Aktuální česká politická situace
Evaeva jj, ja mam pocit, ze oni si neuvedomuji, ze mluvi verejne a na mikrofon o lidech. O statisicich lidi. To je jako kdybychom my ateisti takhle mluvili treba o vericich. Nevim, jak by se cejtili. Ja si o vire myslim svoje, ale nikdy bych o tom takhle neexhibovala, protoze vim, ze nekterych lidi by se to mohli dotknout. A to je vira vec vstepena, na rozdil od orientace, se kterou se clovek narodi aniz by to on nebo jeho okoli mohli ovlivnit...
razorblade ja jsem hlavne porad nepochopila, jak to tu "tradicni" rodinu ohrozuje
spis mi prijde, ze jsou to lide, kteri homosexualitu porad neprijali jako prirozenou, vrozenou a ochranou "tradicni" rodiny to jen prikryvaji
baltiktaky nechápu, čím to ohrožuje tradiční rodinu, v době, kdy se půlka lidí svatbou ani neobtěžuje a z těch, co ano se půlka rozvádí, mi přijde, že fakt, že o manželství někdo pořád stojí je plus, a je jedno jakého jsou účastníci pohlaví.
Sakra já už měla takovou radost, jak se to těm russákům sere a kojila jsem se blahou nadějí kterak si navzájem uřezávaj palice...
Ale když si představím, že podobnejch krav tam jsou milióny, tak to snad nemůže nikdy snesitelně dopadnout, leda je všecky polejt žíravinou: https://twitter.com/Gerashchenko_en/status/1674148261123293190
mam takovou radost, ze se to nevykecalo!
(I kdyz priznavam, ze jsem to vcera musela zavolat otci![]()
)

razorblade nevím proč, ale v první chvíli mě napadlo, že ta paní v červených šatech, co včera natáčela na hradě hned u brány na tel. příjezd a přivítání jsi ty ![]()
JankaM nikdy bycch si nenechala tak nevkusne otetovat lytko!![]()
Hele, co ten Papadopulos? Co si o tom dotazu mysleli kolegové?
No Andreas sám k tomu říkal, že ten dotaz vycházel z toho, že když se pohyboval na východní Ukrajině /poblíž fronty/ a mluvil tam s lidmi, kteří patří mezi ruskojazyčné Ukrajince, tak mnozí měli obavu, aby je po konfliktu nechtěli někam "odsunout", takže on se vlastně ptal na to, co tam konkrétní lidi trápí. Můj názor je ten, že tu otázku celkem nešťastně formuloval a na té tiskovce na to nebylo vhodné místo, podle mě ani čas. Ten dotaz pohoršil spíš politiky, jak jsem zaznamenala, od novinářů, komentátorů jsem viděla spíš pochopení a podporu /Strakatý, Poleščuk atd./.
barbucha nevim, ja jsem v praci nebyla a v chatu jsme to neresili. Ale ja si myslim, ze ti byla zcela legitimni otazka. On tam neni od toho, aby hladil po hlavicce, ale aby kladl klidne i neprijemny dotazy. Za me cajk![]()
Mně se to zdálo krajně nevhodný - naznačovat, že snad Ukrajinci (oběť agrese, prokristapána) by měli/mohli chystat nějaký pogromy či odsuny na chudáky russáky... A nakonec sám to řek: chtějí russkij mir (to je ruskej svět, ne ruskej mír! ale i kdyby, je jim přáno, ať si užijou obojího) - tak pokud ho chtějí, člověk by očekával že se s radostí k Vovanovi nastěhujou, žádnýho násilí netřeba.
Navíc podle mě Ukrajinci už dávno prokázali, že jsou to lidský bytosti - na rozdíl od russáků - kolik důkazů o jejich civilizovanosti kdo eště potřebuje?! A v situaci, kdy dychtěj do NATO a do západní Evropy, určitě nebudou vyvádět nějaký nepředloženosti, to by si zavřeli cestičku rychle!
Prostě zbytečnej šťouchanec podle mě, a drzej a netaktní k tomu.
rozhovor s Topolánkem
rozhovor s Topolánkem
Naprosto přesný popis souvislostí od člověka, který mi byl vždycky strašně nesympatický
Mimochodem by mě zajímalo, kde Ovčáček ten text sehnal, protože rozhovor v pravém smyslu slova to není ani náhodou, nýbrž souvislý text dodatečně proložený otázkami.
barbucha euridike já si myslím, že obavy z odsunu můžou mít jenom místní Rusové, protože rusky na východní Ukrajině mluví všichni Ukrajinci. Nebo tím suržykem, směskou ukrajinštiny a ruštiny. Na Ukrajině není (nebyl) pro národnost důležitý jazyk, mnoho Ukrajinců má ukrajinštinu jako druhý jazyk a učí se jí s obtížemi třeba kvuli tomu, aby mohli jít na vysokou školu. Jazyková situace na Ukrajině je příšerně složitá.
Ale určitě tam dlouhodobě funguje ruská propaganda, takže věřím, že lidé, zvláště starší, obavy všeho druhu mít mohou.
Bohužel už jsem ten dotaz z tiskovky zaznamenala u dezinformátorů jako důkaz, že se ruskojazyčné obyvatelstvo na východě Ukrajiny decimuje ![]()
ad Francie - výborný dva rozhovory s Janem Eichlerem:
Tohleje boží storka :D Slovák přeplaval z Estonska do ruska, aby tam emigroval a žil svobodně v milované zemi. Tam ho zabásli, drželi dva měsíce v base a on najednou rusko a putina až zas tak nemiluje![]()
razorblade tomu jsem se od srdce zasmála. A vyslala bych za stejnou zkušeností všechny, kdo mají pocit, že to tam vlastně není tak zlý, jak o tom ten hnusný západ mluví.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články