Co jste dnes zkoušely(i) z mainstreamu?

09. srpna 2014 14:45
Offline euridike blogger
3901 příspěvků moje polička 25. února 2025 14:35

Miru 

Hezky řečeno , já byla možná spíš ten typ holky, od které bys čekala něco jiného, než Black Opium, možná něco méně prvoplánového... Ale podstatné je, že i s touto vůní mám spojeno několik zásadních okamžiků, vzpomínek, a to se počítá... 

Online Miru
16331 příspěvků moje polička 25. února 2025 14:37

euridike 

...o tom nepochybuji...

Offline Mitzi admin
1466 příspěvků moje polička 26. února 2025 21:12

ROCHAS Audace 2025

Opravdu stylová krabička, v ní roztomilá holčička a v ní... malinový masakr tuberózovou pilou. 

Ocením jak klidné a elegantní, tak i svěží, pudrové, těžké i provokativní parfémy... nevadí mi snad žádná složka (ok, zmoklého psa, dehet nebo zapálené konopí úplně nemusím...), ale tohle je opravdu síla. 

Při vší úctě k autorům flakónku i obsahu... ta rokoková panenka ve vzdorném postoji ukrývá vysolárkovanou blběnu v elasťákách, kterou zdobí vytetované obočí nad plastovými řasami a cigareta mezi pěticentimetrovými gelovými nehty. A i kdyby její duše měla hloubku Hedy Lamarr, nedozvím se to, protože po takovém prvním dojmu nemám odvahu ani chuť se pouštět do smysluplného seznamování... 

Audace věrná svému názvu je jako kokrhání sousedova letitého kohouta do nedělního svítání.

---

můj opravdu otrlý choť kolem mě před chvílí procházel se slovy "co to tady smrdí"... ujistila jsem ho, že to bylo poprvé a úplně naposledy

Offline salvia
příspěvků moje polička 26. února 2025 21:46

Mitzi Ježiš, to je drsné. Konec února a máme tady adepta na hrůzu roku, chápu to správně?

U Rochasů asi za rámečkem Tvoje recenze neskončí.

Offline jerry
10917 příspěvků moje polička 26. února 2025 22:20

Mitzi 

Dík za varování.

Podruhé v krátké době u "starobylé" značky obsah až tragicky nesouzní s flakonem - Vénus (Nina Ricci) a recenze slniecko.

Offline slniecko admin
19371 příspěvků moje polička 27. února 2025 01:06

Mitzi ďakujem, mala som pokušenie ísť skúsiť. Zostanem doma.

Offline slniecko admin
19371 příspěvků moje polička 27. února 2025 01:09

jerry budem si na to spomínať, keď budem najbližšie skúšať ďaľšiu zbytočnú vodnokvetinovku všeobecnú a vravieť si, vďaka aspoň za to

Offline salvia
příspěvků moje polička 27. února 2025 08:03

Ještě jsem si teď našla flakon Audace..

...  nevěřím vlastním očím. Designer a schvalovatel asi zapomněli, pro jakou značku pracují.

Offline stes
8882 příspěvků moje polička 27. února 2025 08:08

salvia tak jsem se taky podivala

Offline Mitzi admin
1466 příspěvků moje polička 27. února 2025 08:56
Reakce na salvia:

Mitzi Ježiš, to je drsné. Konec února a máme tady adepta na hrůzu roku, chápu to správně?

U Rochasů asi za rámečkem Tvoje recenze neskončí.

​No, já byla včera díky více okolnostem na**aná na celý svět, tak to asi schytala za roky diplomacie. Na všem (a na všech) hledám to pozitivní, ale vždycky je jedna kapka tou poslední...

Prostě si z nás už ti parfuméři a markeťáci dělají prdel. Ale ono si to svého zákazníka najde...

Offline Mitzi admin
1466 příspěvků moje polička 27. února 2025 09:11
Reakce na jerry:

Mitzi 

Dík za varování.

Podruhé v krátké době u "starobylé" značky obsah až tragicky nesouzní s flakonem - Vénus (Nina Ricci) a recenze slniecko.

​Ano, jak Nina Ricci, tak Rochas a Lanvin kráčejí do stejného pekla kde už je Valentino, Armani a další chrliče zbytečností. Fast life kultura. Fast food, fast fashion, fast fragrance... ostuda? Ale kdeže... na každý takový trapas se do pěti minut přece zapomene... nač budovat značku, pro koho? Věrný zákazník už dneska skoro nikoho nezajímá... hlavně rychle, často a znovu... 

