Díky, já jsem zkoušela ještě Encre Indigo, ta je taky zajímavá, odlehčená a tak nějak "světlejší" /něco v ní mi evokuje skandinávskou bílou noc/. U Encre Noire oceňuji i to, že ji lze nosit od podzimu do jara, u mě jí nesvědčilo jen letní teplo.
Co jste dnes zkoušely(i) z mainstreamu?
pánská vetiverová je skvost. Navíc za hříšně neodolatelnou cenu...
![]()
Pěkných pár flakónů jsem vypotřebovala - sice před nějakou dobou prošla reformulací (už není tak intenzívní a i na výdrži je to znát), ale vůně samotná se naštěstí nezměnila.
Daisy Glow (Marc Jacobs) - příjemná svěžejší pižmovka s ovocem a květinami, ke který se přidaly nasládlé usušené květiny. Rozvoněla se do něžných zapudrovaných zelených fialkových lístečků.
Bali Paradise (Escada) - sirup "Zahradní směs" - sladkokyselý a plný šťavnatého ovoce. A taky dost intenzívní. Ale dojezd je příjemně letní - obláček jahodového pudinku ozdobeného rozkrojenou jahodou.
Essences Botaniques: Calme Absolu (Eau de Parfum) (Yves Rocher) - že prý levandule...ve skutečnosti spíš tedy suché květiny se suchými bylinnými stonky, celé takové univerzálně nasládlé. Po rozvonění generická zapomenutelná vůně. Jen ta levandule nikde...
...prosím, mohla by jsi zkusit novinku
Gucci Bloom Parfum?
Složení má krásné, ale autorem je Alberto Morillas a ten poslední dobou dělá takové neškodné líbivé voděnky...
Mezi vzorky k vyzkoušení ji nemám, tak pokud na ní někde náhodně narazím.
...jasně, dekuji![]()
Belle de Paris (Fragonard) - svěží zelený kosatec, chvílemi pudrový, pak převládla svěžest fialkových lístků. V této fázi je to svěžejší zelenější a méně pudrová variace na Infusion d´Iris (ostatně za oběma je Daniela Andrier). Po úplném rozvonění kosatcový pudr, doplněný ještě sladkým kadidlem, překryl vše jako závoj. A podoba s Infusion je už od tohoto momentu značná, pouze Belle je svěžejší a veselejší.![]()
Your Moments (Tous) - příjemná květinová pižmovka, zpočátku docela jemná s něžnou konvalinkou mezi sametovými fialkovými lístky. Květiny odfoukl nasládle zelený větřík a na jejich místo se usadil intenzívní nasládlý pačuliový pudr. S ohledem na dojezd by dokonale zapadla mezi odnože Miss Dior nebo Coco Mademoiselle. Barva flakonu je dost záludná - tohle není vůně pro barbíny ani pro teenagerky.
Angel Stellar (Thierry Mugler) - na začátku spíš Angel s marcipánem.....tedy spíš víc marcipánu než Angela. Z marcipánu se postupně stal pistáciový krém, který si dobře rozumí se sladkou (a hodně umírněnou) angelovskou pačuli. Pro milovnice Angela bude málo angelovská, ale pro milovnice zajímavých gurmánek s přidanou hodnotou by zajímavá být mohla.![]()
...tak se těším na vyzkoušení!
Gisada - Ambassador for Men
Vždycky, když testuji podobný parfém, uvědomím si, jak se v posledních letech setřely rozdíly mezi parfémovou produkcí pro ženy a muže. Než se celá pyramida rozvoněla k základu, uvažovala jsem, jestli se mi nemohly poplést vzorky, vnímala jsem hlavně tropické ovoce s povedenou vanilkou. Vůbec to není špatné, rozhodně nositelné kýmkoli, do pánských tónů se přehoupne až tak po 20-30 minutách, kdy se objeví ambrově dřevité tóny s náznakem mechu a vetiveru.
Značku jsem dodnes neznala a určitě chci vyzkoušet i ostatní vůně, jestli se taky tak podařily.
Devotion (Eau de Parfum Intense) (Dolce & Gabbana) - je hodně podobná původní Devotion, ale pár rozdílů se přece jen najde. Zpočátku sladce kořeněně dřevitá s prachovou vanilkou, jejíž prachovost postupně přechází do lehké svěžesti. V dojezdu pak sladký citronový krém s lehounkým oříškovým posypem. A tím vším se prolíná studeně pižmový vánek.
Alina (Perfume) (Lush) - akorát tak svěží ovocně květinová ovoce je malinko bonbónové (ale v kladném slova smyslu). Po rozvonění zůstala lehká bonbónovitost a spolu s jemným dotykem máslové pačuli a bylinek se rozvinula vůně nasládle hebce pudrově krémová.
La Fantastique (Bourjois) - květinová pižmovka s lehce výraznější svěží konvalinkou, rozvoněla se do zapomenutelné nijakosti.
Tohle je smutná současnost Bourjois, Soir de Paris nebo Kobako bohužel již minulost.
Angel Stellar (Thierry Mugler) - na začátku spíš Angel s marcipánem.....tedy spíš víc marcipánu než Angela. Z marcipánu se postupně stal pistáciový krém, který si dobře rozumí se sladkou (a hodně umírněnou) angelovskou pačuli. Pro milovnice Angela bude málo angelovská, ale pro milovnice zajímavých gurmánek s přidanou hodnotou by zajímavá být mohla.
V zasade souhlasim s popisem - velmi umirnene angelovske paculi a hooodne oriskovosti, ktera mi pripomina Muse edp, kde to ovsem bylo kremovejsi (Nutella). Marcipan me ani nenapadl a hezky pistacie jsem jeste nenasla v zadnym parfemu (vyzkouseno: Kayali, DS&Durga, Lattafa) a tady teda taky ne. Je to takovy docela jednoduchy (oproti klasice) a dost zakuskove jedly. Za me byl lepsi twist na puvodni verzi cerny Fantasm. Intenzita znacna.
Your Powers (Tous) - bonbónově sladká, ale ne vysloveně ulepená, po rozvonění vanilkově sladká s kouskem kokosového suku. V dojezdu sladkost trochu utlumilo pačuliové dřevo.
Audace (Rochas) - laciná a generická od samého počátku - něco dřeva, něco květin, něco ovoce, ale je to celé neuspořádané a neskutečně syntetické. V úplném dojezdu (a po důkladném vyvanutí) ambroxan s dřevem a nakysle malinovým záchvěvem. S osobou tímto "navoněnou" bych se nerada potkala v jakémkoliv ročním období - toto je demoverze parfémového předpeklí.
Mitzi Dovolím si ocitovat dokonale výstižnou část tvé recenze z DTB: Při vší úctě k autorům flakónku i obsahu... torzo rokokové panenky ve vzdorném postoji ukrývá vysolárkovanou blběnu v elasťákách, kterou zdobí vytetované obočí nad plastovými řasami a cigareta mezi pěticentimetrovými gelovými nehty. A i kdyby její duše měla hloubku Hedy Lamarr, nedozvím se to, protože po takovém prvním dojmu nemám odvahu ani chuť se pouštět do smysluplného seznamování..
My Wish (Halloween) - jemná ovocná pižmovka s něžnými květinami, která se po rozvonění doslova rozpadla do generického cedropižmového základu.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje