Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline continuity
42851 příspěvků moje polička 10. května 2023 09:13

Lamicka ta komunikace je fakt neštěstí. 

Já bych nebyla proti nějakým úpravám daňového mixu, ale proboha, to se nedá vyzobavat jak třešničky z bonboniéry. Národ tou skupinovou inteligencí dobře ví, že to nebude výsledkem žádné rozumné uvahy, ale spíš výsledkem poměřování testes, takže každý lobuje za své zájmy, co mu síly stačí. 

Offline andulka01
12802 příspěvků moje polička 10. května 2023 09:24

continuity přesně, víme, že to bolet bude, buď teď celkem dost, nebo později hodně. Ale do háje, to fakt nemůžou táhnout za jeden provaz a stvořit něco smysluplného,  kompaktního? A komunikace jak ve školce. Co nejhůře, s tímhle se nikdo z nich ve vládě neudrží po další období a jsme v prdeli i s hráběma.

Offline continuity
42851 příspěvků moje polička 10. května 2023 09:40

andulka01 já jsem teda přesvědčena, že to bude bolet teď a i potom, protože s touto skvadrou se to udělá jenom blbě. 

Ta Slovenska úřednická vláda bude mít kvůli legislatíve úkol vyrobit na příští rok vyrovnaný rozpočet. Ta nové zvolená do toho může samozřejmě zasáhnout, ale třeba budou mít rozum.

No jsem zvědavá. 

Offline andulka01
12802 příspěvků moje polička 10. května 2023 16:57
Offline jerry
11186 příspěvků moje polička 10. května 2023 20:42

Ložnice Miloše Zemana

Pronajmut byl byt, ale je užíván k jinému než zkolaudovanému účelu.

Příspěvek na provoz kanceláře používán na pronájem bytu = neoprávněné čerpání prostředků ze státního rozpočtu.

Ergo kladívko: teoreticky vzato by spolek přátel M.Z. mohl dostat pokutu a dědek vracet dotaci (a k ní až 100% penále).

Offline OliveOyl
1964 příspěvků moje polička 10. května 2023 22:06

jerry kéž by. Už by si to dědek zasloužil, aby ho někdo praštil přes pracky

Offline Tak Betty
6111 příspěvků moje polička 10. května 2023 22:35

Veškerá důstojnost bývalé hlavy státu je v tahu.

Offline continuity
42851 příspěvků moje polička 10. května 2023 22:38

Tak Betty ta je v tahu už mnoho let.

Horší je, že je v tahu i ekonomická pověst a odvaha vlady. Takže odecitatelna položka na nepracujícího manžela se zruší, ale spotřební daň na víno bude pořád nula?

Offline Kokoska
34790 příspěvků moje polička 11. května 2023 18:37

continuity ruší se školkovné, zvedá se DPH na léky, zavádí se 0,6% na nemocenské pojištění pro zaměstnance, zdraží dálniční známky... tak asi aby se mohli lidi levně ožrat, až si to všechno spočítají.

Offline jerry
11186 příspěvků moje polička 11. května 2023 18:48

Kokoska 

A ještě k tomu by mohli povolit marihuanu - pak se budeme všemu smát

Offline continuity
42851 příspěvků moje polička 11. května 2023 19:05

Kokoska někdo psal, ze si myslel, že prubířským kamenem bude snížení příspěvků na stavební spoření. A ono ne, hlavně, že pořád budou mít bezďáci a alkoholici levné čučo. To je neuveritelné. Ono se i daně na tvrdý alkohol podstatně zvýši, jen to tiché víno pořád nic. 

Offline RoSa
10132 příspěvků moje polička 11. května 2023 19:22

continuity tak lidovci, z Moravy, no... a premiérův volební obvod...

Offline Pinot Noir
29830 příspěvků moje polička 12. května 2023 08:42

continuity tak ty nejlevnější vína jsou stejně u dovozu, ne? I kdyby ne, tak to čuco by se zdražilo nepatrně.

Offline continuity
42851 příspěvků moje polička 12. května 2023 09:03

Pinot Noir je to relativní, treba čučo by se zdražilo dvojnásobně. Doveze se cca 3/4 produkce, podle mě jediný problém je ten celní sklad, ale to by se snad dalo vyřešit nějak příčetněji. 

Offline Pinot Noir
29830 příspěvků moje polička 12. května 2023 09:33

continuity řekla bych, že celní sklad + veškerá byrokracie kolem je obrovský problém. "Dalo by se" samozřejmě vyřešit leccos, ale způsob, jakým to funguje teď, je úplně na hlavu. Plus ta nutnost hlásit předem, jaká bude sklizeň, s hrozbou pokuty, když nesplníš, vždyť to je úplně šílený.

Offline continuity
42851 příspěvků moje polička 12. května 2023 09:37

Pinot Noir no práve, je potřeba změnit ten systém, ale nulová spotřební daň na jakýkoliv alkohol je prostě špatně. 

Předpokládám, že ten šílený systém je kvůli tomu, aby se nepodvadelo. Takže než bychom měli menší výnos než by jel správně být, radši to necháme jak to je a bude nula.

Ale to je obecně s výběrem daní v tomto koucourkove. Když se zjistí podvod, ma se to řešit razantně, ale podezírat všechny z toho, že budou podvádět je šílené a je to navíc extrémně drahé. ( Přiznání domicilu letos mě i správkyni dane zabralo tak 6x tolik času, protože loni jeli nějaké neoprávněně přiznání domicilu). 

Offline continuity
42851 příspěvků moje polička 12. května 2023 09:38

Offline Pinot Noir
29830 příspěvků moje polička 12. května 2023 09:42

continuity s tím souhlasím. Ty postihy jsou trapné, o Templářích, Vinium, Ludwigovi atd. se obecně ví, že tam z jedné proudí cisterny z Moldavska a z druhé vyjíždějí láhve s českou vlaječkou, ale když už byla pokuta, tak naprosto směšná, to majitel zaplatil z peněženky a jede se dál. Radši naplánujeme likvidační byrokracii pro malovinaře, kteří běží okopávat a stříhat poté, co si odkoutili směnu v pekárně nebo na nádraží, že jo. 

Offline continuity
42851 příspěvků moje polička 12. května 2023 09:54

Pinot Noir tak vždy tam byla nějaká spodní hranice. To se rozhodne vinařů, kteří stříhají vinohrad v pátek odpoledne týkat nemělo. ( U nás půlka firmy teda). 

Offline Pinot Noir
29830 příspěvků moje polička 12. května 2023 10:11

continuity netýkalo se to leda zahrádkářů, ale všech těch "našich" naturálních vinařů ano. Čačíková, Kočařík, Ševčík, Vykoukal, atd. Sice se jejich vína prodávají v New Yorku a Kodani, ale pořád mají k vinařství i "normální" práci.