Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline notna
9389 příspěvků moje polička 08. října 2025 15:57

Victoria Zuzuli Přiznám se, že rozhodovat se jen na základě pohlaví je proti mému přesvědčení. Ale motivovalo mě to, si letos z kandidátky googlit úplně všechny a rozhodovat se podle informací a poprvé v životě jsem kroužkovala. A o některých kandidátech se nedalo zjistit téměř nic. Dřív jsem volila jen podle stran a věřila, že ta hiearchie je tam na základě práce a schopností. 

Z reakcí jsem četla jen Bartoše, který právě na nějaké negativní komentáře reagoval. Víc naštěstí ne. 

Offline 999
19734 příspěvků moje polička 08. října 2025 16:20

OliveOylMně taky

Offline 999
19734 příspěvků moje polička 08. října 2025 16:22

Offline Beranka
416 příspěvků moje polička 08. října 2025 16:26

Victoria mno a pak tu mame tu Piratku, ktera odstoupila, aby udelala misto mistopredsedovi, ktery se do snemovny nedostal. to uz je uplny vysmech

​Nebylo to kvůli úmrtí manžela ale?

Offline viktorka_od splavu
49216 příspěvků moje polička 08. října 2025 16:39

Beranka no ten ji zemrel uz pred par lety prave. nicmene udala to jako duvod

Offline Jos
příspěvků moje polička 08. října 2025 16:40

notna taky jsem krouzkovala a zrovna to vyslo, ze 4 muze. Cernochovou jsem ignorovala a dala lidi jako Lipavskeho nebo Zacka. Ja jsem zas stary pragmatik a volim lidi, co se (z meho pohledu) osvedcili. To vubec neni nic proti mladsim zenam, v regionech sli lidi treba po svych starostech apod. Priznavam se, ze treba tu nejmladsi studentku bych proste nezakrouzkovala, stejne jako jejiho muzskeho vstevnika 

Offline Beranka
416 příspěvků moje polička 08. října 2025 16:44

viktorka_od splavu Aha, já to nečetla důkladně, takže jsem si myslela, že to bylo teď.

49216 příspěvků moje polička 08. října 2025 16:47

Beranka no zjevne s tim umyslem to taky zverejnili..

Offline Victoria
1414 příspěvků moje polička 08. října 2025 16:53

viktorka_od splavu Já nevím, proč to udělala. Ale pokud je to z tohoto důvodu, chápu, že se vám to nelíbí. Ale to je tak všechno, co lze, ona na to právo má. Ale princip není totožný. Ona využívá práva, které má, vzdát se poslaneckého místa. Ti chlapi kňučí, že někdo jiný (tedy volič) využil svého práva kroužkovat a dopadlo to na ně. Kdyby to dopadlo na někoho jiného, tak jsou v klidu.

Offline Victoria
1414 příspěvků moje polička 08. října 2025 16:55
Offline Victoria
1414 příspěvků moje polička 08. října 2025 16:59

notna Já se přiznám, že letos jsem to zohlednila a bylo to v souladu s mým přesvědčením. Mě tak serou ti starý konzervativní chlapi, který mi neustále podsouvají, co bych si jako žena měla myslet a jak bych jako žena měla žít. A to je mi 50. A fakt jsem chtěla ty chlapi vytrestat za nepřijetí Istanbulské úmluvy. Naštěstí jsem to měla u nás jednoduché, kandidovala Barbora Urbanová, ta dělá dobrou práci. A pak jsem zakroužkovala ještě jednu, také zakladatelku iniciativy Pod svícnem, i když jsem o ní jinak nic nevěděla.

49216 příspěvků moje polička 08. října 2025 17:00

Victoria no ja to myslim tak, ze ona diky tomu krouzkovani zen preskocila sveho stranickeho nadrizeneho, protoze tam volici/volicky chteli ji, dostala se na volitelne misto tim krouzkovanim. a hned pote se mista vzdala ve prospech toho chlapa. to vypada celkem jako podraz... nicmene ja je nevolim, takze to je spis uvaha pro jejich volice/ky

Offline Černá kočka
1753 příspěvků moje polička 08. října 2025 17:41
Reakce na Kokoska:

barbucha to je u Chladů v garáži? No tvl! Toho blicího smajlíka jsem ještě myslím nepoužila, ale tady by se hodil.

