Isca co je uci na informatice na ZS mam jenom z doslechu a nebudu to ted pitvat, protoze se mi na noc zas zvedne tlak a neusnu.
ale z VS potkavam dve skupiny lidi, bud velice motivovane ambiciozni lidi, kteri vymetli vsechny Erazmy a granty, nastuduji si, domluvi se, porad se v necem vrtaji, ptaji se. tech je jenom par a ne kazdy zamestnavatel je pro ne tak atraktivni, aby to alespon zkusili. (neresim opravdove geeky, ty s VS kolikrat seknou uz v prvnaku, nebo IT vubec studovat nejdou a zapisou se treba na prava).
a pak spoustu takovych medvidku, nejak prolezli, diplomku nekde opsali (kdysi jsem je docela ochotne oponovala, sekla jsem s tim pote, co mi pristala na stole diplomka, komplet az na 10 stran opsana z te moji), dalsi vykuk opsal interni predpisy sveho zamestnavatele a pospojoval to kouskama textu. za mne byla jeste diplomka vedecka prace a musela obsahovat byt kousicek nejakeho vlastniho vkladu - prezkoumana slepa ulicka uz byla na hrane. dnes je to bezne i jenom reserse internetovych zdroju. ted jsem potkala pracovne kluka, co nebyl schopen statisticky vyhodnotit zcela jednoduchy sobor dat, tam byly prasasny jakoze prumer pocital i z radku, kde data chybely (cele se mi to nezdalo, pozadali mne o interpretaci, ale nedavalo to vubec smysl. po dvou dnech a dvou urgencich jsem si ty data vyzadala a myslela jsem myslela, ze me vomejou.)
v prvnim rocniku na VS maji predmet, kde se snazi naucit pracovat s Excelem a soubory, protoze to ze stredni neumi.