Co jste dnes zkoušely(i) z mainstreamu?

09. srpna 2014 14:45
Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 31. října 2025 19:36

Lavande Poivre Noir (L'Occitane) - slaboučký závan dřevité suché levandule, přecházející do slaboučkého nasládlého pižma. Intenzita takřka efemérní (černý pepř v názvu pro změnu spíš virtuální), což nevylepší ani sebedelší výdrž.

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 03. listopadu 2025 17:25

Paradoxe Radical Essence (Prada) - přesolený a trochu připálený popcorn...a vydržel dost dlouho, než ho přebila štědrá porce syntetiky. A pak přišel "Radical", neboli radikální obrat - rozvoněla se do temné neroliovky s navlhlým sladkým santalem.

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 04. listopadu 2025 19:07

Osmanthus Abricot (L´Occitane) - dozrávající meruňka v podobě nesladké slupky se zeleným lístečkem kombinované se sladkou šťávou a lehkým květinovým tónem. Bohužel jí rychle došel dech a sklouzla do univerzálního pižmového základu. Intenzita mizivá, výdrž jakbysmet.

Offline Woody
příspěvků moje polička 04. listopadu 2025 19:44

Free d'Homme Costume National 

V noci a chladu kamarádì s úplňkem kadidlovka jednoduchá trochu divná a proto ne nudná. Plátek citronu macerovaný v přeslazeném heřmánkovém čaji, zapečený v celofánu, prosvìcený sálajìcìmi krystaly kadidla. Je to taková city urban svatozář. Potřebuje vnìmánì s odstupem. Hodila by se do řady Series Comme des Garcons.

Těsně u kůže se odehrály poněkud náročnějšì epizody : po citronovém výpeku prašný nahořklý šafrán v mžiku stal se hebkou kůžì, aby v mžiku zgumovatěl a zatavil se do dirty fetish vibrace lidské pokožky, což typuju na složky cist a šáchor. Kadidlo se s tìm trochu bije. 

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 05. listopadu 2025 22:42

All Of Me Floral (Narciso Rodriguez) - sirup Lesní směs (pamětnice si možná ještě vzpomenou), vodou naředěný. Rozvoněla se do generické směsi "dřevo-kytky-ovoce" se značně syntetickým jakožepudrovým dojezdem. Nízká intenzita jeví se býti výhodou.

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 08. listopadu 2025 09:17

Sublime Tonka (Roberto Cavalli) - nakyslý dřevitý balzám, jemně zakouřený, v dojezdu lehce olejnatá pelargonie, poprášená nasládlým pudrem. Jednoduché a povedené.

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 10. listopadu 2025 19:45

Perfect Absolute (Marc Jacobs) - sladce dřevitá, s jemným semišem a trochou ambry - je příjemná a zajímavě chladivá, ale vůně je "vzdálená" (jako za ledovým sklem). A začala se pomalu ztrácet, až se ztratila úplně. Škoda, našlápnuto měla dobře...

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 19:06

Cherry Ambition (The 7 Virtues) - nutno přežít naštěstí rychlý začátek v podobě intenzívních třešňových bonparů vhozených do husté třešňové šťávy. Ovšem po rozvonění kouřově ambrové temné třešně, s minimem ovocnosti, zato lehce kořeněné a s květinovými tóny. Tohle je hodně povedená vůně, navíc sytá, s velice solidní intenzitou a výdrží.

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 14. listopadu 2025 20:30

Turmeric Latte (2024) (Lush) - kurkumové latté v prášku jsem kdysi balené v pěkné plechovce dostala, 1x udělala a s přemáháním vypila. Zkoušení Tourmeric Latté jsem proto nepřekvapivě oddalovala. Zcela zbytečně - je to prachová pryskyřice s akorát tak štědrou porcí koření (jemná kurkuma a špetka nesladké skořice). V dojezdu pak výrazná podoba s fordovskou Tobacco Vanille, ale v jemnější a uhlazenější podobě.

