve sladce nektarovém balení s nádechem meruňkových slupek. A dál už následovala neidentifikovatelná syntetická směs, kterou nevylepšil ani sladký jakožesantal v dojezdu.
Mák (Manufaktura) - hřejivá sladce krémová pižmovka bohatě zapudrovaná jemným prachem z květinově ambrového mýdélka evokující čistotu. Podle mě zatím zdaleka nejpovedenější vůně této značky. Překvapila mě intenzita i výdrž - u vůní této značky nevídané.![]()
Vénus, Nina Ricci
Na začátku ovocně sladké, ale tak nějak abstraktně ovocně, prostě oranžová kompotová šťáva a není moc poznat, z čeho ten kompot vlastně je. A potom už cukrové bílé květiny, hodně cukru, je moučkový a trošku do pudrova. A po necelé hodině už vlastně nic, zápěstí obepíná troška dřev a stopa po lihové fixe. Tohle by se hodilo do drogerie s cenou maximálně do tří stovek, přičemž největší hodnotou je ten ovocně květinový úvod, který je sice banální a v současném mainstreamu frekventovaný, nicméně milovníky sladkého nedefinovatelného ovoce a květin neurazí. Po pravdě, čekala jsem mnohem víc, už jen kvůli tvůrcům této vůně.
Dost zbytečný počin, sběratelé miniaturek si alespoň užijí ten flakón (možná
).
Angry Beards
Jack Saloon (Cologne)
Fakt chlapská levanduľová fužérka, klasika ako remeň. Trochu málo dynamická, ale vydarená a drží ako blázon. Chcela by som aby niektoré nikovky vydali aspoň na toto...
Boucheron
Singulier
Táto vôňa by sa mala volať "Chceli by sme fougére, ale netrúfli sme si". Takže proste trochu levanduľovo-bylinno-dreitých tónov, v podstate učebnicových, akurát sa hanbia. Najprv sa nevedia rozhodnúť, či sa vôbec ukážu, takže poskakujú tam a nazad, nakoniec sa utrasú, odhodlajú a postavia sa aspoň niekde tíško do kúta.
Quatre Pour Homme
Ak sa bojíte, že by ste mohli vôňou vyrušovať, tak ste na správnej adrese. Tuto nikto ani len nepostrehne že ste niečo použili, a ak áno, vždy sa môžete tváriť, že to bol jemný akožepánksky deodorant s trochou cédru. A aj ten naposledy včera.
Quatre (Eau de Parfum)
Toto je parfém z parfumérie. Tak. O tom sa nedá pochybovať, žiadne nikové vymyslenosti. V podstate skôr čerstvejšie všeovocie-všekvetinky-pižmo. Jedna z toľkých, že by som si nikdy netrúfla hádať, ktorá je asi ktorá. Nositeľná asi bude. A drží. A ozaj, podarilo sa im vyhnúť sa takému tomu nepopísateľne syntetického tónu, ktorý je v každej druhej podobnej. takže vlastne ok.
Quatre Iconic
Tak ako je Quatre totálne generická ovocnekvetinová mejnstrímovka, tak Quattre Iconic totálne generická európska krotká orientálka. Ale je celkom príjemná a pôsobí tepo a komfortne. Ale zase raz, nedokázala by som ju idntifikovať medyi X podobnými.
jerry ten flakón je tak krásny, že keby bola hoci len priemerná, tak si ju asi nechám...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články