...od Lush by mě, prosím, zajímalo Chelsea Morning
Co jste dnes zkoušely(i) z mainstreamu?
Tak tu bohužel mezi vzorky nemám, z loňských novinek nemám úplně všechno .
...příležitostně třeba![]()
Sweet Pea (Lush) - podivná sladká zeleň, po rozvonění vyčichlé sladké perníkové koření. Začátek je vysloveně divný, konec by vcelku šel.
H24 Herbes Vives (Hermès) - studená zelená bylinná svěžest se sladkokyselou ovocnosti a trochou citrusové kyselosti. Po rozvonění opět svěží byliny, tentokrát s notnou dávkou zeleného vetiveru, postupně se prohřívající. Povedená odnož, navíc zasahující do unisexu - takže i dámy si přijdou na své.![]()
Goddess Eau de Parfum Intense Burberry
...je to vanilkové a
není to vanilkové
...je to levandulové a
není to levandulové
...je to pačuliové a
není to pačuliové
Je to všechno dohromady.
Zvláštně příjemně přitažlivé,
v jisté mléčnosti -
delikátně lahodně pichlavé(levandule),
hladivé,
delikátně lahodně větrové(pačuli),
delikátně negurmánsky gurmánsky chutné(vanilka).
Příjemné,
nekomplikované,
ale
ne jednoduché/ne obyčejné.
...je to jak nahodit trenčkot barvy velbloudí srsti, hebkosti hustého mohéru a ve tmě hutné jak povidla cvakat jehlami po teple navlhlých, kamenných kostkách...
(Burberry Goddess je na můj vkus a pro můj nos přilis jemná, příliš opatrná.
Burberry Goddess Intense je pro můj nos překvapivě příjemná)
Hutné ale provzdušněné, vanilkou chundelaté a levandulí vláčně prachově pudrové pačuli.

Butterball (Perfume) (Lush) - lehká máslověkrémová vanilka, po rozvonění sladká něžná pižmovka s popraškem kakaového prášku.
Halloween Man (Jesus del Pozo) - dřevitý vanilkový prach, ze kterého průběžně vystupuje sladká suchá levandule, nesladká skořice, zelené fialkové lístky a trocha naříznuté pomerančové kůry se slupkami ze sladkého zeleného jablka. Po rozvonění vše překryla dřevitá ambrová sladkost. Hodně povedená pánská sladká vůně z nižší cenové kategorie. Je ale dost intenzívní, takže nanášení lehkou rukou je nezbytné.![]()
Ikonik Man (Karl Lagerfeld) - zpočátku čistokrevná (ale pěkná) cedrovka, po rozvonění laciná cedrovka se strouhnutým vyčpělým kokosem. Zadarmo drahá.
Aromatics Elixir Perfume - Clinique
Pod vlivem místní lidové slovesnosti jsem seznámení s elixírem dlouho odkládala s představou, že je nutno se nejprve vzdělat, abych byla schopná jej ocenit. V mých představách nabíral podobu divoké šelmy, kterou nezvládne každý.
A pak konečně přišel ten čas. Koupila jsem flakon! Obavy však ještě převážily, skončil pod postelí na dlouhé měsíce. Až pak jednou...
Z obávané, nezkrotné šelmy se vyklubal jedinec rodu Felis catus. Našlapuje kolem na měkkých tlapkách, člověk skoro neví, že prochází kolem. Ale přeci jen si ho všimne, jde o některé z větších plemen. Elegantní, uhlazený, hladkosrstý tvor s nezávislou, ale klidnou povahou. Pravda, není nijak extra přítulný, ale uklidňující svou přítomností. Když má náladu, otírá se člověku o kotníky. Tvor vonící po trávách a jiném býlí, kterým se plíží při svých venkovních toulkách. A kotě z téhož vrhu pojmenovali Chanel No. 19. Ten jen vyrostl v mnohem ostřejší kočku, s delším, rozvrkočeným kožichem, která občas škrábe nábytek.
Při zkoušení ve stabilní teplotě kolem 20 °C - jarní vůně, zaoblená, zeleně bylinková, příjemná, uklidňující. Bez ostrých hran a halasících prvků. Nechápu, proč dámská, je to unisex, jak vyšitý. Pro sebe v ní tuším náhradu za ukončenou Bottegu Venetu.
Takto tedy pro mě, ale... jako každá kočka umí i vystrčit drápky. 1 střik vyhnal Licháče z místnosti. Takže možná nebyla úplně od věci má původní představa, že k ocenění AE už je třeba mít něco odžito.
Svou skvělou recenzí jsi mě bez použití násilí donutila
se na spaní navonět AE. A půjde se mnou zítra do práce.
A vyzkoušej i v letním teple - je to překvapivě moc pěkné (alespoň na mně).
A JE to unisex.
No Way To Say Goodbye (Lush) - nepatrně připálený rybízový džem s opravdu hodně lehkým plastovým nádechem se rozvoněl do jemného sladkokysele ovocného želé zlehka poprášeného cukrovým pachem. A je to překvapivě pěkné.
:-) Chápu (tedy skoro - ty se jinak voníš do postele nevoníš?) Čtu si, kde jinde, než v posteli, a pořád vr(o)ní
.
jerry A ještě dodatečně moc děkuji za ocenění.
Voním, ale ne parfémem - dnešek je výjimka.
Používám po sprše tělový olej No. 5 a krásně se s tou vůní usíná.
Děkovat není za co, moc ráda tě čtu.
No Way To Say Goodbye (Lush) - nepatrně připálený rybízový džem s opravdu hodně lehkým plastovým nádechem se rozvoněl do jemného sladkokysele ovocného želé zlehka poprášeného cukrovým pachem. A je to překvapivě pěkné.
Ten popis ve své strohosti zní ale strašidelně podobně mým dojmům z LVEB (první, druhé, třetí a kterékoli další odnože).
Až na tu poslední větu
. Takže spolu asi mnoho společného nemají(?).
Pro mě je LVEB jedna ze 3 vůní, které nedávám (leč o to častěji potkávám) - na milost jsem vzala jen 2 odnože.
A opravdu spolu nic společného nemají - chápu, že ten popis zní divně, ale výsledek vůbec divný není. Pokud znáš od stejné značky Junk, tak tady by spojnice byla (a až teď jsem si všimla, že za oběma vůněmi stojí stejná tvůrkyně...takže to náhoda není).
Dolce Blue Jasmine (Dolce & Gabbana) - nasládlá ovocně květinová dřevitá pižmovka, celou dobu v doprovodu slabé vůně sušeného kopru. Vůně sama o sobě by nebyla nijak výjimečná, ale ten kopr ji dělá zajímavou a originální. A je to v pohodě nositelné.
The Dew on Their Hems (Lush) - nejdřív naprosto neidentifikovatelná nepěknost, poté nahnilé melounové slupky a po rozvonění ještě navíc nahnilá okurka napůl zahrabaná ve staré hlíně. Podivný experiment.
Carven C'est Paris! Elixir Pour Femme (Carven) - sladce kořeněné dřevo, po rozvonění trochu připálený perník ozdobený kvítky. Byla by to docela pěkná vůně, kdyby nebyla taková řídká.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje