Pinot Noir tak je to pořád o tom nastavení, ale rezignovat na danění alkoholu je blbě. To můžou brečet i minipivovary, ty spotřební daň plati dávno a pořád jich přibývá.
Aktuální česká politická situace
continuity akorát že pivovar má nějakou kapacitu a materiál nakupuje a může ho téměř libovolně dlouho skladovat a jede podle přesného postupu, takže odhad výroby a s tím související kauce je mnohem lépe stanovitelná a povolání celníka, který musí být procesu přítomen je naplánovatelné. Nic z toho ve vinařství neplatí. Tady fakt primárně nejde o to, že by to vinaři nechtěli platit, ale že na ně chtějí uplatnit právě tytéž postupy jako na pivovary, které vyrábějí pivo z granulí.
Pinot Noir no tady nejsme ve sporu. Je nutné ten proces zjednodušit, to píšu od začátku. Jenže naše skonstnatela administrativa je šílená. Žádná EU, sami si to děláme.
Ovšem nealko bude nově v sazbě 21%
Kokoska chemické odpady sazbě 21 mi nevadí, za mě bych klidně uvalila spotřební daň i na Coca colu a energitaky. ![]()
Podle mě má být standard ta vyšší sazba a do nižší věci na zduvodnenou výjimku. Se s tim kupčí jak na arabském trhu pořád. Akorát to dělá neplechu.
continuity S tema slazenyma hnusama problem nemam, spis me mrzi mineralky a kojenecke vody. A je to nespravedlivy vzhledem k tomu vinu, no.
Ale šéf Madety vykrikuje, že ukončí mléko do škol.
Takový nečekaný pozitivní vedlejší efekt. ![]()
continuity to ještě pořád existuje?
Pinot Noir no existuje. Teda na druhém stupni už ne ( nebo na naší škole mají rozum). Je to velká paráda, když ti dítě v teplý květnový den večer vyklepe z aktovky třeba žervé. Ona by to i snědla, s rohlíkem a lžičkou.
Nesnáším vyhazovat jídlo a s tímhle jsem se neodvažovala dělat nic jiného. ![]()
Pak se naučili si to vůbec nebrat.
continuity achjo, to je děsný. ![]()
Pinot Noir ještě je pak ovoce do škol, to je podobná katastrofa. Nejlepší na tom je, že něco dostanou třeba jednou za 14 dní, takže pro mě absolutně nepředvídatelná záležitost.
Třeba to v té vaší soukromé škole nebude.
continuity Aha,já myslela, že to mléko do škol je to ochucené proslazené mléko co sice nebude ve výsledku moc zdravě ,ale přežije to aspoň všechno, dokud to nenačneš. No tak dobrý teda no....
Karja nene, malé krabičky (trvanlivého) mléka a žervé. To mlíko je pěkně hnusný, lejem to do kafe na cestách, jen díky tý malý krabce. Ostatně, Madeta na to stejně peče už nějakou dobu, dodává tak nějak na baterky. Asi žádná velká škoda, chvíli nic nebude, pak stejně někdo zase vymyslí nějakou bejkárnu a zadotuje ji.
andulka01 ono se to dotuje z prostředků EU, Madeta to rozhodne nedělá zadarmo.
Ale je to kravina celé. K nám chodilo to žervé, roztíraci kozi syr treba, měla jsem pocit, že vždy tak něco, co jim právě ve skladu prebejvalo.
continuity já myslela, že to je cz dotace, tak když je to EU, tak proč Madeta vyhrožuje, to se jí netýká, ne?
andulka01 Madeta prišla o jiné dotace. A Teplý je taková trochu drama queen. Už krachoval za poslední léta 5x.
Kokoska chemické odpady sazbě 21 mi nevadí, za mě bych klidně uvalila spotřební daň i na Coca colu a energitaky.
Já myslela, že to do tý skupiny nealko patří automaticky taky?? To pak nemá cenu, věčný výjimky z výjimek...
Jinak musím říct, že vzhledem k tomu, že mi tuzemský víno nechutná, sorry Pinot Noir (i ta Čačíková to měla s droždím
), a při vzpomínce na lahůdky "dá sa Pražákom", o zmíněných moldavských skvostech vydávaných za ryze české ani nemluvě, jsem zásadně proti jeho osvobození od daní. Tihleti lobbisti
ty bych zakázala všechny - tím bych zahájila očistu politiky i veřejných financí hned na výkop!
Zajímalo by mě, co se honí hlavou představitelům kontrolních orgánů nebo jiných úřadů, když přijímají dárky. To si jako řeknou, že to bylo levný, aby uklidnili svědomí? Nebo že to nikoho nebude zajímat? Nebo to prostě patří k folklóru pořád někde mazat a nechat se mazat?
Tabea Podle mě platí ta poslední věta.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články