Halloween Blossom (Halloween) - dřevitě pižmová sladká vůně, po rozvonění generická sladká ovocně květinová. Obal předčí obsah.
Co jste dnes zkoušely(i) z mainstreamu?
Million Gold For Her Paco Rabbane
...a nakonec v kašmírové šále
ukusovat citronové makronky a zapíjet šampáněm...
Trochu kiki vůně, ale
je pěkná -
hladký, lahodný, nadýchaný smetanový krém,
jemně do vanilkova, do citronkova,
jemně perlivý, přesně jak řetízkování ve flétně...
...nejspíš ono zmiňované minerální pižmo, jenž do vůně vnáší mineralitu, kus éteru,
mikrobublinky, jakousi meteoritovou provzdušněnost,
takže vnímám najednou/současně dvě polohy -
tu krémovou
a i, těsně nad ní,
jak mezi mohérovým chmýřím pleteniny,
celou kompozici odlehčující nanobublinky
obsahující delikátně nasládlou třpytivou, levandulovo mechovou tresť
(v úvodu citrony, pomeranče((mandarinky.?.)) rozmixované v čerstvý džus, ve chvíli k tomu vmíchaná ylangem ochucená smetana a pak - to už jsem psala...)

Podle tvé recenze by se mi to snad i líbilo. Podle mé kůže čistá příšernost.
...je to nenáročná vůně. Ale příjemná, dobře se mi čichá.
No, budu ji mít hned pryč, výdrž je slabší
Canyon Sky For Him (Hollister) - nasládlá cedrovka s jehličím a naříznutou limetkovou kůrou. Bohužel rychle ztratila dech a zůstal jen laciný nakyslý cedr.
... Million Gold For Her -
podobná Couture Couture Juicy Couture
Canyon Sky For Her (Hollister) - sladce květinový nektar s nakyslým ovocem. Pralinkovo-cukrovo-pačuliový nádech trochu odkazuje ke klasické LVEB. Čekala jsem drogerkovku, ale ono to vůbec není špatné (a ocení ji nejen teenagerky).
Aprimé for Men (Eau de Parfum) (Bandi) - výrazný autentický cedr se zastřenými citrusy, postupně nasládlý a uhlazený do vyleštěného dřeva s lehkým zeleně květinovým tónem. Počáteční solidní intenzita sice rychle zeslábla a je potřeba častější přiživení, ale každopádně tahle "obleková" vůně strčí do kapsy i mnohem zavedenější značky.
Neskušali ste niekto nahodou Venus od Nina Ricci? Som na nu zvedava a u nas som na nu ešte nenarazila.
Po velmi dlouhé době jsem oprášila
Femme EdT - Rochas
Sušené meruňky s kapkou citronu a dvěma kapkami medu, do nichž nasledně spadlo semínko kmínu (to jsem ale našla tak po pěti letech známosti s touto dámou). Nejspíš jsou to počáteční mimikry rozmarýnu a hřebíčku, které později vnesou do medu zvláštní slaný nádech. Ve vonné směsi je med postupně nahrazen kyticí plně rozkvetlých květin v horkém letním večeru.
Více než dva střiky nejsou nic pro subtilní éterické děvče, které by vůně převálcovala, ani pro nápadnou ženu s výraznèjším typem oblečeni a líčení, již by máchnutím proutku proměnila ve světskou až pouliční dámu. Vhodným substrátem bude žena narozená ještě v ČSSR, neprůhledná, v oděvu tón v tónu s jedním elegantím doplňkem.
Styčné body s jinými vůněmi - meruňka z La Panthère Parfum (ta s černým proužkem), Jour d'Hermès a Soir de Lune pro ten medovo květinový tón.
Tahle vune je vyslovene skryty poklad, zatim ani neposkozeny nejakou nepovedenou reformulaci.
A moc povedena recenze![]()
jerry Děkuji mnohokráte (následuje rdící se smajlík).
Už léta ji často zkouším souběžně s Madame Rochas nemohouc se rozhodnout, která se mi líbí víc. Je to jak kdy.
Femme mi připadá taková sofistikovanější, MR víc působí na první signální soustavu. Kdybych byla muž, tak s tou první jdu do divadla a loučím se cudným polibkem u dveří a s tou druhou bych možná ani do divadla nedorazila. A když, tak by loučení trvalo déle :-).
Flower's Barrow (Lush) - zelené listy pelargónie ponořené do sladké, jen jemně kouřové, tekuté pryskyřice. Takřka vzápětí vše převálcovala víc než štědrá porce máty. Je dojezd v podobě jakési suše bylinné zatuchlosti není úplně můj šálek čaje.
Neskušali ste niekto nahodou Venus od Nina Ricci? Som na nu zvedava a u nas som na nu ešte nenarazila.
U náš se zatím neobjevila.
Mně se moc líbí flakonek a asi bych si vůni kvůli němu koupila - jenže jsen si přečetla recenze na Fragrantice (generická, syntetická) a viděla přirovnání k JPG Divine a Alien Goddess, tak moje nadšení prudce opadlo.
jerry už ju mám na ceste, tak som zvedavá.
Brala som ju priamo z ich eshopu, mam dojem, ze nikde nie je.
slniecko Na Vénus jsem také zvědavá, i když nepočítám s tím, že mně by se vůně líbila (z magnólie mi někdy bývá vysloveně zle). U toho flakónku budou asi hezčí menší velikosti a hodně záleží na materiálu, z něhož je ta vějířovitá část. Vysloveně by se hodil ke kubistickému černému nábytku
.
jerry už ju mám na ceste, tak som zvedavá.
Brala som ju priamo z ich eshopu, mam dojem, ze nikde nie je.
ohromně se mi líbí flakón a jsem zvědavá na tvé čichové dojmy
Bond Street 1972 (Lush) - plevel ze zanedbané zahrady rozšmelcovaný na molekuly. Po rozvonění zelená jarní tráva vůně s kovově sladkým kadidlem.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje