Co jste dnes zkoušely(i) z mainstreamu?

09. srpna 2014 14:45
Offline Miru
16330 příspěvků moje polička 09. října 2025 08:13

L´Interdit Parfum Givenchy

...velmi příjemná. Hustá, osobitá ale lehce nositelná.

Škoda mizerné výdrže, souhlasím s jerry 

(nebo by to chtělo zkusit se navonět z klasického flakonu několika střiky a vidělo by se...)

Za mě druhá nejlepší, resp. první L´Interdit Intense a pak Parfum...

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 10. října 2025 18:46

Divine Elixir (Jean Paul Gaultier) - sladká syntetika se suchým senem a průběžně se objevujícím nádechem perníkového koření s občasnou modifikací do připáleného perníku. Generický mišmaš.

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 11. října 2025 10:13

Splendid Vanilla (Roberto Cavalli) - nepříliš sladký vanilkový pudr rozsypaný na jemném semiš a ozdobený zelenými fialkovými lístečky. Po rozvonění ale přišel ledový vítr (jako máta s ledovým pižmem a eukalyptem dohromady) a vanilku rozfoukal do ztracena. Výdrž a intenzita jsou bohužel velkou slabinou.

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 12. října 2025 10:26

Coconut Sun (Eau de Parfum) (The 7 Virtues) - vzduch vonící lehce syntetickou ovocnou sladkostí, kokosová voda a jemné květinové tóny. Po rozvonění se syntetika vytratila a zůstala lehce slaná vůně květin s nádechem kokosu. Konečně plážová vůně, která nevoní jako opalovací krém. Jen intenzita je dost slabá....

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 14. října 2025 20:41

Ôver The Top (Lancôme) - jemná ovocná s pomerančovými šuměnkami, ale pak se začala pomalu ztrácet. Ovšem v dojezdu chytla druhý dech v podobě levné ozvěny BR540.

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 15. října 2025 19:21

Paradiso Rosa (Roberto Cavalli) - svěží sladká květinová pižmovka s citrusově květinovým dojezdem. Generická, zapomenutelná.

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 18. října 2025 13:03

Plaisir Gourmand (Korloff) - svěží semiš s kosatcovým pudrem, posléze hořká čokoláda zabalená do oplatky. V dojezdu pak svěží lehký sladký kosatec a jakožekakaový nápoj z prášku. Bylo by to pěkné, ale ten konec je příliš syntetický.

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 19. října 2025 10:15

Atelier des Fleurs: Santalum (Chloé) - santal - od začátku do konce čistokrevná santalovka - ovšem žádné santalové tyčinky, ale santal nejprve v podobě suchých hoblinek, později s trochou santalového oleje a po rozvonění mléčně dřevitý. Santalový ráj ve flakonku...

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 21. října 2025 19:15

Hungarian Fronds (Lush) - sladké seno s usušenými trsy heřmánku. Jemná, něžná, relaxační - jako by to ani nebyl Lush.

Offline salvia
příspěvků moje polička 21. října 2025 23:46

Club de Nuit Intense Woman Edp - Armaf

Na alkohol rozhodně nejsem odborník. ale takhle určitě voní vyzrálý, kvalitní, letitý koňak. A nikoli alkoholem. Všechny aromatické složky se v sobě mísí, že jednu od druhé nerozeznat. Jsou suché a hřejivé, uhlazené a tím vším opojně krásné.

Ovšem "intense" je jen, co do požitku. Siláž a výdrž očekávání nenaplnily. Nicméně s přihlédnutím k poměru cena/výkon je to deficit přehlédnutelný. Snad verze CPO by právě tenhle nedostatek mohla zhojit.

Typově koresponduje s Ishq al shuyuk gold. Jen vyzněním CdNI cítím blíže Evropě, než Orientu.

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 22. října 2025 21:46

Amber Vanilla (The 7 Virtues) - jemná ovocně nasládlá vanilka, trochu svěží, trochu prachová, v dojezdu doplněná lehkým pižmem. Je celá taková jemná a něžná.

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 23. října 2025 20:34

Ortie Blanche (L'Occitane) - výrazně svěží rebarbora s mladou zelenou trávou. Je to recyklovaná Herbae, která se nyní blíží spíš Bella Nina Ricci.

Offline Fleur blogger
6788 příspěvků moje polička 23. října 2025 22:25

jerryL´Occitane má v současnosti převahu vůní v koncentraci EdT, takže mě zaujalo, že tahle je EdP. Jakou má prostorovost a výdrž?

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 23. října 2025 22:43

Fleur 

Obojí překvapivě solidní (tedy na L´Occitane). 

Offline Fleur blogger
6788 příspěvků moje polička 24. října 2025 07:37

jerry Díky! Když si vzpomenu, jak osobité a kvalitní vůně mívali před dvaceti lety...

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 24. října 2025 23:34

Overdose Aphrodisiaque (Korloff) - čistokrevná nepříjemná syntetika v podobě koncentrovaného ambroxanu a kašmeranu.

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 26. října 2025 09:40

Narciso Eau de Parfum Radiante (Narciso Rodriguez) - a tak pěkně to začalo: svěží bílé pižmo s nádechem jemných květin. Jenže pak přišel ostrý úder bílých květin (hlavně konvalinek) zabalených v laciném pracím prášku s příměsí prachu z oškrábané suché omítky (aneb pomerančový květ).

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 28. října 2025 08:59

Atelier des Fleurs: Papyrus (Chloé) - nasládle svěže dřevitá, malinko zeleně mechová a ofouknutá ledovým větrem. Po rozvonění naopak suché mořské traviny a rákos, ale pořád s jemnou porcí nasládlosti. Povedená...

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 29. října 2025 18:18

Ôff Now (Lancôme) - svěží pižmově nasládlá neroliovka, lehká a osvěžující "zelená" kolínská. Po rozvonění zelené fialkové lístečky. V dojezdu se přidal santal, ale tahle kombinace sladkokyselosti a santalu už není úplně podle mého gusta.

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 30. října 2025 19:02

Velour Saffron (Roberto Cavalli) - do sladkého kadidlově pryskyřicového kouře zahalená nová měkká kůže, lehce zasypaná šafránovým prachem. Hodně povedená....