Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline eeny-meeny
243 příspěvků moje polička 11. ledna 2018 18:04

Karoleena Ten přesun od Drahoše k Fischerovi kolem sebe vidím taky. Myslím, že je to tím, že Fischer tu kampaň rozjel  o dost později. Do té doby byl Drahoš pro hodně lidí jediná možnost a teď lidi možná zjišťují, že je tu někdo, kdo by se na prezidenta hodil víc. Já už jsem taky nalomená a asi mu to hodím. To, že jednou něco blbě plácnul, mu dokážu odpustit.

Offline Sweet Potato
40142 příspěvků moje polička 11. ledna 2018 19:55

https://volby.idnes.cz/vyhledavani-google-volby-prezident-2018-kandidati-pavel-fischer-pb2-/prezidentske-volby-2018.aspx?c=A180110_151450_domaci_nub

Zajímalo by mne ovšem, kolik z těch, co si ho vyhledává, hledá ten homovýrok. Nicméně mu to asi taky hodím.

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 11. ledna 2018 23:20

Tak jsem dokoukala prezidentskou debatu, proběhlo to víceméně korektně, za což jsem ráda. Zaujal mě teda dotaz Drahoše směřovaný na Fischera a týkající se jeho názoru na interupcni zákon, resp. situaci v Polsku, na který Fischer nedokázal odpovědět ani napodruhé. Řekla bych, že dotaz nebyl vybrán náhodně. Zastává P. Fischer protiinterupcni postoj? Jeho kandidaturu a názory jsem moc nesledovala, tak by mě to zajimalo.

Offline 999
19714 příspěvků moje polička 11. ledna 2018 23:25

Krehutka Taky mě to zarazilo... Volit jsem ho nechtěla, ale něco to o něm vypovídá.

Offline Mags
178 příspěvků moje polička 11. ledna 2018 23:29

Krehutka Je proti eutanazii a chtěl by v Česku větší úctu k ženám. Co se týče otázky potratů, uvedl: „To je tak soukromá věc, že bych do toho nikomu nemluvil.“

Zdroj: https://zpravy.idnes.cz/pavel-fischer-rozstrel-prezident-volby-2018-fje-/domaci.aspx?c=A171128_091801_domaci_ane

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 11. ledna 2018 23:36

999 No já právě velmi letmo zachytila nějaký kontroverzní výrok ohledně jmenování ústavních soudců. Teď jsem trochu začala pátrat a asi toho radši nechám, pán má možná zkušenosti v diplomacii, ale někdy je moc neaplikuje.

V debatě v Blansku Fischer také přirovnal případné homosexuální soudce, kteří by o adopcích dětí gayi rozhodovali, k pyromanům, kteří rozhodující o hašení domu. "Dnes už o adopci dětí nerozhodují lidi s rodinou, ale na pražském magistrátu o adopci a budoucnosti dětí rozhodují homosexuálové, kteří žijí v partnerském vztahu. Když homosexuál žije v partnerském vztahu, další krok je ten, že chce adoptovat. Tyhle dvě agendy by se vůbec neměly dostávat do kontaktu. Ale dějou se," říká Fischer na nahrávce.  

https://zpravy.aktualne.cz/domaci/homosexuala-bych-ustavnim-soudcem-nejmenoval-rekl-kandidat-f/r~00022b9ae28f11e79704ac1f6b220ee8/

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 11. ledna 2018 23:39

Mags díky

Offline 999
19714 příspěvků moje polička 11. ledna 2018 23:46

Krehutka To jsem taky slyšela a tím dnešním (ne)výrokem to jen potvrdil.

Offline barbucha blogger
35637 příspěvků moje polička 11. ledna 2018 23:58

No, proč to zastírat, mám nervy na pochodu   a tak než hodnotit jednotlivý kandidáty... ke kterejm bych měla  jednotlivě mnoho, mnoho připomínek... ale stejně ve finále beru jednoho každýho, byť by to byl ďábel sám 

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 12. ledna 2018 00:50

Tak po prezidentský debatě... jsem jsem tam, kde jsem byla. Jeden zklamal, jeden mile překvapil, ale pořád jsou tři.  Nejradši bych volila Talmanovou.

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 12. ledna 2018 00:55
Reakce na domenica:

Nejradši bych volila Talmanovou.

​Haha, to jsem si po shlédnutí debaty taky říkala .

Online tina
6296 příspěvků moje polička 12. ledna 2018 06:21

wendulka domenica Že jo?  Sakra proč nekandiduje....

Online tina
6296 příspěvků moje polička 12. ledna 2018 06:24

A Topol mě teda bavil.... Na Hradě je potřeba vyvětrat....

Offline baltik
4964 příspěvků moje polička 12. ledna 2018 06:52

to je zajimave, jak to kazdy vidi jinak :)

muj zaver po shlednuti debaty tedy je, ze Drahos je hloupy, ve vyznamu strategie, empatie, dle meho pokladal spatne otazky, nedokazal odhadnout, kdy ma byt prisny, kdy ma byt vtipny, no to proste ne

treba ta otazka o potratech - ja jsem to vnimala, ze je nesmysl se na neco takoveho ptat, co si mysli o Polsku, prezident nijak do pripravovanych zakonu v Polsku nezasahuje a v tom duchu mu podle meho Fischer odpovedel

(a ne nejsem agitator Fischera)

Offline kariii
52 příspěvků moje polička 12. ledna 2018 07:42

baltik S tím popisem Drahoše souhlasím, ale nenazvala bych to hloupý, spíš nezkušený. Ovšem Fischer se mi velice nelíbil, kromě té otázky potratů (která teda určitě byla zvolena se záměrem) byl takový vyhýbavý i jindy.

Myslím, že snad na každého musel nejlíp působit Topolánek, ta zkušenost s vystupováním v takových debatách je vidět. Ale pořád mám nějaké zábrany mu to hodit, i když v okolí pár jeho voličů mám. Zbýval by mi Horáček, jeho vystupování se mi líbí, ale zase nesouhlasím s některými jeho názory... 

Offline baltik
4964 příspěvků moje polička 12. ledna 2018 07:47

kariii Jo, Topolanek pusobil velmi dobre, ze vi o cem mluvi a soucasne je nad veci.

Horacek je na me moc zarputily, nelibi se mi jeho vystupovani a taky nesouhlasim s nekterymi jeho nazory.

Offline baltik
4964 příspěvků moje polička 12. ledna 2018 07:54

v podstate mi z te debaty vyvstala otazka, jestli vlastne nas prezident, v te pozici, kterou v ramci nasi republiky ma, ma mit vlastne silny vlastni nazor, jestli ono to nakonec neni na skodu, jestli by nemel jen reprezentovat dohodnutou, sladenou politiku nasi vlady a republiky (ted myslim hlavne navenek)

a nebo to tak vnimam, jen kdyz ty nazory nejsou shodne s mymi??? (viz Klaus s ekologii, Zeman s Krymem atd.)

Offline Gatita
8593 příspěvků moje polička 12. ledna 2018 09:43

tina Mě taky! 

Offline Gatita
8593 příspěvků moje polička 12. ledna 2018 09:48

baltik Přesně. Já právě také nevím, co od prezidenta vlastně chci. Aby byl diplomat, uměl dobře a slušně vystupovat, byl nekonfliktní, měl čistý štít. Ale současně aby byl "držka" a v případě potřeby měl pořádně ostré lokty. Což jsou v podstatě v našich podmínkách dva dost protichůdné požadavky A teď babo raď. 

Online tina
6296 příspěvků moje polička 12. ledna 2018 09:53

Gatita Tak a já odcházím učinit finální rozhodnutí. Doufám, že mi k tomu to kafe a dort správně napomůže