Samara mozna jsem to blbe pochopila, ale vazne srovnavas problemy zivotniho prostredi s valkou?
Aktuální česká politická situace
Kokoska Ano, samozrejme, ze ano.
continuity nj to ale je nazor pana Housky, ja si nepamatuju od revoluce, ze by nas rusko k necemu tlacilo silou. To je tak podobny jako ta stat od Jarose, kterou sem davala Barbucha Putin jakontemny pan apod. Jsou to nazory, ktere uz predem vykresluji rusko jako etalon zla. Ja bCh si teda dovolila pripomenout, ze rusaci tady v 68 zabili lidi, to je pravda, ale nemci tady vystrileli cele rodiny, jen za to, ze nekdo nezvedl ruku dost vysoko. A v pohode tam esesaci dozivali ve vysokych funkcich.
Co se ostrelovani a obrany tyce - pamatuju si prestrelky v Syrii pred lety a uz tam mi prislo, ze se usa o eskalaci valky s ruskem snazi dost. Ja si totiz ani nejsem jista tou obranou, kdyz uvazim, jak amici hodili pres palubu kurdy, kteri jim pomohli znicit islamsky stat, proamericke afgance atd. Takze jsem obezretna k lince - vyzbrojime se ponzuby, a pak budeme valcit ruku v ruce se spojenci.
RoSa RoSa ale docetla, to vis ze jo. Prece pisu furt dokola, ze Cinu povazuju za hrozbu srovnatelnou s Ruskem a to vyslovne i vojensky!! Z tveho postu mam pocit, ze si myslis, ze kdyz - joj, hura - Cina schlamstne Rusko, ze si rekne, aha Evropa je hodna, sice jsem svetovy hegemon, mam armadu jako krava a totalne prelidnene uzemi, ze nevim, kam s lidma, ale evropu necham byt.. ?? Nebo?
Samara Rusko JE etalon zla.
Samara kdyz by nebyl temny pan nekdo, kdo napadne vojensky vedlejsi nezavisly stat, pod jehoz vladou dochazi k vrazdeni civilistu, deportaci deti, znasilnovani zen, tak kdo uz potom?
Samara Jistě, Rusáci tady zabili lidi (???). A taky zavírali, unášeli, ničili celé rodiny, ničili kulturu a vzdělanost, křivili celý národ, zadrátovali hranice a k tomu si od nás vzali všechno čeho se jim zamanulo, kradli i hajzly. Zadarmo jsme jim dodávali obilí, suroviny, výrobky.
Němci se omluvili a stal se z nich demokratický evropský stát, se kterým sdílíme hodnoty. Zatímco Rusko se nezměnilo vůbec - vraždí, zavírá do lágrů, unáší děti a provádí genocidu kam vkročí a ještě stále krade hajzly.
A prosím, nezapoměň, že Rusko druhou světovou rozpoutalo ruku v ruce s Hitlerem.
Samara Nechceš psát rovnou v ruštině? Bez té diakritiky se to nedá číst.
... a totalne prelidnene uzemi, ze nevim, kam s lidma, ale evropu necham byt.. ??
A opravdu máte aktuální informace o vývoji populace v Číně? Nebo jen čerpáte z předžvýkaných notiček?
China už teď má speciální programy na podporu porodnosti, takže podle vás si ještě chce přelidněná území ještě víc zahustit?

Samara kdybys to alespoň otevřela, tak zjistíš, že nejde o názor pana Housky,cituje tam několik lidí,kteří se mezinárodní politikou zabývají.
Ale tak už chápu, že diskutovat ve smyslu, dozvědět se něco nového nepotřebuješ, já se taky nic nového nedozvěděla, takže tímto asi končím.
Samara Cením si toho, jak vysvětluješ svoje postoje a já si myslela, že bych mohla pochopit rozdílný názor. Ale to nejde. Omlouváš napadení suverénního státu a vraždění jeho občanů argumenty, že nikdo neposlouchal a nedělal, co si Rusko přálo? Jenom tu sedím a hledím se spadenou čelistí.
