...Absolu jsem dala synovi, je s vůní velmi spokojený, sluší mu![]()
Co jste dnes zkoušely(i) z mainstreamu?
![]()
Paradoxe Radical Essence Prada
Iluze slané pistácie je naprosto dokonalá, po chvilce sklouzne do vůně slaného popcornu a vůbec mi to nevadí. Úplně se mi vybavilo konkrétní místo mezi drogerií a vstupem do multikina v jednom obchoďáku, zleva se na vás valí "arielová" vůně čistoty a zprava slaný popcorn. Nikdy bych si to nekoupila, ale opravdu mi ta kombinace nevadí. Pokud se to vyvine nějak ošklivě po více hodinách, upravím, ale první zkouška vyšla pocitově hodně dobře. Je mi to ohromně povědomé a přemýšlím, kam vzpomínku zařadit. Baby, raďte!
Santal Vanille (Eau de Parfum) (The 7 Virtues) - sladce kouřově kořeněný santal, neobvykle svěží, s pár sušenými kokosovými lupínky. Vanilka ovšem přešla do hluboké ilegality (a vlastně mi nijak nechybí). Pro mě je jednou z nejhezčích santalovek Santal 33 Le Labo, ale Santal Vanille ji dotahuje. Rozdíl je ve svěžesti - zatímco Santal 33 je spíš sušší, Santal Vanille je o dost svěžejší.![]()
...četla jsem Tvoji recenzi na Miutine - ![]()
NECHÁPU, proč to tak odflakují.?!.
A nebo vlastně jo, potřebují, aby se to hodně líbilo napříč generacemi i pohlavími = byznys.
Což ale absolutně(podle mě) neodpovídá jejich módě. Protože,
ano, jejich móda je dechberoucí, úžasná, stylová, prostě tak, jak nyní navrhují, jsem unešená![]()
(úplně bych si slastila, smět to nosit)
(a nebo možná právě proto dělají "vůňky", protože mít ještě nějakou signifikantní kompozici, tak už bychom to asi my, parfémoví a módní fanatici, neunesli...
)
Black Orchid Reserve (Tom Ford) - je to jemně doladěná Black Orchid Perfum (2020) (a ta zase vychází z Black Orchid EdP) - začátek je více ambrový, ale je i více sametově uhlazená a sladce krémová, bez jakýchkoliv náznaků ostrosti. V dojezdu pak hladivé tóny sladkého sena a jemně zakouřené ambrově sladké dřevo.![]()
A ty speciálně ji vyzkoušej - intenzita výborná, výdrž jakbysmet.
A podle Google ji už má Douglas i Sephora (akorát tedy cena šplhá do nebes...holt novinka).
...to se tedy těším!![]()
Barenia Intense Hermes
...lahodná, hebká, a podprahovými, prachové vzácnými mýdlovými bublinami.
Intenzita - nutno nos zavrtat do kůže...
Barenia Intense Hermes
Intenzita - nutno nos zavrtat do kůže...
Nos je nutno intenzívně zavrtat do kůže...odtud přívlastek Intense![]()
A další "Intense":
Scandal Intense (Jean Paul Gaultier) - nepřesvědčivý začátek v podobě slaboučké řídké sladce dřevité vodičky o přívlastku "intense" nepřesvědčil. Ale po delší době chytila druhý dech a rozvoněla se do generického dřevitého mléčně karamelového základu. Zbytečná vůně.
![]()
...nabyla jsem dojmu, že se prostě převážná většina vůní(klasické parfumerie ) dělá pro mladou insta obec a ve jménu "kdo přidá víc"...
Nu což, poklady v mainstreamu jsou, byť spíše z dřívější doby, a jinak se člověk baví adrenalinem v niche - kdy pak to zas vyjde?..![]()
![]()
(jako v niche jsou taky nudný Libický a shozy, ale je tam spoustu kvalitního i)
La Bomba (Carolina Herrera) - sladkokyselé červené bobule, včetně červeného rybízu, se dřevem. Postupně sladký pepř a následně dojezd v podobě čerstvě rozkrojené okurky a slabého jasmínového závanu. Svým způsobem zajímavý flakon, ale (fádní) obsah je zjevně cílen na teenagerky, ovšem s hodně vysokým kapesným.
Miutine (Miu Miu) - na začátku pěkný maracujový multivitamínový džus, ale zvrtlo se to do syntetické ovocné pižmovky, navíc dost úderné. A vůně se vytratila tak rychle, že zbyla jen cukrová voda. Jahoda slibovaná ve složení se vůbec nedostavila. Další příspěvek do hitparády zbytečných nezajímavých vůní.
Dnešní rychlo návštěva v parfumerii. Letošní novinky.
Miss Dior Esscence - sladká rybízovo ostružinová marmeláda, trochu umělá, s Miss Dior nemá nic společného, ale jo, líbí se mi.
La Vie Est Belle Vanille Nude - s původní LVEB žádný styčný bod, naprosto banální drogerková vanilka, nestojí za řeč.
Barenia Eau de Parfum Intense - jedním slovem znepokojivá, ale líbí se mi více jak původní Barenia (která mi vyloženě vadí - mám v ní nevysypaný popelník). Jsou si hodně podobné, ale v Intense je poměr složek pro mou kůži příznivější. Trpké mirabelky a hořké ohořelé dřevo tam mám já. Můj muž sprchu plnou horké páry a koncentraci desinfekce, mýdel a sprchových prostředků.
Miutine - bonparová limonáda, tuctová
Zkusíte prosim někdo Montblanc Signature Elixir...červený flakón. Nikde jsem ho zatím neobjevila.
Black Orchid Reserve Tom Ford
...nelíbí se mi.
Ano, jerrymá pravdu, je tam senový tón.
...jenže senový tón teplý, vlhký a z vůně tak dělá rostlinně nagurmanštelou, což je pro mě totálně disharmonické.
Sice to není prostorovka, ale drží.
Však ono se najde něco jiného zajímavého![]()
Mně se momentálně z B.O. nejvíc líbí Black Orchid Le Parfum, i když Reserve jí dost šlape na paty.
Le Parfum je pěkná a nová toaletka/černý matný flakon snad ještě hezčí.
Momentálně je pro mě krásný Angel. Čím větší horko, tím více se objevují rybízove tóny, hladké, sladké, v kombinaci s pačuli
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje