Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Online continuity
42699 příspěvků moje polička 03. února 2018 22:34

nolita jj, je to docela nova vec z roku 2010. bylo to v reakcii na to, ze Madarsko velice zjednodusilo zistani statniho obcanstvi pro Madary zijici na Slovensku, ale trefilo to vsechny. zas v Cesku tou dobou neslo mit dve obcanstvi (musela bych stejne pozadat o prepusteni ze statniho zvazku se SR, kdybych chtela ceske, takze to vlastne vyslo nastejno). ted to vypada, ze bych se zas musela vdat, co se mi puvodne nechtelo, ale i kvuli zaveti to mozna bude nakonec nejjednodussi cesta. 

https://www.mzv.sk/web/londyn/strata-statneho-obcianstva

Online slniecko admin
19513 příspěvků moje polička 03. února 2018 23:46

nolita áno

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 06. února 2018 20:36

Když tady některé diskuterky psaly o strachu z referenda o vystoupeni z EU a Nato, říkala jsem si, že je fajn, že někdo trpí ještě větší paranoiou než já. Teď se koukám na ČT24 na diskusi o zákonu o referendu a trochu mě mrazí...

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 06. února 2018 20:51

Krehutka , prave to sem jdu napsat. Vylezaji a citi sanci. Vsak uz jsem tady na to tema pred par dny psala, ze se mame na co "tesit" a na to dojde, ne ze ne. 

a druhe peklo a totalni dno, kauza konc. tabora v letech a Okamura, ze ho to nezajima. Kde se to tehle .... naucil rikat, ze ho to nezajima? svini verejny prostor takovym blivajzem, pak ty hnusy nechaji, at klici a at si to jejich stoupenci znacne dostanou pod kuzi a pak ho to nezajima? to je primo desive. 

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 06. února 2018 21:13

jinx no tak Okamura je na ránu. Ale zvedá se mi žaludek z toho, že i po takovýchto výrocích je pořád bran vazne a může ovlivňovat dění v této zemi, že prostě není v PS za největšího loosera a vypadá to, že Babiš je schopen se o něj opřít. Což mě vede k zamysleni, co by se muselo na politické scene stat, aby to vedlo k rezignaci a odchodu z veřejného zivota. Fakt nevím, kde tu laťku mám hledat.

Offline haschm
212 příspěvků moje polička 06. února 2018 21:17

Krehutka laťka už dlouho není a nevím kdy zase bude. Nikdo neodstoupí, nikdo se neomluví, nikdo neodejde. Je to hodně zoufalé a mám obavy, že tady už nepomůže žádná diskuze, žádná slova. To spraví už jenom násilné odstranění dotyčných. Vím, že to zní hrozně, ale já bohužel jiné řešení nevidím

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 06. února 2018 21:20
Reakce na Krehutka:

Když tady některé diskuterky psaly o strachu z referenda o vystoupeni z EU a Nato, říkala jsem si, že je fajn, že někdo trpí ještě větší paranoiou než já. Teď se koukám na ČT24 na diskusi o zákonu o referendu a trochu mě mrazí...

Jakože opravdu jsem nechtěla, aby na má slova (a nejen má) došlo a nejhorší obavy se zhmotnily. Tak rychle. 

Mimochodem, jsem zvědavá na Piráty. Pro mě byl jeden ze zásadních důvodů, proč je nemůžu volit (vedle postojů k autorským právům), právě to jejich prosazování přímé demokracie a referend. 

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 06. února 2018 21:32

No a chvíle, kdy si připadám jak ve zlém snu, jsou stále četnější a přicházejí se stále klesající frekvencí:

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 06. února 2018 21:38

domenica jo, někdy z toho "já jsem vám to rikala" člověk ani nemá radost .

No snad jim je jasné, že v tuto chvíli se nemá smysl národa na nic ptát, protože jsme schopni spáchat sebevraždu. Když jsem tam viděla Dolejse, jak říká, že by se debatě o vystoupení z nato a diskusi o alternativě k této organizaci nebranili ...no neveselé to bylo.

Offline viktorka_od splavu
49181 příspěvků moje polička 06. února 2018 22:49

Krehutka no přesně. já jsem pesimista a vždycky říkám, že by mi největší radost udělalo kdybych neměla pravdu. a jak na potvoru ji skoro pokaždé mám

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 07. února 2018 05:23

Krehutka ta latka uz fakt neni. Tak dlouho se pomaloucku zkouselo, kam az se da zajit, az se zjistilo, ze se da zajit skoro kamkoliv. A az zacne na toto tema poradna masaz, tak to ty lidi nabudi tak, ze se nebudeme stacit divit, co jsou schopni odhlasovat. 

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 07. února 2018 05:29

Ono vubec dnes je z rad politiku slyset casto "to me nezajima", "jak to, ze se me na to ptate" - zrovna nedavno Slechtova na ct 24, kdyz dostala nejaky neprijemny dotaz, tak pani redaktorko, ja jsem tady kvuli rozhovoru o vrtulnicich, nechapu, proc se me ptate na tohle, o tom ja se nechci (!) bavit (uz chybelo jen dupnuti nozickou, ona nechce!) .... jsou selektivni az hruza a jeste jim neni trapne, to takto projevovat. 

A na druhe strane se stala trendem odpoved ve smyslu, ze media jsou zmanipulovana a je potreba mit ty spravne informace - od ctenaru aeronetu a PL. 

Myslim, ze v nekterych castech CR uz jsou lidi jako my (vzdelani, dobre situovani a placeni, s rozhledem, cestujici po svete, dobre obleceni) uz hodne neoblibeni, eufemisticky receno. To je desive. 

Offline 999
19695 příspěvků moje polička 07. února 2018 09:18

Dobře o tom píše Martin Jaroš na fb...

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 07. února 2018 09:40

999 nemam fb neslo by to prosim hodit sem? Zajima me to. 

Offline 999
19695 příspěvků moje polička 07. února 2018 09:50

jinx Ono se to asi zobrazuje jen prostřednictvím fb... Zkusím to vyfotit. 

Ta poslední stránka bude hrozně velká...

Offline 999
19695 příspěvků moje polička 07. února 2018 09:51

Offline 999
19695 příspěvků moje polička 07. února 2018 09:52

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 07. února 2018 10:07

999 perfektni, dekuju. 

Offline ArmaniCode
60 příspěvků moje polička 07. února 2018 10:09

999 Díky za článek, hezky a srozumitelně popsáno.