A pokud se bojíš víc o životní prostředí než válečného konfliktu, jen podotknu, že Rusko má velký podíl na jeho devastaci.
Samara Ocenuju, ze argumentujes slusne a podavas nejaka vysvetleni. Nicmene ani ja s tebou v nicem nesouhlasim. Rusko je agresor a invaze (at uz do Cecenska, Gruzie nebo ted na Ukrajinu) nelze ospravedlnit. Proste tam meli ekonomicke zajmy, bum vymyslime argumenty proc za to muze obet a vsichni okolo. Prekroutime pravdu a budeme vsem vyhrozovat, rusky zpusob. Doporucim ti treba tohle, rozhovory s rodilymi rusy. Ne vsichni jsou antiputinovsti.
https://www.databazeknih.cz/knihy/cesta-rusu-k-valce-537728
Jiste mi namitnes, ze Prochazkova je liberalistka je to zavadejici. Chapu.
Jinak stovnavat nacisticke Nemecko a soucasne Rusko je zavadejici a nefer argument. Ale zatim co Nemecko se od sve minulosti distancovalo, Rusko se za svoji minulost vubec nestydi, naopak se k ni plizive priblizuje a opet zamyka archivy. Aneb relaticvni svoboda z devadesatek je davno pryc.
Jsou to nazory, ktere uz predem vykresluji rusko jako etalon zla.
Rusko se vykresluje jako etalon zla ne predem, ale na zaklade historickych i soucasnych skutecnosti kdy se ciny predstavitelu Ruska, pripadne SSSR tahnou celym dvacatym stoletim az do soucasnosti jak tlusta krvava cara. Pokud jde o CR, tak nase obcany ruske bezpectnostni slozky vrazdili naposledy pred nekolika lety ve Vrbeticich.
Sedmá z devíti n echces skocit do zdi? Prosimte skoc, at nemusis tak trpet
Samara Rusko JE etalon zla.
Tak to bylo jasny od zacatku, a mohli jsme si usetrit ctyri strany diskusi :-D
Samara jo, taky mi bylo jasný od začátku, že před fakty zavřeš oči jako ta ruská výprava na Ukrajinu.
Samara Přiznám se, že mě by hrozně zajímaly myšlenkové pochody člověka, který dodriftuje k názoru, že ho ohrožuje obsazování ze strany cca 10 tis. km vzdálené Číny, ale současně bagatelizuje hrozbu ze strany Ruska.
Stejně tak jako vaše výroky na totální bordel v státní správě za současné vlády a současně ochotu volit Babiše, jehož chaotické vedení za doby kovidu zřejmě považujete za příklad toho, co tato republika potřebuje ![]()
Nějak mi uniká vaše názorová konzistence...
Ja to vezmu nejak pri jednom, a myslim, ze jsme to vycerpaly to tema. Pozvanka ukrajiny do eu a nato ( a tady tomu muzeme rikat pristupove rozhovory) byla proste rizikova vec. Rusko dlouho avizovalo, ze je to cervena linie a vsichni si msleli, ze si to necha libit resp. ze si to musi nechat libit, protoze sebeurceni apod. Jak uzjsem psala vyse, nato na ukrajine poradalo vojenska cviceni a usa posilali ukrajinske armade miliardy dolaru uz pred invazi. A tohle byl ten problem. Byla to faze, kdy amici jeste zili v tom, ze jsou svetovym vudcem a tohle presvedceni formovalo diplomaticky a lehkovazny pristup k rusku. Valka je hnusna a tahle valka se rozhodne dala predvidat. Vysledkem je znicena ukrajina, hospodarsky zdecimovana evropa a na vzestupu aliance rusko cina a brics. Stalo to za to?
SunEclipse K té filmařské výpravě odemykam článek Petry Procházkové.
Samara "V sebeobraně musíme zaútočit první" se tomu říká
a v podání Ruska to pak vypadá tak, že se útočí všude kolem... i tam, kde amíci nemají ani jednu vojenskou nohu! Finové by mohli vyprávět! Nebo na to máte v zásobě taky nějakou báchorku? ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje