Jiná Realita no ale to je o financování veřejných služeb / sektoru proti výdělěčnému soukromému sektoru, na tom není nic až tak nepochopitelného.... kdyby se odměňovalo z jednoho a téhož pytle peněz, mělo by to, co říkaš jistou logiku, s tím, že pořád by bylo nutno zohlednit vše, co daná profese obnáší...
Aktuální česká politická situace
viktorka_od splavu Janulik03 jj, já si myslela, že to bude spíš tak...
jinak jen tak k tématu:
to si nikdo nevšiml, že zeman v tomto symbolickém roce míří za kamarády komunisty?
slniecko tak zaklady statistiky som som dala uz na zs. aj ked sa v tomto mozno blyska na lepsie casy, pretoze dieta ma v zosite pre tretiu triedu (kupila som v knihkupectve, nie zeby sa to snad ucili) uz aj nejake grafy. potom by ludi snad tak nevyvadzalo z miery, ze vacsina obyvatelstva nema ani priemernu mzdu.
informační technologie, protože to teď frčí,
tak takto, informacni technologie uz frci minimalne 20 let a dalsich 20 frcel budou (pokud neprijde treti svetova a nenastane tady jaderna zima). potiz je v tom, ze stale mene lidi rozumi technologiim, se kterymi prichazeji denne do styku, co nikdy v dejinach nebylo a nemame s tim ako lidstvo moc zkusenost.
a proc IT frci? takovy datovy analytik si bez problemu vydela 100+ (sikovnejsi, treba teamleader 150+) a ti lidi nejsou k mani a podle vsech cisel bude uz jenom hur. navic, kdyz obcas vidim, co leze z tech skol
.
slniecko tak zaklady statistiky som som dala uz na zs. aj ked sa v tomto mozno blyska na lepsie casy, pretoze dieta ma v zosite pre tretiu triedu (kupila som v knihkupectve, nie zeby sa to snad ucili) uz aj nejake grafy. potom by ludi snad tak nevyvadzalo z miery, ze vacsina obyvatelstva nema ani priemernu mzdu.
A prečo nemá zmysel hádzať peniaze do hracích automatov![]()
continuity Nejsme ve při. Ale ty to pořád vidíš ze svého pohledu vzdělané, cílevědomé matky. věřím, že bys dokázala dotlačit dítě k maturitě i kdyby nechtělo. Ale děti i rodičové jsou různí.
A pokud dítě na studium opravdu nemá buňky, nebo se nechce učit, často s ním nehne nic.
Běžně se stává, že se převádí dítě z maturitního oboru na tříletý, protože na to kašle, nebaví ho studovat, nestačí spolužákům. naštěstí to jdem vyřešit aspoň přestupem. Rodiče to často nesou těžce, měli jinou představu, ale my se jim snažíme vysvětlit, že je to dobré řešení. Tříletý obor je snazší, výučák dítě zvládne líp a pak, pokud dostane rozum, může jít na nástavbu. Trvá to jen o rok déle a získá i ten výučák.
Taktéž obdivuju lidi, kteří studují při zaměstnání. Je to strašně náročné, zvláště, pokud mají rodiny, děti, nepravidelnou pracovní dobu apod.
Myslela jsem tím opravdu děti, které nejsou studijní typy. I takové rodiče tlačí na SŠ. Když se dostaly, mnoho jich nedokončilo. a skončili jen se základím vzděláním. Kdyby aspoň ten výučák měly.
continuity Leze ze škol - tím myslíš školy obecně (střední), nebo už specificky zaměřený vejšky?
continuity tjo, informatika ve skolach, to je teprv mazec![]()
Sweet Potato myslim ze Dadoo uz odpovedela. ze ZS opravdu vychazi deti, ktere neumi cist, jednoduche pocty, nic. mne to pripada strasny a hlavne je mi jich hrozne lito. za tech devet let by se tento zaklad zvladl naucit opravdu kazdy co neni mentalne chory, ale oni jsou proste pomalejsi a ztraceni, vali do nich rovnice o trech neznamych i kdyz nepochopili tu nasobilku a presto projdou. i na maturitni obor...
viktorka_od splavu A na cože jsem se ptala?
jinak jen tak k tématu:
to si nikdo nevšiml, že zeman v tomto symbolickém roce míří za kamarády komunisty?
Ale všiml
Možná ho udělaj čestným předsedou, hovado jedno zlovolný.
viktorka_od splavu Prosim tě a který standardní dítě vyjde ze základky v devátém ročníku a neumí násobilku??
Sweet Potato omlouvam se, byla to mutzi, promin
viktorka_od splavu Nicméně takoví jistě jsou a škola obvykle není na vině.
Sweet Potato a prosim ci je to ukol kdyz ne skoly?
viktorka_od splavu Když je dítě ultrablbý páč to zdědilo co zmůže škola?
Mutziputzi no tak ultrablby nema snad bez povsimnuti projit celou zakladkou a dokonce i k maturite, smarja. to je pak vazne jen draze placeny hlidani. a pokud je aspon minimalne vzdelavatelny (to jsem ale psala!)tzn schopny naucit se cist a psat a zakladni pocetni operace, tak by ho to dle meho nazoru ta skola mela naucit, protoze PRESNE TO je jeji ukol. a samozrejme kdyz to ma zdedeny nelze spolehat ze ho to nauci rodice, to je snad jasny. ti ho maji naucit slusnemu chovani, hygiene, a do te skoly ho posilat. to zvladnou i prumerni retardi totiz.
viktorka_od splavu Já jsem například prošla celej gympl a vodmaturovala z matiky aniž bych jenom trošku pochopila integrály, čili škola to dost podcenila!
Mutziputzi no to sme dve:-)
viktorka_od splavu Mutziputzi A kdo za to může? Učitel, nebo vy? Nepoznal jsem moc učitelů, kteří by dokázali matematické pojmy dobře vysvětlit. Na druhou stranu každý žák má určitou hranici, kdy rezignuje na pochopení a řeší příklady podle "kuchařky". Doučoval jsem jednoho z průmyslovky, který byl nakonec podle kuchařky schopen řešit třeba rovnice s absolutní hodnotou, ale co jsou ekvivalentní úpravy, prostě nikdy nepochopil. ![]()
ModestMourek Učitel, páč jsem se je následně musela promptně naučit sama
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my