Co jste dnes zkoušely(i) z mainstreamu?

09. srpna 2014 14:45
Offline jerry
10917 příspěvků moje polička 09. února 2025 15:50

Essences Botaniques: Ondes Positives (Eau de Parfum) (Yves Rocher) - zakrojení ostrým nožem do citronové a mandarinkové kůry, kdy vystříknou kapičky silice. Po rozvonění ještě trocha nasládlé zeleně. Povedená vůně na jaro i léto.

Offline jerry
10917 příspěvků moje polička 10. února 2025 18:56

Daisy Love Glow (Marc Jacobs) - nasládlá citrusová pižmovka s trochou květinek. Postupně zesládla do sladce dřevitého pižma.

Offline jerry
10917 příspěvků moje polička 11. února 2025 20:10

Halloween I'm Unique (Halloween) - veselá květinová pižmovka se sladkou mandarinkou. Povedená vůně pro -náctileté, navíc s dobrou výdrží.

Offline jerry
10917 příspěvků moje polička 12. února 2025 21:11

Time of the Season (Lush) - drhnoucí byliny se zanořily do betonového prachu a zasypala je plesnivá hlína se zbytky rozkládajícího se zeleného plevele. Až po několika hodinách příjemný pačuliový soliflor.

Offline jerry
10917 příspěvků moje polička 15. února 2025 16:51

Essences Botaniques: Tendres Instants (Eau de Parfum) (Yves Rocher) - hodně povedený neroliový soliflor, zpočátku svěžejší, po rozvonění nasládlejší. Rocher už podobnou neroliovku má, ale povedených vůní není nikdy dost. A tato může okamžitě nahradit již nevyráběnou Mugler Cologne. Jako bonus i déle drží.

Offline jerry
10917 příspěvků moje polička 16. února 2025 15:31

Daisy Eau So Fresh Glow (Marc Jacobs) - svěží a malinko ovocná sedmikráska, po rozvonění jemně ovocně sladké fialkové lístečky.

Online Miru
16331 příspěvků moje polička 18. února 2025 04:17

Nomade Lumiere d Egypte Chloé

Tak s Nomade, ani vlastně s nějakou řadou Chloé to nemá téměř nic společného.

Jako ten poslední řádek ve složení si vycucali z prstu.?!..

Velmi podobná je tato vůně 

Les Créations de Monsieur Dior: Forever and Ever Dior

případně má velmi blízko k vůni

L´Eau Toilette Carven

Online Miru
16331 příspěvků moje polička 18. února 2025 04:23

jerry 

...měla jsi pravdu, Valentino Born In Roma Extradose 

ani nezkoušej!

To složení tam napsali, protože rybíz je zdravej a rum pro náctiletý zakázanej. Jinej důvod nevím.? Protože "dílko" je kvality vůní Chupa Chups -

nejen skladbou připomínající pomalu se rozehřívající, chemicky barevný drops hluboko v kapse, ale odpovídá i cenové hladině laciných cukrátek

Offline jerry
10917 příspěvků moje polička 18. února 2025 07:26

Miru 

Valentino je zrejme dalsi parfemova znacka, ktera se posouva do pekla.

Online Miru
16331 příspěvků moje polička 18. února 2025 08:08

jerry 

jo, škoda...

Offline jerry
10917 příspěvků moje polička 19. února 2025 21:45

Granit Bleu (Yves Rocher) - svěží chladivá cedrovka se rozvoněla do cedrovky prohřáté, jemně slané. Cedrové solidřevo, které sice není špatné, ale taky ničím neupoutá.

Offline jerry
10917 příspěvků moje polička 21. února 2025 18:21

Chelsea Morning (Lush) - lehce připálená piškotová buchta se rozvoněla do zázvorových sušenek s karamelovým Salkem.

