notna Já se přiznám, že letos jsem to zohlednila a bylo to v souladu s mým přesvědčením. Mě tak serou ti starý konzervativní chlapi, který mi neustále podsouvají, co bych si jako žena měla myslet a jak bych jako žena měla žít. A to je mi 50. A fakt jsem chtěla ty chlapi vytrestat za nepřijetí Istanbulské úmluvy. Naštěstí jsem to měla u nás jednoduché, kandidovala Barbora Urbanová, ta dělá dobrou práci. A pak jsem zakroužkovala ještě jednu, také zakladatelku iniciativy Pod svícnem, i když jsem o ní jinak nic nevěděla.
S tímto přístupem zcela souzním. Zrovna vědět "jen", že je zakladatelou Pod svícnem, je velmi vypovídající o té ženě. A ono to asi bylo takto i původně zamýšleno podle toho, co jsem četla. Ta výzva byla obsáhlejší a stala se z toho mediální zkratka Zakroužkuj ženu! Ale omezit se jen na to pohlaví nebo věk, jak tady ještě zaznělo, to by bylo jako zradit /trochu nadneseně/ sebe samu. To jsou věci, vůči kterým se vymezuju celý život.
Jos Zrovna Jana Černochová, ač pro svou práci je prý velmi zapálená a oddaná, není vůbec hybatelem nebo podporovatelem změn ve sněmovně k lepším podmínkám pro ženy, pokud se nemýlím. V tomto směru jsem od ní nic nezaznamenala.