Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline barbucha blogger
35652 příspěvků moje polička 18. června 2021 10:11

Karja 

No a co je to jinýho, když přiklepneš takovýmu Babišovi/Mynářovi dotaci, na kterou podle všeho (i tvýho nejlepšího vědomí) nemá nárok? Nebo mu odpustíš pokutu/vrácení/cokoliv. Seš pak stejnej zloděj jako von.

To může tvůj nadřízenej klidně metat kozelce, ale ať se na to teda podepíše sám... jestliže někdo na takovým místě setrvává i přes to, že ho "někdo" nutí do nepravostí, tak to dělá proč? Pro svůj dobrej pocit? Z dobrýho srdce? Pche. Dělá to pro prachy, no. Pro ty bonusy!

Online viktorka_od splavu
49200 příspěvků moje polička 18. června 2021 10:12

barbucha Ono to jednoduchý je jak říkáš. Jenže lidí takových morálních kvalit a nebo spíš takových tvrdých palic, že nikdy neudělají nic s čím osobně nesouhlasí je v populaci mizivé procento. A určitě to nebudou úředníci a dost jistě ani nebudou nikde zaměstnaní.

Offline barbucha blogger
35652 příspěvků moje polička 18. června 2021 10:16

viktorka_od splavu 

Nikdy neudělají nic... vono se dá ledacos překousnout i různě vyložit, to můžeš osobně nesouhlasit ale třeba tomu rozumíš špatně - ale vocaď pocaď. Nad slunce jasný záležitosti, co eště ke všemu zaváněj kriminálem, snad rozezná nejen úředník, ale i vrátnej... 

Já nemluvím o všech úředníkách ale. Jen o těch, co dávaj ty razítka tý zlodějský pakáži.

Offline Karja
44477 příspěvků moje polička 18. června 2021 10:18

barbucha Hele to zrovna nebyl tenhle případ, ale vztáhla jsem to na tu kamarádku, že dle jejího případu, si umím představit, jak to chodí, když o něco poradnyho jde, jak se to prostě shodí na toho nejniz. Já si tvoje argumentace asi moc vztahuju k ní a ty jseš zas u nejakejch extrémnějších případů. 

Offline barbucha blogger
35652 příspěvků moje polička 18. června 2021 10:25

Karja 

No extrémní případy, to je přece Babiš, Mynář a podobný, co od státu (!!) berou všecko co neni přibitý... a "někdo" jim to přece musí ale přiklepnout!

Rozdíl je jen v tom, že tihle nás vyjdou sakra draho... jiný případy, kdy za dobrý slovo dostane někdo například stavební povolení na nesmyslnou vopičárnu (který by bez dobrýho slova nedostal), je taky špatnost. Akorát kapku levnější.

Offline prďola
4456 příspěvků moje polička 18. června 2021 10:29

Teda já na to pročítání vláken teď nějak vůbec nemám čas a zrovna si otevřu tohle výbušný téma

A hned z fleku musím dát za pravdu barbucha , protože není větší peklo, než relativizace lumpáren a je jedno z jakýho důvodu.

A bohužel je taky pravda, že lidí s odvahou toto řešit otevřeně je velmi málo. Ale i přesto mají snad všechny státní úřady i korporáti cosi jako "schránku pro ty méně odvážné", kam se dá konkrétní případ předat k dalšímu řešení i mimo obvyklou rozhodovací/podpisovou hierarchii. Ale my se budeme radši vztekat na různých fórech, ono je to tak očišťující přece

Offline prďola
4456 příspěvků moje polička 18. června 2021 10:41

Snad ještě drobná poznámka, když už jsem se před obědem tak hezky naprdla - pokud nenajdeme (myšleno obecně) odvahu tyto lumpárny rešit ani v rámci svých kompetencí, tak nám budou stále "šéfovat" takoví sociopati, jací tam jsou dnes. A řekla bych, že to bude po zásluze!

Offline Isca
4889 příspěvků moje polička 18. června 2021 10:50

barbucha Tak tu zmínku o bonusech vidím taky trochu přes čáru, jsou i jiný nátlakový možnosti a není každá Erin Brockovich. 

