Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline barbucha blogger
35652 příspěvků moje polička 15. června 2021 12:56

andulka01 

Deset zelenejch smajlíků!!!

Zdůvodnila to ta... ehm... Schillerová... nějak?!

Offline andulka01
12786 příspěvků moje polička 15. června 2021 13:04

barbucha Ája prý vůůůůůůůbec neví o co jde, že to úředníci, kteří vždy jednají dle práva a určitě to udělali správně

Offline mirajo
2636 příspěvků moje polička 15. června 2021 13:07

...a jedna žánrová z Hradu

Offline barbucha blogger
35652 příspěvků moje polička 15. června 2021 13:10

andulka01 

Já pevně doufám, že tihle úředníci, co se nepoučili a jdou těm ksindlům i nadále na ruku, budou jednou bručet až zčernaj! 

Přece mají nějakou zodpovědnost, ne?! 

Už dávno je celá opozice včetně chvilek vyzývá, aby neschvalovali (pokud mají tu pravomoc) kdejakou zlodějnu... že se jim to jednou vymstí... no už aby to bylo! A samozřejmě nemůžou doufat, že je Bureš se Schillerkou podržej až půjde do tuhýho, to snad jejich charakter už natolik znaj.

Tvl to bych radši šla prodávat erteple, než bych kejvla Mynářovi na dotace (kdokoliv by to po mně chtěl). Fuj.

Offline Sweet Potato
40151 příspěvků moje polička 15. června 2021 13:12

mirajo To je fotka roku.

Offline mirajo
2636 příspěvků moje polička 15. června 2021 13:15

barbucha Alenka o tom urcite nic nevi. Ta se prece pred par dny vyloupla z toho rozmrzlyho permafrostu!

Offline andulka01
12786 příspěvků moje polička 15. června 2021 13:20

barbucha ukaž mi úředníka, kterej má nějakou (vymahatelnou) zodpovědnost, prosím :-)

Tady je krásně vidět, jak ANO zcela prorostlo do celého státního systému, zákony nezákony, soudy nesoudy, tohle je mafie shora až dolů a už se ani neschovává. Klidně všem na očích...
A strašně se bojím, že volby to nijak nezmění.
Nikdo za nic nemůže, Andy je čistej jak Bečva, Alenka vydá sbírku básní se svými nejlepšími portréty, Vondráček s pokérovanejma kamarádama zapije jejich návrat z basy, Mynář ještě pár let bude dojit cokoliv a za tu dřinu se nechá odměnit, Zemana budou držet při zdánlivém životě až do konce funkce (a tomu zbyde jen Oveček, protože ten je tak blbej, že to myslí i vážně, Mynář s Nejedlým se ho zbaví okamžitě co mu skončí mandát, se vsadim). 

Offline andulka01
12786 příspěvků moje polička 15. června 2021 13:20

mirajo kolorováno...
Mě se chce brečet prostě.

Offline barbucha blogger
35652 příspěvků moje polička 15. června 2021 19:39
Reakce na andulka01:

barbucha ukaž mi úředníka, kterej má nějakou (vymahatelnou) zodpovědnost, prosím :-)

​Prosimtě já kdybych ukradla ve špitále skalpel, tak jdu do krimu hned

Přece doprčic když způsobíš nějakou škodu, tak ji po tobě budou vymáhat, dokud tě nevoškubou dočista... nedejbože škodu takovýho rozsahu, dyk je to poškozování státního hospodářství nebo tak něco!

A určitě nějakou zodpovědnost ti úředníci mají, neřikej mi že tam seděj za ty platy jen tak zbůhdarma... myslím ty vyšší úředníky co právě mají právo podpisu. Jestli ne, tak by tam moh sedět i cvičenej šimpanz, jestli je to všechno jedno...

Online viktorka_od splavu
49200 příspěvků moje polička 15. června 2021 20:36

barbucha jistěže ne, neblbni, to by to nikdo nedělal:-)))

btw kdybys udělala nějakou škodu řekněme zapsáním chybných údajů do nemocničního informačního systému... třeba by to nějakého pacienta stálo zdraví nebo i život... hádám, že by se nic nestalo

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 15. června 2021 21:53
Reakce na andulka01:

mirajo kolorováno...
Mě se chce brečet prostě.

​Přesně.. to je fakt strašný, ten pocit zmaru a totální bezmoci. 

