Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline Sweet Potato
40110 příspěvků moje polička 22. února 2018 11:12

viktorka_od splavu Hele, řeč byla o základce. Tou projít jaksi musí.

Offline viktorka_od splavu
49178 příspěvků moje polička 22. února 2018 11:14

ModestMourek jj kazdy ma svou hranici, ja teda svou neznalost vyssi matiky na skolu nesvadim, ja na to proste nemam, ale pokud je jedinec mentalne schopen se naucit zakladni veci a presto projde vzdelavacim systemem (povinnym!) nedotcen.. tak bude chyba zrejme v tom systemu.

btw moje babicka vysla v seste nebo sedme tride (pred valkou), mela krasny rukopis (s pravopisem to bylo pravda horsi), cetla jednodussi knizky-chodila do mistni knihovny, odebirala noviny, spocitala si suroviny na recept a financne gramotna byla velmi:-) tak co se kurnik od te doby stalo?

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 22. února 2018 11:15

viktorka_od splavu já se teda trochu zdráhám uvěřit, že někdo, kdo opravdu neumí číst dokáže projít do dalšího ročníku, nemluvě o maturite. Fakt jsi někoho takového potkala? 

49178 příspěvků moje polička 22. února 2018 11:16

Sweet Potato musi. ale proc se tam nic nenauci? o to mi celou dobu jde. mne to pripada neuveritelny a jeste vic to, ze to zjevne nikoho nezajima... (stale je rec o slusnych detech ktere do te skoly chodi, ano?)

49178 příspěvků moje polička 22. února 2018 11:18

Krehutka ano. pismena umi kazdy kdo projde zakladkou, to jo. souvisle precist vetu ne. ano potkala. ne jednou. a co pise dadoo je z praxe tak tomu prosim fakt muzes verit

Offline slniecko admin
19500 příspěvků moje polička 22. února 2018 11:24
Reakce na ModestMourek:

Nepoznal jsem moc učitelů, kteří by dokázali matematické pojmy dobře vysvětlit.

​No vzhľadom na to, že 5 rokov študujú presne to, ako to tým deťom vysvetľovať, a potom to majú ako (akokoľvek mizerne ale predsa) platené zamestnanie, tak by som povedala, že učiteľ.

Ako jasné, neviem, ako vyzerajú pedagogické fakulty u Vás, u nás je to, čo z toho vidím, na plač, ale to tiež nie je chyba tých rodičov. Ako ja máme zatiaľ väčšinou šťastie na výborných učiteľov pre moje deti (a chvalabohu aj možnosti na to, aby som to mohla riešiť), ale je mi jasné, že väčšina z toho, čo vedia, je vec samoštúdia a ďalšieho vzdelávania. A apropó - práve tú matematiku - sa učitelia môjho mladšieho chodia učiť ako ju dobre učiť do Čiech - k prof. Hejnému.

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 22. února 2018 11:33

viktorka_od splavu no jestli to píše Dadoo z praxe, tak tomu asi budu muset chtě nechtě věřit, to se nedá nic dělat. Jestli si umí žák aspoň v duchu větu přečíst a pochopí sdělení, pak mi to stačí, zejména na učňáku kuchař/číšník, jestli neumí ani to, tak bych se divila, kdyby je Dadoo jako učitelka pouštěla dál.

Offline macko.pu banned
62 příspěvků moje polička 22. února 2018 11:37

... no vida, najväčší obchodný partner nemecka je kto??? no predsa čína 

https://www.tyden.cz/rubriky/byznys/svet/nejvetsim-obchodnim-partnerem-nemecka-dal-cina-cesko-desate_468582.html

to tých nemcov nezaujíma stav ľudských práv v číne, perzekuovanie nepohodlných ľudí, podmienky pracujucúcich v továrňach a takto by sme mohli pokračovať ďalej a ďalej??? holt, je to jasné, biznis je biznis

takže nabudúce ak váš prezident sa stretne s tým čínskym, alebo sa len vôbec na tú stranu pozrie, a začnete všetci híkať, že čo si to vôbec dovolil, tak si spomente na nemcov 

https://www.youtube.com/watch?v=TjaPxv2tlmA

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 22. února 2018 11:39

macko.pu Jde o to, že nejede na západ, ne o to, že jede na východ, zas ukazuješ na půlku pravdy.

20970 příspěvků moje polička 22. února 2018 11:46

Jiná Realita já jsem to pochopila. ale tu paní co pípá za kasou neplatí "systém". tu platí řetězec lidl. a když jí bude chtít platit sto tisíc tak super, já jí to přeju. plat hasiče nebo sestry je v tomto uplně irelevantní. to je cos zase ty nepochopila.

​ale hele, taky v tom cejtíš, že by se snad ty pokladní měly stydět? Jako já vim, že v popisku "pouze" konstatujou, ale nemohu si pomoci...

Offline macko.pu banned
62 příspěvků moje polička 22. února 2018 11:48
Reakce na Mutziputzi:

macko.pu Jde o to, že nejede na západ, ne o to, že jede na východ, zas ukazuješ na půlku pravdy.

​... teraz sa bavíme o číne, a veru tých povzdychov a negatívnych komentov na margo otočenia zemana k číne bolo veľa, (aj tu)
a že nechodí na západ??? to je tvoj názor, ja si to nemyslím, ten náš lolo tam chodí ešte menej, a sme tomu aj radí

Offline macko.pu banned
62 příspěvků moje polička 22. února 2018 11:59

... no to je ale kus propagandy :)))

záleží aj s kým sa stretne, že??? tak ten náš má elitných napr. erdogana, o ktorom vyhlásil, že jeho krajina je oáza demokracie v tom teritóriu

alebo ten fašista porošenkoo, s ktorým sa vycmukal ako brežnev s husaákom, no pjekné

naposledy bol v mexicu, hmm, (tam už teda naviažeme obchodné styky), a priviezol odtial oblvané lietadlo, takého máme my prezidenta, hnus!!!!

https://www.hlavnespravy.sk/chmelar-zeman-priniesol-z-ruska-obchody-za-vyse-19-miliard-kiska-priniesol-z-mexika-iba-ovracane-lietadlo/1267642

Offline RoSa
10089 příspěvků moje polička 22. února 2018 12:04
Reakce na Mutziputzi:

​ale hele, taky v tom cejtíš, že by se snad ty pokladní měly stydět? Jako já vim, že v popisku "pouze" konstatujou, ale nemohu si pomoci...

​voni nás tady čtou a pak si z toho dělaj články

Offline macko.pu banned
62 příspěvků moje polička 22. února 2018 12:07

Mutziputzi teraz som zistil, že si mala oslavu nedávno

tak dodatočne všetko najlepšie, nech sa ti darí

49178 příspěvků moje polička 22. února 2018 12:07

RoSa 

Mutziputzi jo. a tomu ja rikam podnecovani tridni nenavisti teda

20970 příspěvků moje polička 22. února 2018 12:08

RoSa Skandální! Ryšavou s Vaňkovou to začalo a buhví kde to skončí!

20970 příspěvků moje polička 22. února 2018 12:08

macko.pu Děkuji

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 22. února 2018 13:09

Fakt velké díky voličům Bureše a Zemana. 

"Podstatné je, že lidé komunisty do vlády neposílají. Jejich volební preference trvale klesají. V říjnu dosáhli historického minima. Lidé bolševiky ve vládě nechtějí. Tím, kdo je tam tahá, je jejich bývalý soudruh hrající si nyní na pravičáka Andrej Babiš. Miloš Zeman v této věci vystupuje jako jeho lobbista. Schází se s komunisty a Okamurou, členy ČSSD veřejně nabádá k tomu, abyBabiše podpořili."

http://forum24.cz/komunisty-k-moci-netahaji-volici-ale-babis-se-zemanem-osudova-chyba-na-kterou-doplatime/#

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 22. února 2018 13:15

Krehutka Když ono je to strašně těžký. U některých dětí už v prváku víš, že na to nemají, že maturitu nebudou schopni udělat. Co můžeš dělat? Nic.

Vysvědčení nakonec v poslední chvíli ještě vyškrábnou na čtyřku, takže pětku dát nemůžeš. Můžeš dítě opatrně směrovat na přestup, ale co když rodiče nechtějí?

A co uděláš, když je taková prázdná hlava už na učebním oboru? Jedině navrhovat ten nejlehčí. Ale vždycky tu jsou rodiče, kteří mají svou představu a ty jim tu svou vnucovat nemůžeš, protože by to vypadalo, že sis na dítě zasedla.

Taky mu nemůžeš jenom pořád sázet pětky. Tady vyloženě čekáš, až něco bude umět aspoň na tu čtyřku (s oběma sedřenýma ušima) abys ho mohla halasně povzbuzovat a motivovat k dalšímu "úspěchu" Protože ho nechceš zadupat. A pořád věříš, že motivace aspoň trošku pomůže.

Doufám, že ted bude fungovat síto přijímaček a někteří neprojdou už na startu.

Někdy po nich skoro nepřečteš písemku. Gramatika jakoby neexistovala. A všichni čekají, že papír o dys- z PPP znamená úlevy. A ne víc na sobě pracovat.

Nejhorší příklad:

Kluk, čtyři roky prolezl fakt s oběma ušima sedřenýma do krve, v papírech jubilejní sbírku dys- Veškeré práce na doma za něj dělala matka. Sám nebyl schopen pořádně mluvit, huhňal a blekotal. - v oboru nepoužitelný. Jednou jsem měla dlouhý hovor s matkou - proč jsem si na něj zasedla. Vysvětlila mi, že za něj dělá všechno, co jde, protože je to přece její dítě! Že mu tím ubližuje absolutně odmítla.

1. Maturitu nedal, snad didaktické testy. 2. pokus nedal opět 3. pokus nedal opět.

Opakoval poslední rok (to je možné, pokud byly v ŠVP nějaké změny) Matka si vydupala! že nemusí chodit do školy denně, ale dostal individuál, přestože byla důrazně upozorňována, že to je naprosto špatně.

Opakovaný čtvrtý ročník prolezl jen taktak.

1. maturita - nedal, dokonce dopadl nejhůř ze všech pokusů, myslím ze 3-4 předmětů, i ústní! Když jsem ho přesvědčovala, ať si udělá aspon ten výučák v tom nejlehčím oboru, byl strašně dotčen, že on má přece střední!

Ted je přihlášen k maturitě na 1 předmět. Má na dokončení 5 let. Opakovat čtvrťák ale už nemůže.

Jsem si jistá, že je to vina matky, resp. rodičů. Kluka je mi líto.

(omluva za traktát)