Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Online continuity
44117 příspěvků moje polička 14. srpna 2026 11:04

mitford sisterjá teda i vím, proč mě to štve. Cele je to jedno velké wtf, počínaje obhajobou Klecanda až po to nestane parkování (já třeba parkování pro svoje auto neřeším -mame garáž) ale ta situace se mne dotýká negativně jinými způsoby. 

Offline mirajo
2777 příspěvků moje polička 14. srpna 2026 11:23

continuityJa souhlasim s tim, financne dost zneprijemnit provozovani druheho nerkuli dalsiho auta na rodinu. Mam v okoli par rodin, ktere v Praze parkuji 2 rodinna a dalsi firemni. Ale to jsem pochopila, ze neni navrh jeho. 

Offline mitford sister
1737 příspěvků moje polička 14. srpna 2026 11:50

continuity tak jsem to prolítla ještě jednou. 

mě na politice, včetně komunální, dlouhodobě štve ta technokracie - rozhodování jen na základě odbornosti (nějaká kvazi-gesta participace se dělají, ale jen naoko), kterážto odbornost je stejně většinou zástěrka za korupci a lobbying. odborník řekne, že je nutno něco udělat, občan protestuje, občan je umlácen studiemi, posudky atd. - načež občan kontruje desolátstvím a teoriemi "selského rozumu" - situace se vyhrocuje. politika by měla být o tom, že se jedná, dokud to občan nepřijme za své, za cenu ústupků na obou stranách. jenže developer nepočká! a on mi přijde jako typický technokrat (stejnej byl i fiala podle mě a odborníky se rádi zaštítí všichni politici). 

obecně mě tam triggeruje celkově ten jeho projev, umanutost. působí to divně. s tou filharmonií - určitě tam budou i nějaký vedlejší zájmy, kšefty, ale cejtím z toho, že se chce ješitně zapsat do análů. připomíná mi to kdysi boj Bém vs Klaus o Kaplického knihovnu; tam taky určitě byly nějaký partikulární zájmy, ale ješitnost se nedá podceňovat :) a ssi tam bude hrát svoji roli i moje antipatie k tomuhle typu muže (střední věk, městský chytrolín)

Online continuity
44117 příspěvků moje polička 14. srpna 2026 12:10

mirajo tak jako zdražit parkování, jsem za všemi deseti. Ale začít rušit parkovací místa, abychom "vytlačili" auta. Ať se přijde podívat na kterékoliv pražské sídliště, jak to vypadá v deset večer. Auta všude, když je problém neprojete tu ke vchodu ani záchranka, o nějakém větším hasičském autě ani nemluvě. 

Pokud se tohle nezačne vynucovat (na modré jezdí autíčko, pokud tam stojíš bez povolené zaplatíš, ale jinak ne. Auta, které parkuji na hulvata na chodnících na trávníků vůbec nikdo neřeší. Městská policajtka nám na FB skupinu napsala, že si to máme se sousedem vyřešit sami, že to je nejlepší.

Štredni školství v prdeli, o ty filharmonií vůbec nemluvím, ten projekt mi přijde super, ale dát 100 míčů na propagaci, to snad není rozpočet ani velké firmy na reklamu. A on to tady v podstatě obhajuje, žádná sebereflexe, nic. 

Online continuity
44117 příspěvků moje polička 14. srpna 2026 12:14

mitford sister

Jen ať se rozhoduje na základě odborných studií, já proti tomu vůbec nic nemám, ale ať se proboha někdo ohlíží na to, co chtějí občané - myslím jako cíl. Pak předložit nějaké alternativy na základě těch odborných studií.

Levné parkování pro každého možné není a souhlasím s tím, že v Praze je druhé auto v rodině nadstandard. (Jenže když zvedneme cenu druhého auta, moc si nepomůžeme - protože to každý píše na partnera uz dnes). Klidně ať je to vázáno na bytovou jednotku s nějakou větší flexibilitou. 

Offline mirajo
2777 příspěvků moje polička 14. srpna 2026 12:19

continuity Aby zrusil parkovaci misto, ktery u nas najdu po pulhodine krouzeni a cokoli do 300m od domu je krasny, to si urcite nepreju

Offline mitford sister
1737 příspěvků moje polička 14. srpna 2026 12:51
Reakce na continuity:

mitford sister

Jen ať se rozhoduje na základě odborných studií, já proti tomu vůbec nic nemám, ale ať se proboha někdo ohlíží na to, co chtějí občané - myslím jako cíl. Pak předložit nějaké alternativy na základě těch odborných studií.

​přesně tak jsem to taky myslela - jenomže tady se studie používají k převálcování lidí - politik něco chce, nechá se udělat studie, formálně se to odkomunikuje, udělají se letáčky, tv spoty, občan nadává, politik to řekne ještě jednou silnějším hlasem, občan nechce, politik to uzavře s tím, že občan není odborník, nic nechápe, a udělá se to podle studie, because odborníci

Offline jerry
11456 příspěvků moje polička 14. srpna 2026 16:52
Reakce na mitford sister:

na mě dělá on dojem vypasenýho přechytralýho papaláše tyjícího z relativní prestiže svý profese a odbornosti.