Offline barbucha blogger
35652 příspěvků moje polička 15. června 2021 22:17

viktorka_od splavu 

Tak proč maj kurnikšopa takový nároky na ty ouředníky?! Jakýpak vzdělání, jakejpak trestní rejstřík atd. - dyk by to s takovouhle moh fakt dělat i rozenej kriminálník s pětitřídkou! Když je všechno jedno... ať udělá co udělá...

Online continuity
42731 příspěvků moje polička 15. června 2021 22:26

viktorka_od splavu no já ti nevím, právě běží soud s těmi pardubickými lékaři. 

Kamarádka byla vedoucí kanceláře nějakého odvolaného vysokého státního úředníka. Jedná z věci byly sluzebky, no a ona mu je papírově schvalovala - sice on byl její šéf 2 úrovně nad ní, ale nebylo jí všechno jedno. 

Offline Karja
44477 příspěvků moje polička 15. června 2021 23:16

barbucha Já ti nevím, k tomuhle má asi víc MP Meri . Jenže nějaké ty první kontroly a schvalování dělají ty nejnižší úředníci a jejich vedoucí, což jsou fakt úplně k ničemu pozice, tam té možná tak můžou vyhodit ale rozhodně té nebudou snad po soudech potahovat pokud tam nebude nějakej přímej důkaz korupce. Ale pak ti vyšší státní úředníci, ti na jednotlivé věci,projekty nehledi, ostempluji to podpisem jako celek. Myslím si, že přesně takhle se s tím pracuje no. Ze zhora se tlačí na ty nejnižší, u kterých by se případně řeklo, se spletl no, vyhodej ho a nikde nic, pohoda! 

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 16. června 2021 08:53

Karja on je teoreticky odpovědný ten úředník co to zpracovává a jeho přímý nadřízený, protože ti dva nejlépe znali spisový materiál tj. měli největší znalost věci. Na druhou stranu není zcela výjimečné, že ten úředník co to zpracovává to rozhodne na základě pokynu od vedoucího, který má šéfa, který má šefá, který má šéfa, kterým je v tomto případě shodou okolností Alenka. Zrovna toto je sledovaná kauza, takže s ní byli určitě dobře seznámeni všichni, kdo jsou v tom kolečku schvalování/podepisování a věřila bych tomu že úředník, který to zpracovával dostal ten spis už rovnou s pokynem jak rozhodnout. Takže v tomto případě je pak těžké dovolávat se nějaké odpovědnosti toho zpracovatele. Ano, měl možnost odmítnout ten spis, tím by se vystavil nějakému kárnému postihu, přišel by pravděpodobně o odměny a případně i o osobní ohodnocení a napsal by to rozhodnutí někdo jiný.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 16. června 2021 10:07

Tohle je těžký, nevidím do toho, tak nechci soudit. Jinak je to jak píše Sairon , proste schvalovací kolečko, resp. pyramida, která končí u toho, kdo má na danou věc pravomoc. Jestli to v tomhle případě byla Schillerova nebo ne, to nevím, ale dohledatelné by to asi (minimálně přes 106) bylo. 

Praxe muže bejt různá, někdy něco pripravim a náměstek si tam ještě vyžádá úpravy, takže se mi to vrátí a je pak na mně, jestli to zapracuju, nebo se mu to budu snažit vysvětlit a bojovat. Někdy mám motivaci a zabojuju a někdy si proste řeknu, no co, je to jeho rozhodnutí. Největší peklo obecně je příprava zákonů, roky něco precizujes, aby se ti to vrátilo se stovkou pozměňovacích návrhů, 10 použitelnejch a zbytek na prostřelení hlavy a nezřídka se to do toho zákona i dostane a pak se s tím dalších 10 let musíš rozčilovat  Aktualne jsem jeden zákon řešili, tak jsem toho plna

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 16. června 2021 10:10

Kazdopadne tohle plivani po konkrétních povolanich úplně nesnáším. Proste není každej policajt blbej, uklizecka neschopna, úředník linej a podnikatel zloděj.

Offline andulka01
12786 příspěvků moje polička 16. června 2021 10:24

MP Meri Ale tady nikdo neplive na všechny úředníky, policajty nebo podnikatele přece. Ale to, že to prostě nějaký úředník vybavil ve prospěch Mynáře je bohužel pravda. Ano, s nejvyšší pravděpodobností na jasný pokyn shora. Morálka pláče někde na hnoji.

Offline barbucha blogger
35652 příspěvků moje polička 16. června 2021 10:35