Absolus Allegoria Florabloom (Guerlain) - obě předchozí Florabloom jsou pro mě syntetické hodně velké nepovedeniny (zároveň je považuju za nejméně povedené vůně, které od Guerlainu znám). A logika praví, že pokud z nepovedeniny vyjdeme a uděláme z ní Absolus, tak by to měla být nepovedenina na druhou. A ona taky je - syntetická kyselotina s bílokvětinovým dřevitým dojezdem. Naštěstí i s (vysvobozující) nevalnou výdrží.
Co jste dnes zkoušely(i) z mainstreamu?
For Him Vetiver Musc (Narciso Rodriguez) - sladce zeleně bylinná s jemným suchým vetiverem, který se ale poměrně rychle zcela vytratil. Dojezd pak slaně mořský s lehkým vyplaveným cedrem. Dá se směle považovat za unisex, a to dost povedený. Velkou vadou na kráse je velmi malá intenzita.![]()
Libre L'Eau Nue (Yves Saint Laurent) - krémová a lehce olejová konzistence a la tělové mléko naznačuje, že je to vůně na léto, na odhalenou kůži. Krémový pomerančový květ, akorát tak sladký, v dojezdu tělové mléko jemně ovoněné levandulí. Je taková vlídná, klidná a pohodová, v nejlepším slova smyslu relaxační. Takhle si představuju plážovou vůni.![]()
Love in Paris Fleur de Pivoine (Nina Ricci) - kytice velkokvětých růžových pivoněk a bílých růží se svěže průzračným jemně nasládlým pižmem a lehoučkým nakysle ovocným nádechem. A sem tam se vynoří zelený fialkový lísteček. A jako příjemný bonus opravdu dlouhá výdrž (až nečekaná u tohoto typu vůně).
jerry Už jsem se chtěla zaradovat, že ji vzkřísili, ale ne...
Libre L'Eau Nue (Yves Saint Laurent) - krémová a lehce olejová konzistence a la tělové mléko naznačuje, že je to vůně na léto, na odhalenou kůži. Krémový pomerančový květ, akorát tak sladký, v dojezdu tělové mléko jemně ovoněné levandulí. Je taková vlídná, klidná a pohodová, v nejlepším slova smyslu relaxační. Takhle si představuju plážovou vůni.
flakón elegantný, vôňa skutočne dovolenkovo relaxačná, príjemná, žiaľ, porúča sa mimoriadne rýchlo. Škoda.
Ono je to spíš parfémované tělové mléko. A tomu tedy odpovídá i výdrž.
Eau de Soleil Blanc 2025 (Tom Ford) - dost by mě zajímalo, co vede Forda k tomu vzít původní vůni, upravit ji, dát do jiného flakonu a vyslat do světa pod stejným názvem, pouze s přidáním aktuálního letopočtu. Jediné, co mě napadá, je snížení ceny přesunem z exkluzívní řady do té standardní. Tato varianta je nejprve hodně zelená - jako mladá tráva a neroli vmíchané do krému. Do krému se postupně zamíchal i hladký pomerančový květ, v dojezdu navíc i sladké kokosové mléko a další bílé květiny. Povedená letní vůně.
Ella Ella (Cacharel) - sladká mléčně karamelová, se "slunečným" dřevitým jasmínem - prostě taková uhlazená letní vůně. Není sama o sobě špatná, ale takových jsou desítky.
Eau de Soleil Blanc 2025 (Tom Ford) - dost by mě zajímalo, co vede Forda k tomu vzít původní vůni, upravit ji, dát do jiného flakonu a vyslat do světa pod stejným názvem, pouze s přidáním aktuálního letopočtu. Jediné, co mě napadá, je snížení ceny přesunem z exkluzívní řady do té standardní. Tato varianta je nejprve hodně zelená - jako mladá tráva a neroli vmíchané do krému. Do krému se postupně zamíchal i hladký pomerančový květ, v dojezdu navíc i sladké kokosové mléko a další bílé květiny. Povedená letní vůně.
Podla mna jeho nic, ale Estee Lauder ktora znacku vlastni ma dobru skusenist s predajom Bronze Goddess, tak z tohoto si urobila druhu, luxusnejsiu
Ale to samé (totožný název, změna vůně a přesun z exkluzivní do standardni řady) se už stalo u Cafe Rose![]()
Libre Vanille Couture (Yves Saint Laurent) - vykucháme pár ingrediencí ze všech předchozích Libre a voilà....máme tady další odnož. Po dosti syntetickém úvodu se objevila vanilka - tedy spíž vanilková bomba v podobě sladké dřevité vanilky. A v této jednotvárné podobě držela a držela a držela. Až po několika hodinách se v dojezdu objevilo malé množství sladké suché levandule. Podobná vanilkově levandulová kombinace už tu byla a v mnohem sofistikovanějším provedení. Krásný flakon s ukřičeným obsahem.
Chloé Le Parfum (Chloé) - nepěkná syntetická kyselotina, úplně mi to kroutí nos (a to se mi už hodně dlouho nestalo). Ani následný jakožepomerančový květ s popraškem moučkového a vanilinového cukru tenhle propadák nezachránil.
Miutine Miu Miu
...módu, styl značky Miu Miu zbožňuji, miluji. Nosila bych to hned!.
No, vůně...
...na první dobrou - zapomenutelná ovocenka. Mírná, jemná.
ALE
když zavrtám nos do kůže, dá se trochu rozpitvat a pak vnímám, uvnitř hladký, na povrchu mohérový lesnojahodový tón, jenž má v sobě ještě i mikroskopicky nagurmánštělé, ultrajemné, hebce krémové aldehydy a k tomu je vše v jakémsi matně, tmavo šedavém oparu(mechy, pačuli).
KDYBY tomu dali větší grády a hlavně
kvalitu ingrediencí
(osobně po pár minutách necítím nic, a před těmi pár minutami to byl nos nalepený na pokožce),
dalo by se to, k outfitům Miu Miu, považovat za "osvěžující", nevyčnívající a přesto hravé, luxusní bezstarostnost.
Takto - slabé, drahé, takže
další, prosím...
(kvalitou je to něco jako když jste v bance z přepážky a v misce na pultíku před vámi je taková ten nijaký ovocný drops... Nechápu značku, že tohle dovolí...)

Charme Magnétique (Korloff) - začátek takový neurčitý, ale rozvoněla se do podoby Black Orchid v jemnější a svěžejší verzi, vylepšené svěžím pižmově sladkým pepřem a bylinkami. Každopádně povedená.
Byzance Gold (Rochas) - syntetika v podobě jakožeovoce a pokusu o jakožepačuli se rozplizla do jakési ovocně sladce cedrového finále. Prostě další zcela zbytečná zapomenutelná vůně (ovšem v nádherném flakonku).
Ô Zenith (Lancôme) - nasládlá svěží, mírně zelená. Rozvoněla se do neurčitých bílých květin utopených v syntetice.
Luxure Sensuelle (Korloff) - divný neuspořádaný mišmaš, který se rozvoněl do připáleného vanilkového piškotu se zapečeným kardamomem. Intenzita i výdrž jsou naprosto tristní.
Betel (Lush) - nahořklé staré listí, po rozvonění kořeněný plech. Divná vůně - ani ne tak "vůně", spíš jen divná.
Nina Rouge Crush (Nina Ricci) - kyselkavé červené bobule posypané krystalovým cukrem, po rozvonění neurčitá pižmově květinová směs s ovocem, která se ztratila do zapomnění. Generická a zapomenutelná odnož.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje