MP Meri teď to navýšení obhajovali tak, že když budou dělat méně přesčasů, které jsou lépe hodnocené, tak jim mzda o hodně klesne. Vázat to na průměrnou mzdu je ale špatně.
Aktuální česká politická situace
Ta otázka bude znít blbě, ale nikde jsem odpověď nezaznamenala a přemýšlím nad tím už pár dní. Pokud tedy lékařům zvýší mzdy, tudíž nebudou muset mít přesčasy (což je samozřejmě špatně a myslím, že mají pravdu), kdo bude mít ty služby, na kterých jsou oni teď? To budou muset přijmout další lékaře?
Lamicka no a nebo omezit péči a dostupnost neakutních výkonů už nafurt. Ty (pro nás zatím) šílený objednací termíny budou tak nějak standard.
Lamickalékaři, kteří o tom premysli volají po reorganizaci pece. Ve středočeském kraji je prý 35 nemocnic a když má nekdo z Kladna závažný problém, stejně se snaží dostat na vyšší pracoviště do Prahy. To se fakt nedá udržet. Kamarádka jezdí z Ústí sloužit do nějakeho malého, protože místní špitál nemá lidi. Ale to není vůbec udržitelný.
andulka01 to mě nenapadlo, dává to smysl
continuity to je jedna z věcí, která mě napadla. Že to chce systémovou změnu. Protože se vždycky musí začít od základů, to je tak ve všem. Nám naposledy na dětské pohotovosti v Motole říkali, že jim jezdí lidi i z Ústí, v noci projedou celkem rychle tunelama a péče se jim dostane nesrovnatelná.
Lamicka chápu ,že ne každý v Ústí má auto, ale kamarádi bydlí na půli cesty mezi Ústím a Prahou - ona dělá v Ústí a on v Praze a když už sedí v autě určitě nepojedou s dítětem do Mělníka.
continuity tam už pohotovost dlouho není, kamarádi z Mělníka jezdí na Bulovku nebo do Motola. Dřív jezdili do MB.
continuity my máme chalupu u Písku a dělám si legraci, že na pohotovost jedině do Motola
(ale zrovna v Písku je myslím pohotovost hodně dobrá)
Lamicka ano, máme prý snad nejvíc lůžek na obyvatele v Evropě. Taky část výkonů můžou dělat sestry, které dneska mají vš, akorát pak někdo musí za sestry dělat ty další věci, část administrativy, práci pro sanitáře,... Příště to chce systémovou změnu, na kterou nikdo nemá odvahu.
Nejradši bych to dala do radostného vlákna. Dobře ona!

continuity neviem síce kto to je (a google lens mi dáva našu prezidentku alebo princeznú Kate...obe mali na nejakých príležitostiach podobné modré šaty), ale ![]()
slnieckopředsedkyně sněmovny. Ten odznáček je krásné poštouchnutí.
continuity vďaka....a je ![]()
continuity je skvělá, že si ten odznáček vzala a moc jí to sluší.
Komunikace současné vlády je tristní, ale urazit všechny, to umí málokdo.
Lamicka Je to hrozný, mně přijde, že snad nikdo nechápe proč stávka. A po tomhle...No nic.
Lamicka Je to hrozný, mně přijde, že snad nikdo nechápe proč stávka. A po tomhle...No nic.
Upřímně - ani já třeba nechápu proč stávka. Podle mě její smysl zblajzly odbory a ten strašnej plakát, stávkující jsou jejich rukojmími.
Kdyby školy stávkovaly tak nějak samostatně a jejich vysvětlování nepožralo PR Středuly aspol., tak by určitě i dohadování o nápravě byla efektivnější. Takhle to je skutek utek. Zbytečně.
Já vůbec neumím formulovat, o co jednotlivým skupinám jde, a to tak nějak vnímám jen, že stávkují školy, řidiči MHD, zaměstanci Škody auto a KOVO. O stávce se imrvére píše a mluví, ale tak nějak zmatečně, jsem ztracená. Navíc, když jako státní zaměstnanec čtu a slyším od Středuly a Schillerový, jak jsem týraná, protože se mi snižuje plat, tak nechápu - proč mluví za mě? Z celýho našeho velkýho úřadu ani noha nestávkuje, nepokládá se z platů, spíš naopak, uvědomujeme si, jak se máme dobře. Ale furt slyším, jak státní zaměstnanci jsou nasraní. Tak ne všichni, prostě.
Berankacítím to podobně i když třeba vím proč stávkují školy tak netuším proč stavkuje třeba Škoda. Docela mě štve jak si na tom Středula honí triko a přitom kuchařka s 20 lety praxe 23hrubeho je fakt masakr. Strašně mě štve argumentace ať jdou dělat něco jiného a když půjdou tak vařit bude asi kdo. A komunikace vlády je strašná, strašná a i kvůli tomuhle tady máme za dva roky zpět Babiše i když v některých oblastech se vláda fakt snaží. Regulérně jsem z toho nešťastná. A teď ta kauza s Blažkem to je hnus.
Ta otázka bude znít blbě, ale nikde jsem odpověď nezaznamenala a přemýšlím nad tím už pár dní. Pokud tedy lékařům zvýší mzdy, tudíž nebudou muset mít přesčasy (což je samozřejmě špatně a myslím, že mají pravdu), kdo bude mít ty služby, na kterých jsou oni teď? To budou muset přijmout další lékaře?
Ano, to je správná a zásadní otázka.
A kdo ty doktory co přijdou navíc zaplatí, pokud si všichni vyjednaj ty vyšší platy? Špitál vezme ty prachy sestrám?
Od pojišťovny je nedostane zcela určitě.
No a jo, je to tak, že máme snad pomalu nejlepší dosažnost nemocnic v Evropě... ovšem chci vidět, pokud by se měl nějakej špitál zavřít/zrušit. Kriste, to by byl řev!! (čert vem že se každej stejně snaží dostat do Prahy, což při velikosti našeho státu neni žádnej problém)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články