Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 12. ledna 2018 09:56
Reakce na domenica:

Nejradši bych volila Talmanovou.

Taky  

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 12. ledna 2018 10:02

Já vám teda nevim, ten Topolánek... jako první vtip dobrý, druhej ještě taky, u lahví už mi to začlo připadat poněkud zbytečný. Ovšem Hilšerův trpaslík to vzápětí celý trumfnul. 

Na Horáčkovi mě co do jeho projevu stabilně vytáčí ta teatrálnost, jak má pořád to starostlivě svraštělý čelíčko a tváří se, jak kdyby měl v příštích pěti minutách spasit celej svět, názorově se s ním ale úplně nemíjím a jako prezidenta bych ho nejspíš v klidu přežila.

Fischer na mě osobně teda udělal standardně dobrej dojem, nějakou vyhýbavost nebo nejednoznačnost v odpovědích jsem vůbec nezaznamenala, naopak mi přijde ve svým vyjadřování velmi přesnej, docela mě překvapuje, že tady tu vyhýbavost zmiňujete, si snad tu debatu pustím ještě teď ke kafi znova... ale pasáže s Hannigem tentokrát přeskakuju, na to už nemám nervy! :D

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 12. ledna 2018 10:12

Topolánek je z nich jedinej uvěřitelnej, jsem přesvědčená že v chování naprosto transparentní a rovnej, ne lidovej, ale lidskej, jako jedinej má fakt esprit, někomu jeho vtipy můžou přijít nadbytečný, ale to snad neni charakterová vada, nepřehrává, nevypouští názory ze kterejch se pak musí vykrucovat, že udělal chyby uznal, vypadá výborně, já už nevim co víc chcete, howgh.

Offline slniecko admin
19521 příspěvků moje polička 12. ledna 2018 10:34
Reakce na baltik:

v podstate mi z te debaty vyvstala otazka, jestli vlastne nas prezident, v te pozici, kterou v ramci nasi republiky ma, ma mit vlastne silny vlastni nazor, jestli ono to nakonec neni na skodu, jestli by nemel jen reprezentovat dohodnutou, sladenou politiku nasi vlady a republiky (ted myslim hlavne navenek)

​Ja mám trochu zábrany do tejto diskusie vstupovať, keďže ide o Vašu politiku a nie o našu, ale tu by som si dovolila napísať svoju skúsenosť, že áno, prezident má pomerne málo právomocí (v oboch našich systémoch) a áno, mal by byť schopný miesto boja vyjsť s plus-mínus celou politickou scénou a reprezentovať štát ako celok, ale...

....ale u nás nakoniec veľmi často v kľúčovej chvíli pomohol silný názor prezidenta na niečo. Konieckoncov, preto u nás teraz taký silný boj vlády proti tomu nášmu súčasnému, hoci v podstate právomoci prakticky žiadne, preto Mečiar (prekvapený, že jeho vlastná bábka sa odrazu nenechá ťahať za špagátiky) siahol k takým mafiánskym metódam, ako únos prezidentovho syna a následne vražda svedka.

No a keď si spomenieme na spoločnú históriu, tak ani Masaryk, ani Havel neboli bábiky bez názoru na ukazovanie.

Offline kariii
52 příspěvků moje polička 12. ledna 2018 12:14

Obávám se, že Topolánek je pro nejvíc lidí nevolitelný (kromě Zemana, samozřejmě), takže by třeba ve druhém kole nešli k volbám. Zároveň je to asi jediný kandidát, který může nějaké hlasy sebrat přímo Zemanovi. Ale další proti - nastolil by nepříjemnou tradici bývalých premiérů, kteří se na pár let někam odklidí a pak se stanou prezidentem (koho tam máme dál - Paroubek, nakonec i Babiš) 

Offline Garfie
28438 příspěvků moje polička 12. ledna 2018 12:47

Tak tohle nasadilo letošním volbám korunu! 

Offline brrr
12303 příspěvků moje polička 12. ledna 2018 12:55

Garfie 

Offline viktorka_od splavu
49191 příspěvků moje polička 12. ledna 2018 12:56

Garfie 

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 12. ledna 2018 13:31

Garfie Dobře!

Offline 999
19708 příspěvků moje polička 12. ledna 2018 13:34

Garfie 

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 12. ledna 2018 13:46

Garfie Nemuze pak Zeman zpochybnit vysledky voleb? 

Offline Mína
305 příspěvků moje polička 12. ledna 2018 13:51

Jdu volit. Po včerejší tv debatě a probdělé noci ještě doposlechnu debatu na Radiožurnálu, ale už mám vybráno.

Bože stůj při nás, ať máme v roce stého výročí založení republiky prezidenta, který je této funkce hodnen.

20970 příspěvků moje polička 12. ledna 2018 14:18

Strasnejch lidi tady u nas, jsem zvedava na ucast!

Offline 999
19708 příspěvků moje polička 12. ledna 2018 14:35

Mutziputzi U nás byly taky davy...

Offline vanilka
2160 příspěvků moje polička 12. ledna 2018 15:44

Nebýt Topolánkovy minulosti, volím dle prezidentských debat jeho. Jasný a zdravě sebevědomý projev, rozumné názory, zkušenosti z politiky a v neposlední řadě je to pěkný chlap, má charisma. Jenže když vidím, že v mém okolí je pro spoustu lidí právě kvůli té nepříliš povedené minulosti nepřijatelný a chci zvolit hned v prvním kole někoho, kdo to Zemanovi nandá, volím Drahoše. 

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 12. ledna 2018 15:52

20970 příspěvků moje polička 12. ledna 2018 15:54

Jak ji kleceli na hlave, boze proc ten dedek netahne do hajzlu???!!!

Offline Sweet Potato
40141 příspěvků moje polička 12. ledna 2018 16:00

domenica Co to je?

Edit: už to vidím, uf.