Offline jerry
10917 příspěvků moje polička 23. února 2025 11:18

Black Opium Eau de Parfum Glitter (Yves Saint Laurent) - zastřeně suchá pačuli obalená kašmeranovou syntetikou (ale není to agresívní ani nepříjemné). Jako připomínka původního Black Opia se objevila i slabá ovocně dřevitá připálenina (ale opět ne nepříjemná). Pro mě nejhezčí a nejzajímavější je sladkým ovocně cukrovým prachem obalený pomerančový květ v dojezdu (taková lehká ozvěna mé oblíbené Candy Kiss).

Offline euridike blogger
3901 příspěvků moje polička 24. února 2025 19:47

BLACK OPIUM EdP GLITTER YSL

... bílo-žluté marshmallows /půlka s příchutí pižmového ibišku, půlka s pomerančovým květem/, obalené v maizeně z bylinného, pryskyřičného, při sušení lehce připáleného pačuli...

Zkoušela jsem v zimě, která tlumila cukerínovitou sladkost & vůně mě bavila, jen nevím, co bych na ni říkala při teplotách nad bodem mrazu. 

/Pobavila mě konverzace k této vůni na Fragrantice. Kdosi podotkl, že vůně marshmallows je zde umělá, ne přírodní, na což se mu dostalo odpovědi, že to bude nejspíš tím, že marshmallows nerostou na stromech, ale vyrábějí se kdesi v továrně, což je opět něco, proti čemuž lze jen těžko něco namítat./

Online Miru
16331 příspěvků moje polička 25. února 2025 03:41

jerry euridike 

...máte veliké štěstí, jak pěkně Black Opium vnímáte.!

Pro mě je to nespecifikovatelná sladká syntetika nestojící za koment...

Offline jerry
10917 příspěvků moje polička 25. února 2025 07:20

Miru 

Ale ani tak to pro mě není nositelné.

Online Miru
16331 příspěvků moje polička 25. února 2025 07:25

jerry 

...tak já chápu, že to popisujes pro jinou kategorii nositelů...

Offline Mitzi admin
1466 příspěvků moje polička 25. února 2025 07:32

Afternoon Delight Maison Martin Margiela

Pro někoho odpolední potěšení, pro mě peklíčko. Takhle nevoní moje domácí madlenky, takhle voní ty kupované v supermarketu s datem doporučené spotřeby za půl roku (dokud neotevřete sáček, budou úplně stejné za pět i za deset let) plné ethylvanilinu nejasného původu. Cítím mandle, upečenou rýži s cukrem, dělá se mi z toho mdlo a nedokážu pochopit, že takhle chce někdo vonět. Dobrovolně. Použila jsem stopové množství, klasická aplikace rozprašovačem by mě donutila k převlečení. Může to být hezké jako lehký závan na kabátu, když jsou teploty hodně pod bodem mrazu. Aplikaci ve vyhřáté místnosti bych osobně považovala za první stupeň fyzického týrání.

Offline euridike blogger
3901 příspěvků moje polička 25. února 2025 14:23

Miru 

Mně se jednoznačně nejvíc líbí "klasické" Black Opium /když už bych si tedy musela vybrat/, nosila jsem ho jeden čas během univerzitních studií & jsem si vcelku jistá, že na žádnou jinou vůni jsem nikdy nedostávala tolik komplimentů od relativně širokého spektra lidí, což bude tím, že ta vůně sama o sobě je obecně líbivá, narozdíl ode mě, takže jsme zřejmě tvořily zajímavý protiklad.

Online Miru
16331 příspěvků moje polička 25. února 2025 14:29

euridike 

...tak odpovím na části - 

jo, klasický se mi svého času také moc líbilo. Ale na mne bylo efemérní s tragickou vydrží. To mě fakt mrzelo.!

ano, když je vůně v kontrastu k osobnosti, má to správnej drive!

nesouhlasím..., resp. nejspíš jsi typ "holky" jako já

(kdysi mi to řekl jeden "mizera")

- ty nejsi prvoplánově hezká, ale když někde jdeš, každý se za tebou otočí...

A to není špatný, si myslím...