mitford sisterjá teda i vím, proč mě to štve. Cele je to jedno velké wtf, počínaje obhajobou Klecanda až po to nestane parkování (já třeba parkování pro svoje auto neřeším -mame garáž) ale ta situace se mne dotýká negativně jinými způsoby.
Aktuální česká politická situace
continuityJa souhlasim s tim, financne dost zneprijemnit provozovani druheho nerkuli dalsiho auta na rodinu. Mam v okoli par rodin, ktere v Praze parkuji 2 rodinna a dalsi firemni. Ale to jsem pochopila, ze neni navrh jeho.
continuity tak jsem to prolítla ještě jednou.
mě na politice, včetně komunální, dlouhodobě štve ta technokracie - rozhodování jen na základě odbornosti (nějaká kvazi-gesta participace se dělají, ale jen naoko), kterážto odbornost je stejně většinou zástěrka za korupci a lobbying. odborník řekne, že je nutno něco udělat, občan protestuje, občan je umlácen studiemi, posudky atd. - načež občan kontruje desolátstvím a teoriemi "selského rozumu" - situace se vyhrocuje. politika by měla být o tom, že se jedná, dokud to občan nepřijme za své, za cenu ústupků na obou stranách. jenže developer nepočká! a on mi přijde jako typický technokrat (stejnej byl i fiala podle mě a odborníky se rádi zaštítí všichni politici).
obecně mě tam triggeruje celkově ten jeho projev, umanutost. působí to divně. s tou filharmonií - určitě tam budou i nějaký vedlejší zájmy, kšefty, ale cejtím z toho, že se chce ješitně zapsat do análů. připomíná mi to kdysi boj Bém vs Klaus o Kaplického knihovnu; tam taky určitě byly nějaký partikulární zájmy, ale ješitnost se nedá podceňovat :) a ssi tam bude hrát svoji roli i moje antipatie k tomuhle typu muže (střední věk, městský chytrolín)
mirajo tak jako zdražit parkování, jsem za všemi deseti. Ale začít rušit parkovací místa, abychom "vytlačili" auta. Ať se přijde podívat na kterékoliv pražské sídliště, jak to vypadá v deset večer. Auta všude, když je problém neprojete tu ke vchodu ani záchranka, o nějakém větším hasičském autě ani nemluvě.
Pokud se tohle nezačne vynucovat (na modré jezdí autíčko, pokud tam stojíš bez povolené zaplatíš, ale jinak ne. Auta, které parkuji na hulvata na chodnících na trávníků vůbec nikdo neřeší. Městská policajtka nám na FB skupinu napsala, že si to máme se sousedem vyřešit sami, že to je nejlepší. ![]()
Štredni školství v prdeli, o ty filharmonií vůbec nemluvím, ten projekt mi přijde super, ale dát 100 míčů na propagaci, to snad není rozpočet ani velké firmy na reklamu. A on to tady v podstatě obhajuje, žádná sebereflexe, nic.
Jen ať se rozhoduje na základě odborných studií, já proti tomu vůbec nic nemám, ale ať se proboha někdo ohlíží na to, co chtějí občané - myslím jako cíl. Pak předložit nějaké alternativy na základě těch odborných studií.
Levné parkování pro každého možné není a souhlasím s tím, že v Praze je druhé auto v rodině nadstandard. (Jenže když zvedneme cenu druhého auta, moc si nepomůžeme - protože to každý píše na partnera uz dnes). Klidně ať je to vázáno na bytovou jednotku s nějakou větší flexibilitou.
continuity Aby zrusil parkovaci misto, ktery u nas najdu po pulhodine krouzeni a cokoli do 300m od domu je krasny, to si urcite nepreju![]()
mitford sister
Jen ať se rozhoduje na základě odborných studií, já proti tomu vůbec nic nemám, ale ať se proboha někdo ohlíží na to, co chtějí občané - myslím jako cíl. Pak předložit nějaké alternativy na základě těch odborných studií.
přesně tak jsem to taky myslela - jenomže tady se studie používají k převálcování lidí - politik něco chce, nechá se udělat studie, formálně se to odkomunikuje, udělají se letáčky, tv spoty, občan nadává, politik to řekne ještě jednou silnějším hlasem, občan nechce, politik to uzavře s tím, že občan není odborník, nic nechápe, a udělá se to podle studie, because odborníci
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí