rysamona Jo to je ale ono. Andrej si uz zehli sako, protoze tohle presne si pral. Komunikace vlady je strasna, mam z toho depku. A to si myslim, ze vlada jako celek je ok.
Aktuální česká politická situace
rysamona úplně stejně to cítím ![]()
Jako fakt, vláda jako celek je v pohodě? Nekomunikace je jen třešinkou na dortu.
Beranka Tys to vystihla úplně nejvíc za mě. Taky jsem zmatená, co se všechno do tý dnešní akce dostalo. Taky jsem ve státním a myslím, že se máme fakt dobře, jen ti zaměstnanci v dělnických profesích v nízkých platových třídách, těm by přidat mohli. Třeba u nás vrátní, šatnářky, údržbáři, sehnat elektrikáře, aby šel do státního, škoda mluvit.
Luna
Jako fakt, vláda jako celek je v pohodě? Nekomunikace je jen třešinkou na dortu.
Přesně
Luna Jsem ve škole od září, takže nováček, a už se divím, jak to může všechno ještě fungovat... a že je potřeba systémová změna je jasné, ale tohle je velký krok zpět. Komunikace otřesná. Mě to teda rozčiluje i jako rodiče.
Fialu ve Slunce, seno... nekomentuju. Myslela jsem, že Nutellu nic nepřekoná! ![]()
Mě děsí to že není demokratická opozice. Prostě neexistuje. Takže to co je teď ve vládě je to nejlepší co máme. Taky děsivý.
Beranka mám to stejně jako ty.
Lamicka Ani jsem nevedela, ze jsi ve skole. Prooooc? Ja premyslim, jak ven.
Ja mam letos 9 zaku s poruchou. Z 18. Pry pokud ma papir vic mez tretina, je narok na dva asistenty. Ha ha.![]()
Luna protože jsem to vždycky chtěla
já jsem tam ke klukovi s spec.vzd.potřebami, který je naštěští zlatej. Ovšem máme v první třídě 13 dětí s odlišným mateřským jazykem, umí česky tak různě, 2 vůbec. Na první třídu celkem nářez. Skoro v každé třídě je někdo nediagnostikovanej, protože si to rodiče nepřejí... v dnešní době snižovat počty AP je šílenství.
Zatím mě to baví, časem se uvidí co dál.
Lamicka Tak on je to narez vsude. Me to bavilo taky tak 3 roky a ted uz nevim. Ted me to asi spis unavuje. Ale snad je to tim, ze delam ty zkousky.
Jako vždy dobrý report Martina Bartkovského ![]()
No je to na hovno. Rajchl s odbory, mně picne!
Na druhou stranu, jediná alternativa Babiš se od vládní koalice neliší o moc, on si hrabe pro sebe, ODS to dělá pro jiné, nicméně status quo zůstává zachován, tohle změní asi až nějaká revoluce, akorát už bude zřejmě pozdě.
No je to na hovno. Rajchl s odbory, mně picne!
Na druhou stranu, jediná alternativa Babiš se od vládní koalice neliší o moc, on si hrabe pro sebe, ODS to dělá pro jiné, nicméně status quo zůstává zachován, tohle změní asi až nějaká revoluce, akorát už bude zřejmě pozdě.
Rajchl
Babiš jako jediná v podstatě opozice mě děsí
Beranka Yes!
Taky jsme v archivu nestávkovali, i když o situaci škol se mezi námi mluví. Většinou chápeme, že ten stát někde ušetřit musí, takže respektujeme, že se nám snížilo výrazně FKSP, už nám systemizace ubrala nějaká místa po archivech a tak. Jenom se o archivech nemluví tak jako o policii a hasičích (máme s nimi stejného ministra), rozpočty státních archivů se snižují průběžně už roky. Ale jsme pro veřejnost ty zpovykaný úředníci...
Nechápu proč stávkovala Mladoboleslavská Škodovka, kde nástupní plat dělníka na páse je 34 tisíc čistého (aktuálně ověřeno při exkurzi), což je čistý příjem, o kterém se vysokoškolsky vzdělaným archivářům s mnoha lety praxe mnohdy jenom zdá. Odpovídá to cca 12. platové třídě a 25 letům praxe. Ta práce na páse je hrozná votročina, ale řekla bych, že zaplacená víc než adekvátně.
Archivářka Tak Škodovka stávkovala, protože se jim nelíbí pozdější odchod do důchodu a rušení benefitů. Nakolik je práce náročná, neposoudím, já tam nikdy nebyla, ale pokud jsou 12 hodin na nohou a musí udržet tempo vynucené strojem, je to rozdíl oproti úřednici, která sedí 8 hodin u stolečku.
Kan ze teda nestavkovali za osmihodinovou pracovni dobu?
Kokoska Tak oni pracují 40 hodin týdně asi tak jako tak, a ty 12h směny leckomu vyhovují víc, že pak mají jeden den volno, nebo v rámci péče o děti a střídání se doma s partnerem to leckdo upřednostní. No neslyšela jsem o této stávce, ale ten duvod jak je takhle podaný asi chápu.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články