Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline rysamona
1116 příspěvků moje polička 17. zaří 2026 12:28

brrr já se přiznám že jsme si tím, že to shodí nebyla jistá.

A skoro bych řekla, že v tom hraje roli fakt, že se senátoři chystají podat ústavní žalobu a součástí bude i předběžko na odložení účinnosti. Tak si myslím, že to PP naschvál podepsal aby senátoři měli větší manévrovací prostor (má to platit od 1.1.27)a stihli to k tomu soudu. 

Edit: Teď mi kolegyně říká že dokonce má něco platit od 1.11 tak tím spíš aby se to stihlo.

Offline andulka01
12902 příspěvků moje polička 17. zaří 2026 12:52

rysamona no já moc doufám, že to tak bude. Ústavní soud se teda nezastaví teď.

Offline rysamona
1116 příspěvků moje polička 17. zaří 2026 14:32

Tak jeste oprava. Nektera ustanoveni maji platit od 1.dne nasledujiciho mesice po vyhlaseni. To je hnus.

Offline jerry
11401 příspěvků moje polička 17. zaří 2026 21:06
Reakce na notna:

Jak se říká Babisovi makak, tak já tam to makak čtu pořád misto makat. 

​To mě těší, že nejsem sama

Offline Beranka
428 příspěvků moje polička 18. zaří 2026 08:12
Reakce na Pinot Noir:

Malenge tvl ty slogany anonistů, jak bude ČR a Praha zase makat, mě strašně se*ou a urážejí. Co to je za dementní slogan, kdo jim to poradil?! Chození proti srsti od motoristů ani nekomentuju, proti srsti snad chodí jen veš!

​Já si myslím, že slovo MAKAT je nejužívanější slovo u nejvíc neschopných manažerů.

Offline Beranka
428 příspěvků moje polička 18. zaří 2026 08:13
Reakce na Pinot Noir:

Malenge tvl ty slogany anonistů, jak bude ČR a Praha zase makat, mě strašně se*ou a urážejí. Co to je za dementní slogan, kdo jim to poradil?! Chození proti srsti od motoristů ani nekomentuju, proti srsti snad chodí jen veš!

Offline Beranka
428 příspěvků moje polička 18. zaří 2026 08:24
Reakce na andulka01:

Stavební zákon PP podepsal (jako chápu, ale strašně mě to štve). Tohle bude strašidelná jízda, přes památky, přírodu, zemědělskou půdu...

​Podle mě prezident doufá, že to někdo jiný dá k Ústavnímu soudu. Jsem úřednice úzce spojená se stavbama a tento týden jsme měli setkání a tam se dověděli, že i poslanci říkají Nechte to projít, stejně to bude výbuch.

Tak já vůbec nevím, co to je za hru. Spíš věřím, že se jim to povede. Úředníky na ten jejich super úřad si vyberou, ti to dostanou befelem, a nebudou-li chtít nastoupit, musí dát výpověď. Zda se budou pak moct vrátit na původní pozici MěÚ apod., to nevím. Jo, a ta mantra Jedno razítko, ta je úplně směšná, protože to má tolik výjimek, že stavebník bude stále shánět. Ono je to fakt asi jen dělaný na míru developerům. O sousedských právech, životním prostředí, jednoduchém prolomení územního plánu....už ani nemluvím.

Offline Vince Noir
příspěvků moje polička 18. zaří 2026 09:35

Beranka Nejsem z oboru a z toho, co je ve veřejném prostoru k dispozici za informace, mi to taky přijde jako nesmysl. Ale překvapil mě hodně smířlivý rozhovor s Janem Kaslem v Deníku N, který to v podstatě schvaluje. I když připouští, že to není stanovisko celé ČKA.

Jestli jsi to nečetla, zasílám odkaz, ale bohužel neumím otevřít, protože mám jen zkušební předplatné.

https://denikn.cz/2181540/kritika-stavebniho-zakona-je-populismus-novela-pomuze-rika-sef-komory-architektu/ 

Offline Vince Noir
příspěvků moje polička 18. zaří 2026 10:42

Sweet Potato Díky!

Offline Vosina
příspěvků moje polička 18. zaří 2026 12:05

Beranka Projektuju na venkově a tady na těch malých perfierních úřadech špatně snášeli už Bartošovu digitalizaci, i když to asi i díky bypassu nakonec nějak urvali. Nechutí přejít na ORP se nijak netají, tam to tedy asi drhne i lidsky. Takže jestli a kdo tam přejde, to je velká otázka. Údajně nabízeli tabulku + 10%, což podle internetů dělá něco kolem 35-40k hrubého, což při těch šílených startovních podmínkách, které se dají čekat, tedy nic moc nabídka.
Kolega Kasl na mě poslední dobou dělá dojem, že se snaží lísat ke Korbelovi, který ten wtf zákon psal (a přiznal se k tomu až v pozvánce na komorové školení, do té doby se to oficiálně nevědělo, i když od roku 2021 za tím stojí jedna a ta samá parta). Jestli se tím snaží někde něco pokoutně zachránit, nevím. Podle mě je to naivní snaha.