Offline barbucha blogger
35652 příspěvků moje polička 18. června 2021 11:07

Isca 

Proč přes čáru? Ať to nazveme jak chceme, jde přece o prachy. Ukaž mi úředníka, kterej pracuje zadarmo... No a pokud se milej úředník drží svýho místa jak hovno košile, i když ví že pro to místo musí čas vod času přimhouřit voči nebo rovnou voštemplovat nějakou levárnu, resp. pokud se milej úředník bojí pípnout a poslouchá jak hodinky aby o to teplý místo nepřišel, tak jde o co? O blaho lidstva snad? Já teda jako zloprcek bych řekla, že mu jde o jeho příjmy.

Ale možná se pletu, a jde mu o světovej mír, přičemž veškerý příjmy dává na charitu

Offline Liesel
1661 příspěvků moje polička 18. června 2021 11:58
Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 18. června 2021 12:18

Jako premejslela jsem, jestli se k tomu ještě vyjadřovat ... fakt ty situace nejsou černobílý, to není (většinou) o tom, ze někdo odmavne něco protiprávního. Jde o to, ze jsou nějaký limity, v rámci kterej se lze pohybovat a někdy by se se člověk třeba rozhodl pro variantu A, ale někdo zatlači, aby zvolil spis variantu B, přičemž ale obě jsou podle pravidel, jen je třeba těm duvtipnejsim jasný, ze varianta B prospěje někomu konkrétnímu, ale méně duvtipnym to třeba ani nedojde. To se pak těžko dělá ramena a dává výpověď. 

V dotacích, tedy přímo u zdroje, pracuju celej svůj profesní život. A muzu s klidným svědomím říct, ze jsem se nikdy nesetkala s korupcí, jak si asi někteří představují, ze je to denní chleba úředníka. S neznalosti, odflaknutejma podkladama, blbejma nápadama, naivitou, chybným usudkem, snahama ruznejch zájmovejch skupin urvat co nejvíc ... s tím se samozřejmě setkávám pořád. Ale s lhaním, podváděním, podplacenim a podobně ne.

A ještě dodatek - představa, ze dotaci priklepava nějaký jeden úředník je opravdu úsměvná. To neplatí ani v komunále, natož u evropských dotací, kde je na to celej nezávislej aparát. 

Offline barbucha blogger
35652 příspěvků moje polička 19. června 2021 14:23

MP Meri 

Babiš tedy získal veškerý ty zpochybňovaný dotace buď oprávněně, nebo jen díky chybnému úsudku a naivitě (poctivého) schvalovatele. Ještě že v tom nebyl záměr, to se mi ulevilo!

Ale neřešili jsme tady dotace resp. jejich přiklepnutí, šlo o odpuštění jejich vrácení v případě Mynáře, a to rozhodlo ministerstvo financí, jistě také jen nedopatřením a vedeno těmi nejčistšími úmysly - protože je kupodivu ve stejný kauze stále trestně stíhanej (což zrušeno nebylo). No, asi o tom úředníci MF nevědí.

Offline barbucha blogger
35652 příspěvků moje polička 20. června 2021 20:34
Offline Sweet Potato
40151 příspěvků moje polička 21. června 2021 13:54

Offline Sweet Potato
40151 příspěvků moje polička 24. června 2021 13:31

Bojíte?

Offline Manuka
654 příspěvků moje polička 24. června 2021 13:34

Sweet Potato bojim bojim

Offline Danny
17 příspěvků moje polička 24. června 2021 16:38

připomíná mi Sharon Stone :)

Offline Sweet Potato
40151 příspěvků moje polička 24. června 2021 16:55

Danny Jsi tedy velmi laskavá.

Offline Kokoska
34675 příspěvků moje polička 24. června 2021 17:13

Danny najdi 10 rozdilu

Offline Karja
44477 příspěvků moje polička 24. června 2021 20:51

Sweet Potato Bojim se, že už nebude ani na šampon! Má to holka nějaký necerstvy!