​Já se obávám, že je to u Chladů v obýváku.

Offline notna
9389 příspěvků moje polička 08. října 2025 17:43
Reakce na Victoria:

notna Já se přiznám, že letos jsem to zohlednila a bylo to v souladu s mým přesvědčením. Mě tak serou ti starý konzervativní chlapi, který mi neustále podsouvají, co bych si jako žena měla myslet a jak bych jako žena měla žít. A to je mi 50. A fakt jsem chtěla ty chlapi vytrestat za nepřijetí Istanbulské úmluvy. Naštěstí jsem to měla u nás jednoduché, kandidovala Barbora Urbanová, ta dělá dobrou práci. A pak jsem zakroužkovala ještě jednu, také zakladatelku iniciativy Pod svícnem, i když jsem o ní jinak nic nevěděla.

​S tímto přístupem zcela souzním. Zrovna vědět "jen", že je zakladatelou Pod svícnem, je velmi vypovídající o té ženě. A ono to asi bylo takto i původně zamýšleno podle toho, co jsem četla. Ta výzva byla obsáhlejší a stala se z toho mediální zkratka Zakroužkuj ženu! Ale omezit se jen na to pohlaví nebo věk, jak tady ještě zaznělo, to by bylo jako zradit /trochu nadneseně/ sebe samu. To jsou věci, vůči kterým se vymezuju celý život.

Jos Zrovna Jana Černochová, ač pro svou práci je prý velmi zapálená a oddaná, není vůbec hybatelem nebo podporovatelem změn ve sněmovně k lepším podmínkám pro ženy, pokud se nemýlím. V tomto směru jsem od ní nic nezaznamenala.

Offline Černá kočka
1753 příspěvků moje polička 08. října 2025 17:53

notna Taky jsem se snažila zjistit informace, pohlaví a věk nebyl primární věc podle které jsem se rozhodovala a ono to nakonec stejně vedlo k tomu, že jsem nekroužkovala ty "staré zasloužilé". V rodném kraji byl na kandidátce Spolu na prvním místě jeden takový, v jedné osobě starosta (okresního města, takže žádné Kotěhůlky s třista obyvateli), krajský zastupitel a poslanec již několik funkčních období za sebou. Konečně lidem došlo, že musí být ztrhaný jak borůvka, aby to všechno stíhal a vykroužkovali ho.

Offline Jos
příspěvků moje polička 08. října 2025 17:55

notna ja taky ne. Proto pro mi zrovna u prazske SPOLU zeny z vyberu vypadly, nebylo to cilene. Ale stejne jako ty proste vybiram lidi, za kterymi uz neco vidim, pohlavi pro me v teto fazi nwhraje roli. A minule volby me jmenovite Richterova a Pekarova nastvaly, ze vylozene utekly pred odpovednou funkci. 

Offline Černá kočka
1753 příspěvků moje polička 08. října 2025 17:57

notna Třeba v Praze byl takhle vykroužkovaný asi jenom proto, že je muž ekonom, člen NERV Libor Dušek za Piráty. Sleduju ho na X už několik let a myslím si, že tohle je fakt škoda.

Offline continuity
42777 příspěvků moje polička 08. října 2025 18:50

Jos

Pekarová měla odpovědnou funkci a některá jednání vedla jak královna, ale Richterová mně naštvala dost. 

Offline luciole
1224 příspěvků moje polička 08. října 2025 19:19

barbucha 

Filip Turek - přítel gentlemana, filozofa a znalce historie Ivana Jonáka...

Jonákův dobrý přítel: Ivana odposlouchávali. A mocní si oddechli

Offline notna
9389 příspěvků moje polička 08. října 2025 19:37

Černá kočka Tihle multifunkcionáři mi taky nejsou vůbec sympatičtí. Potěšil mě náš hejtman Grolich, která odmítl kandidovat a chce dodělat svoji práci na kraji. A souhlasím, že Duška je škoda.