Co jste dnes zkoušely(i) z mainstreamu?

09. srpna 2014 14:45
Offline jerry
10917 příspěvků moje polička 02. února 2025 11:31

Carven C'est Paris! Elixir Pour Femme (Carven) - sladce kořeněné dřevo, po rozvonění trochu připálený perník ozdobený kvítky.  Byla by to docela pěkná vůně, kdyby nebyla taková řídká.

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 02. února 2025 16:08

jerry 

...prosím, kdyby jsi měla cestu kolem parfumerie, koukla by jsi na

Alien Extraintense?

(i když mám obavy, aby to nebylo obecně líbivé, jasminkovo vanilkové. Ke všemu tam vrzli petitgrain. Ale zase oceňuji tuberozu.)

Offline jerry
10917 příspěvků moje polička 02. února 2025 16:41

Miru 

Jasně. A víš prosím, ve kterém řetézci ho mají, ať jdu najisto?

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 02. února 2025 16:47

jerry 

Sephora.

Ale nevím, jestli jen zatím v zahraničí 

Offline Mitzi admin
1466 příspěvků moje polička 02. února 2025 19:46

Light Blue Summer Vibes

Light blue s broskví místo jablka, broskve se teda možná "letmo dotkne" a nebo ji možná cítím jenom díky uvedení ve složení. Co naopak cítím navíc je jedlý tón (tonkový cukr). A jinak je to prostě má milá LB s povedeným dřevitým základem. Hezky drží, ale vůbec neotravuje. Nápadný flakón mi připomíná víkend s kamarádkami v Nice, kde byl v tomhle nepřehlédnutelném designu vyzdobený celý obchod D&G a vypadalo to prostě úchvatně!

Offline jerry
10917 příspěvků moje polička 03. února 2025 17:49

Vegan Leather Jacket (Lush) - vychladlé ohniště se zbytky důkladně promaštěné staré kůže, kousky ohořelého dřeva, ba i kus ohořelé koženky by se našel. A kus černého uhlí. Kousek od ohniště kelímek s Višněvského balzámem (neboli výrazná vůně kouřem vyuzené kůže a dřeva). Zkrátka nějaký "kamarád táborových ohňů" usnul příliš blízko dohořívajícího táboráku. Ovšem po rozvonění zůstalo od každého trochu: trochu višňáku, kousek uhlí, kousek dřeva, přidal se hřebíčkový nádech, suchý tabák a štědrá porce sladkého kadidlového kouře. A z "kamaráda táborových ohňů" je najednou Marlboro man žvýkající hřebíček (jen pro to kadidlo nemám logické vysvětlení). Začátek je tedy dost divný, ale po rozvonění je to hodně povedená vůně.

Offline Woody
příspěvků moje polička 03. února 2025 19:47

jerry

A propo na Lush webu se mihla bergamotově kadidlová Sultana, potkali jste se v reálu?

Offline jerry
10917 příspěvků moje polička 03. února 2025 20:03

Woody 

Vím o ní a samozřejmě mě zajímá. Ale zatím jsem nezkoušela. 

Offline jerry
10917 příspěvků moje polička 04. února 2025 20:02

Karl Hamburg Alster (Karl Lagerfeld) - nahořklý dřevitý bergamot s kostkou ledu, postupně usychající byliny (hlavně "kovová" šalvěj je v základu lehce dominantní). Pánská univerzální vůně pro použití kdykoliv a kamkoliv.

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 05. února 2025 03:43

jerry 

...a ještě, prosím, novinku

Born in Roma Donna Extradose

Offline jerry
10917 příspěvků moje polička 05. února 2025 08:09

Miru 

Born in Roma jsem zkousela v ruznych provedenich, ale vsechny na me byly lacine a synteticke. Dalsi odnoz dobrovolne uz ne. Promin.

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 05. února 2025 08:12

jerry 

Jasně...

Offline jerry
10917 příspěvků moje polička 06. února 2025 18:00

Ikonik Woman (Karl Lagerfeld) - sladce dřevitá, generická, nezajímavá, Nevzhledný flakón, laciný obsah.

Offline slniecko admin
19371 příspěvků moje polička 06. února 2025 19:05

Nina Ricci Vénus

V úvode milá mandarínka s ľahučkým kvetinovým závanom, ten sa pomaly preklápa do vydareného hebkého a nežného bielokvetinového srdca, kde cítim aj niečo ako broskyňový tón a ako vyvrcholenie by som si predstavovala nádhernú mäkkú zmes vanilky a teplého suchého dreva.

Lenže toľko k predstavám, namiesto toho mäkkého vanilkovodrevitého orgazmu tu mám strašne nepríjemnú, vyslovene štipľavú zmes nejakých syntetických ambier a lacných driev.

Ako je samozrejme možné, že to je len vec mojej pokožky a na niekom by to spravilo nádhernú, ľahko orientálnu teplú zvodnú vôňu, takú ako som si predstavovala, ale toto bolo fakt zlé....a samozrejme, ani umyť to nešlo.

Offline jerry
10917 příspěvků moje polička 06. února 2025 20:28

slniecko 

Recenze na Fragrantice jsou v podobném duchu, takže tvoje kůže za to nemůže

Offline slniecko admin
19371 příspěvků moje polička 06. února 2025 20:57

jerry ešte sa to aj rýmuje

Ale je to premárnená šanca.

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 07. února 2025 11:28

korsičanka

...moc se mi líbí, jak vnímáš Shalimar Jasmin.

Ne, až tak co cítíš(i když to zní také dobře), ale hlavně že cítíš kvalitu!.

Offline jerry
10917 příspěvků moje polička 07. února 2025 17:50

Carven C'est Paris ! La Nuit pour Femme (Carven) - trochu zvláštní vůně - nejdřív bylinky s lehkou gurmánkou sladkostí, po rozvonění vzdušně květinový osvěžovač vzduchu.

Offline euridike blogger
3901 příspěvků moje polička 08. února 2025 12:53

NO WAY TO SAY GOODBYE Lush

Ty časy si dobře pamatuju.

Trávila jsem tehdy dlouhé minuty pozorováním rozevírající se praskliny v laku na desce kuchyňského stolu.

Věděla jsem přesně, co k té jizvě vedlo.

Jeden neopatrný, bezmyšlenkovitý pohyb. 

Takové způsobují největší škody.

Jako když ses tehdy v šatně lehce otřel o Giselle a já to viděla. 

Byla to zrada.

Stejně jako když jsem našla zavařovací sklenici opatřenou etiketou s drobným nápisem "Lipnice/Domrémy-la-Pucelle" otevřenou. 

Tvářila se, jako by nikdy otevřena nebyla.

Ale oba víme, moc dobře víme, jak si všímám detailů. 

Jich a jen jich.

/Kdyby zmizela katedrála Notre-Dame, možná si ani nevšimnu; bude-li však ve sklíčku jejího vitrážového okna jediná prasklinka, budu o ní vědět./

Víčko z celofánu bylo zmačkané.

A hladina marmelády už nebyla nedotknutá; byla uhlazená lžičkou.

Kdo byl v mém domě?

Kdo jedl moji marmeládu?

Kdo spal v mé posteli...?

Rybízová povidla z Lipnice & růžový džem z Domrémy. 

Smíchané půl na půl.

Ukryté ve sklenici z válečných let, překryté leskle matným celofánem. 

Pokus zanechaný napospas sám sobě a slunci.

Jako my dva.

Tahle vůně...

... to jsou opravdu nepříliš sladká rybízová povidla a kandovaně, medově sladký růžový džem se subtilním tónem sluncem rozehřátého/lehce spáleného celofánu - vůně přesně pro mě... 

/Díky jerry za recenzi, jinak bych tuhle vůni možná objevila až za dlouho - a to by byla škoda./

Offline jerry
10917 příspěvků moje polička 08. února 2025 13:08

euridike 

To mam radost.