​Naprosto pregnantně jsi definovala i můj dojem - má volební reklamy v metru a působí na mě tak přespříliš snaživě, až vlastně vlezle. 

Offline Vosina
příspěvků moje polička 14. srpna 2026 17:51

Já bych jen doplnila, že mimo hlavní město je mezi prostým lidem "architekt z Prahy" taková soft nadávka typu "nepraktickej estét" (říkám jako "takyarchitekt" z horní dolní a zcela přiznaný estét). 

Offline Zuzuli
3929 příspěvků moje polička 14. srpna 2026 19:56

Vosina potvrzuju (jako architekt z prahy puvodem z provincie)

Zrovna Hlavacek me pred lety ucil, tehdy to byl celkem zajimavej typek. A pak se dal na politiku...

Offline Kokoska
35416 příspěvků moje polička 16. srpna 2026 11:43

Babišova stupnice trapnosti

Vyjít na vrchol Lysé hory, pustit si písničku a oškubat kytky. To byl výkon hodný mistra.

Online continuity
44117 příspěvků moje polička 16. srpna 2026 11:57

Kokoska ty kytky prý dostal, ale všimli jste si, že šel jako jediný bez batohu?

Jinak už na něj někdo dal podání za ten kravál, co tam dělali. 

Offline Kokoska
35416 příspěvků moje polička 16. srpna 2026 12:32

continuity

Nedostal, priznal se, ze to oskubal.

Online continuity
44117 příspěvků moje polička 16. srpna 2026 12:34

Kokoska aha já jsem četla, že to dostal od nějaké fanynky a v novinách myslím, ne na sockach. Je to arogantni debil, žádná úcta k ničemu. Bože já fakt doufám, že peklo existuje. 

Ať z toho hlavně udělá tradici, jednou ho tam konečně klepne. 

Offline Kokoska
35416 příspěvků moje polička 16. srpna 2026 12:39

continuity jojo, nejdriv tvrdil, ze ty kytky dostal, pak to asi nikdo nepotvrdil, tak se priznal. Jeste vetsi blbec, nez jsme cekali? I kdyz sam sebe jiste jeste trumfne. A babky mu jeste budou tleskat, jakej to je frajer, vylezl na kopec!

Online continuity
44117 příspěvků moje polička 16. srpna 2026 12:52

A pre obveselenie nieco od susedov. Kdo nepozná zoznamte sa: Predseda strany SME rodina, politik Boris Kollár. Ide prikladom, na fotku se vsetci nevosli má 17 deti so 14 partnerkami. 

Úplný Banger je ten strom. 

Offline Kokoska
35416 příspěvků moje polička 16. srpna 2026 13:01

continuity zvysuje porodnost! Toho by mel Babis davat za priklad, ne nejakyho blbyho pava!

Offline Mha
příspěvků moje polička 16. srpna 2026 13:44

continuity

AA partnerky jsou na fotce které? 

Offline barbucha blogger
36404 příspěvků moje polička 16. srpna 2026 13:47
Reakce na continuity:

Lidí já úplně nevím, vás toto přesvědčilo?

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-politika-parkovaci-mista-v-praze-bych-kazdy-rok-redukoval-rika-volebni-lidr-starostu-313033

​Hezký předvolební kecy. Vzhledem k tomu, že tam soudruh sedí už osm let a v Praze to vypadá, jak to vypadá... tak se dosud příliš nevycajchnoval bych řekla.

Že by Praha neměla prodávat každičkej volnej metr nějakým developerům nýbrž stavět sama, o tom já skuhrám už dlouho - inu pěkná myšlénka, ale zatím to tak nějak nefunguje, že. Tak co tam ten člověk ty roky dělal?

Ubrat parkovací místa, no to bude radosti, to mu přeju Mě se to netýká anžto jako bezdětnej (bezzávazkovej) obyvatel velkoměsta si bohatě vystačím s MHD... ale že by cesta vedla nejen omezením (a zdražením) parkování, ale zároveň i zdražením MHD? To teda laskavé voliče asi taky nepřesvědčí. Když už se tak ohání zahraničím tak by si mohl všimnout, že v některých metropolích, pro omezení autodopravy a naopak většímu využití MHD, se pořádají dny jízdného zdarma...

Inu nepřesvědčil. Připadá mi zas jako další hochštapler a kvůli Starostům mě to mrzí.

Offline barbucha blogger
36404 příspěvků moje polička 16. srpna 2026 13:49
Reakce na Mha:

continuity

AA partnerky jsou na fotce které? 

​Jsem se taky chtěla zeptat, jestli ty čtyři stojící tetiny jsou všechny partnerky