Online Miru
16331 příspěvků moje polička 27. února 2025 09:58

Mitzi 

...jo, tohle je fakt smutný!, pro nás parfemaniaky, degradovat dříve tak signigikantní značky, v oblasti, co se parfémů týče.

Nové generaci je to buřt. Neznali(většina nezná) ikony ve flakonech - L´Air du Temps, Code Elixir, Valentina Poudre... Ono to jde z kopce i s vůněmi/jejich kvalitou u jiných značek,

mizí originalita, osobitost. Kdepak vyčnívat z davu, to nee. Jako jsou insta účty, insta vzhledy, insta jídla, tak vznikají i insta vůně - většinou duhově obarvený chemický prášek umíchaný k líbivosti s co největším záběrem a s reklamou, "co má přesah"...

Člověk má pak úplně radost, když narazí na vyjímku...

Offline salvia
příspěvků moje polička 27. února 2025 10:31
Reakce na Mitzi:

​...

Prostě si z nás už ti parfuméři a markeťáci dělají prdel. Ale ono si to svého zákazníka najde...

​Tak, tak. Bohužel i toto. 

Offline jerry
10917 příspěvků moje polička 27. února 2025 11:04

Mitzi 

Mně je akorát líto designerské práce - flakon Vénus je vysloveně skvost. Ale tristní obsah tu vizuální krásu znehodnocuje. 

Offline alibi blogger
4198 příspěvků moje polička 27. února 2025 11:05
Reakce na Mitzi:

​Ano, jak Nina Ricci, tak Rochas a Lanvin kráčejí do stejného pekla kde už je Valentino, Armani a další chrliče zbytečností. Fast life kultura. Fast food, fast fashion, fast fragrance... ostuda? Ale kdeže... na každý takový trapas se do pěti minut přece zapomene... nač budovat značku, pro koho? Věrný zákazník už dneska skoro nikoho nezajímá... hlavně rychle, často a znovu... 

​to fakt bolí, a přitom je to mrhání potenciálem

Offline euridike blogger
3901 příspěvků moje polička 27. února 2025 12:19

ENCRE NOIRE Lalique

... all you have is your fire & the place you need to reach, don't you ever tame your demons but always keep 'em on a leash... /Hozier/

Sladkost na začátku. 

Tmavá.

Dřevitá.

Štiplavá.

Jako moonshine.

Pak kůže.

Antracitová.

Hrubá.

Barbarská.

Sladkost dodoutnává, stává se větrovou & voní po kapkách proti kašli.

A vůně je čím dál hlubší. 

Jako noc.

Jako les.

/Ten les se skrytou mýtinou, kam ho musíš vzít, ne ve dne, pozdě v noci, aby viděl, jak měsíční světlo padá do temně zelených polštářků mechu & ty padáš s ním./

Jako všechny ty hodiny mezi psem a vlkem.

Encre Noire - Černý Inkoust.

Odkaz na mystérium starověkých inkoustů, těch duběnkových, kampeškových, z akáciové arabské gumy a z reliktů spáleného vlhkého organického materiálu.

Krásný, čistý, mnohovrstevnatý unisex elixír.

//Černé cigaretové kalhoty, oxfords, bílé triko s nápisem IMAGINE PEACE a Encre Noire k tomu - přesně si pamatuju, kdy a kde jsem tuhle kombinaci na sobě měla - a i dnes mám pocit, že vše dokonale dávalo smysl.//

Online Miru
16331 příspěvků moje polička 27. února 2025 12:43

euridike 

...krásné...

Offline euridike blogger
3901 příspěvků moje polička 27. února 2025 17:36

Miru 

Děkuju...

Offline Mitzi admin
1466 příspěvků moje polička 27. února 2025 23:40

euridike - báječný popis! Přesný opak těch současných generických novinek.

První "pánskou" verzi mám dodnes moc ráda, má kouzlo a je nádherná na pohled. Musím někde vyštrachat flakón, který se mi od stěhování nepovedlo najít. 

Novější dámská verze mě pak už moc nezaujala, ale ta pánská vetiverová je skvost. Navíc za hříšně neodolatelnou cenu...

Online Fleur blogger
6788 příspěvků moje polička 28. února 2025 08:59

Kdyby pánskou vůni Encre Noir nenosil můj výborný kamarád, tak si ji pořídím pro sebe. Jako bonus má skvělou výdrž i sillage. A měla jsem možnost cítit ji na jerry , takže vím, že i na ženě je to nádhera!