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 15. listopadu 2025 10:10

Atelier des Fleurs: Violette (Chloé) - lehoučká dřevitá fialka s převahou zelených lístečků, po rozvonění jemná nasládlá vůně čerstvě otevřeného sáčku s fialkovými bonbony. V dojezdu pak kytička suchých fialek vložená do herbáře. Je jemná a něžná až trochu moc, ale na kráse jí to neubírá.

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 16. listopadu 2025 10:03

Super Fairy (Lush) - nejdřív ovocná žvýkačka Pedro a potom citronový Vitacit. V dojezdu lehký závan oslazeného kondenzovaného mléka. Je to docela pěkné, ale jako cílová skupina se necítím.

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 17. listopadu 2025 17:20

The Scent Parfum Edition for Her (Hugo Boss) - lehce svěží začátek v podobě broskve obalené v semišové kůži. postupně přecházející do zakouřené ambry s se suchým vydroleným tabákem a praženými kakaovými boby. Není ale na ní nic gurmánského, převládá kombinace ambry a tabáku se semišem, kakaové boby hrají pouze druhé housle. Od téhle značky nemívám u dámských vůní žádná velká očekávání, o všem o to většího překvapení jsem se dočkala. Kvalitou se naprosto vymyká celé řadě The Scent a mainstramu vůbec. Bohužel je to limitka, velice obtížně sehnatelná (jak jinak).

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 18. listopadu 2025 18:35

Abiba (Lush) - otevřená dřevěná kořenka, ze které se line vůně sladkého pepře, nového koření, ale taky závan mrkvové natě a usychajícího vetiveru. Vše je zahaleno hedvábně sladkým kouřem, který se v dojezdu obloukem vrátil zpět k vetiveru. Jedna z nejpovedenějších vůní od Lush, kterou znám.

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 19. listopadu 2025 21:10

Viva la Vita (Eau de Parfum) (Avon) - úderná a laciná zeleně-ovocně-květinová pižmovka. Pro mě bolehlav.

Offline Miru
16330 příspěvků moje polička 21. listopadu 2025 06:01
Reakce na jerry:

L'Interdit Angélique Rouge (Givenchy) - rozsekaná a nikterak svěží zeleň i s dřevnatými stonky, zaobalená v ovocné sladkosti. Rozpínavost zeleně postupně ztlumily bílé květy s dominantní krémovou tuberózou, ke které je po rozvonění přidal i lehký pomerančový květ s podkresem suché pačuli. I tahle odnož se povedla.

​...mohla by jsi ji, prosím, porovonat s ostatními verzemi, které znáš, ve smyslu "sladkosti", "hustoty", "zelenosti", "dřevitosti", "krémovosti", atdp. .?.

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 21. listopadu 2025 07:46

Miru 

Takhle komplexni porovnání je asi nejlepsi provest na vlastni kuzi. Nebo nakoukni do DTB, vse, co hsem zkousela (a hlavne co me u te ktere verze zaujalo, tam je). 

Offline Miru
16330 příspěvků moje polička 21. listopadu 2025 08:11

jerry 

...to jsem četla...

A ještě, prosím, kdyby jsi měla možnost zkusit vůni Forever Gold Laura Biagiotti -

pěkné složení a dokonce ji ne jednou přirovnávají typově k původní Venezii EdP...

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 21. listopadu 2025 18:11

Daisy Wild Eau So Intense (Marc Jacobs) - sladká rebarborová žvýkačka, později místo rebarbory trocha tuberózy. Ono by to vlastně nebylo špatné, pokud by se dojezd nezvrtnul do přespříliš synteticky vyznívajícího ambroxanu.

Offline salvia
příspěvků moje polička 21. listopadu 2025 19:06

jerry 

Vidím, že jsme dnes čichaly k témuž :-). Ta původní Wilde mi tak hrozná nepřipadala.

Naštěstí jsem to přebila růžemi od Novellisty a nesu si domů vzorky Lataffy a N. Rodrigueze.

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 21. listopadu 2025 19:10

salvia 

Ta první mi taky připadne lepší - tu bych snad i mohla (občas) nosit.