Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Online viktorka_od splavu
49209 příspěvků moje polička 05. října 2021 09:59

ionicera stopro tu jsou, ale proc by se zapojovali do diskuse kde se nad nimi hromadne zvraci

my se o vikendu na rodinne seslosti docela brutalne o politice pohadali (obvykle ctime zasadu ze se o tom nemluvi, nevim co se tentokrat stalo), a je mi z toho dost smutno

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 05. října 2021 10:19

Ja znam dva volice ano. Jedna, kdyz jsme na nej blili, vzdycky zaryte mlcela a vrazdila nas pohledem. Druhej je soused mych rodicu, kterej mel jednu dobu konicka, ze si me vyhlidnul, vlezl ke mne do vytahu a hustil do me, jaky jsme svine, ze furt pomlouvame nejlepsiho premiera, kteryho tahle zeme kdy mela. Jsem dycky litovala, ze nasi nebydli v prizemi.

Offline prďola
4456 příspěvků moje polička 05. října 2021 10:29

ionicera ANO nevolím ani náhodou, ani v nejbližší rodině to nehrozí, ale mám velmi čertvý zážitek s voličkou ANO.

Byla jsem za mamkou v domově a ona mě opakovaně požádala, abych zkusila nějakými argumenty přesvědčit její kamarádku, aby nevolila Bureše. Hrozně se mi do toho  nechtělo, protože s argumenty na paní 80+ je to fakt těžké. Když tu krátkou diskusi shrnu, tak její podstatný a nevyvratitelný argument byl: ...generace po nás (tj. děti a vnuci) jedou ve spotřebě a ničení přírody jak protržení a najednou se všichni vzpamatovali a chtějí tomu pro budoucí generace předcházet. A nejlépe tím, že senioři budou "zodpovědní" a nebudou chtít přidávat na důchodech. Nas*at...! I my se chceme svézt na kolotoči!

Na článek jsem tedy neměla nervy

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 05. října 2021 10:32

prďola to byl i jeden z argumentu v te vcerejsi reportazi, o ktere pisu v Koronaviru, kdyz se ptali, jestli jim nevadi, ze to zaplati jejich deti a vnoucata - my zili skromne, setrili jsme, mladi rozhazuji, at taky setri. 

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 05. října 2021 10:32

viktorka_od splavu I u nás byla neděle ve znamení rodinné sešlosti a opatrné našlapování okolo tohoto tematu. Mámě už jsem řekla, že jestli začne, odcházím. Začla. :-(

Offline continuity
42759 příspěvků moje polička 05. října 2021 10:34

Tak Babiše bude volit treba tchýně ( nebo k volbám vůbec nepůjde). Muž je z toho na prášky, ale ona je celoživotní volička CSSD, což je teď prakticky nevolitelná strana. ODS, křesťanské strany neznasi odjakživa a piráti jako další levice jsou pro ni too much. 

Prostě ta klasická socdem značka je úplně v prachu a ti voliči neví co s tím.  

Offline prďola
4456 příspěvků moje polička 05. října 2021 10:36

Lamicka To jsem neviděla, ale je to smutné. A ne že by neměla tak částečně pravdu.

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 05. října 2021 11:05

prďola No ja tohle treba z rodiny neznam, a to nasi ani prarodice bohati nebyli. U nas se vzdy delalo co nejvic proto, aby se deti mely lepe. 

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 05. října 2021 11:25

Si tady jen odlozim, abyste nerekly, ze tady neco nakusuju a pak nedoreknu :)

Offline notna
9384 příspěvků moje polička 05. října 2021 11:40

razorbladeTo bude docela napínavý, jestli ho uvidíme volit. Nebo se jen dočteme, že pan prezident v plném zdravím odvolil do donesené urny.

Offline prďola
4456 příspěvků moje polička 05. října 2021 11:40

Lamicka Ano, taky jsme to tak měli v rodině nastavené. Ale jak je vidět i to "mít se lépe" by mělo mít nějaké rozumné limity. Evidentně to dlouho nikoho nezajímalo.

Offline Marbuša
1410 příspěvků moje polička 05. října 2021 11:57
Reakce na Sweet Potato:

Odemykám zajímavý článek o voličích Ano.

https://denikn.cz/715535/jaci-lide-veri-ano-a-co-je-pro-ne-dulezite-prinasime-pribehy-i-data/?cst=45f9bb41b82bbfb948d81d97e153633eb52fe203

​Děkuju za odemčení. Odpoledne seberu sílu si to přečíst. Ve svém širším okolí vím o jednom voliči Babiše, který svému synovci - řemeslníkovi řekl, že si na ně Babiš došlápne! To bylo v té době, co se zavádělo EET. Moje osobní teorie je, že pro nějaký druh našich spoluobčanů má velké charisma a že potřebují nějakýho vůdce. A že to jsou důchodci, co jim přidá na důchodech a v tu chvíli se na vnoučata nemyslí.

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 05. října 2021 12:08

razorblade zrovna sem s tim jdu, jestli to bylo ono. Sambo mi to dneska hlasil, ze to nekdo leaknul na Nyxu, tak sem mu rikala -  joo to Razor od nas, ta to nakusovala uz vcera

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 05. října 2021 12:11

711990 nojo, parfumanie je nejlepsi platforma :D

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 05. října 2021 12:12

razorblade no to stoprocentne! Ja furt rikam, ze to je nejlepsi zdroj informaci, diky tomu nejlepsimu slozeni uzivatelek!

Offline Hanka H
2914 příspěvků moje polička 05. října 2021 12:15

Přidávám  jednu voličku ANO - má nejdelší celoživotní kamarádka 70+. Politika je jediné téma, o které se s ní nemohu bavit - příznivkyně Babiše i Zemana. Když se opatrně zeptám na důvody, dostaně se mi odpovědi, že "ty zná" ...., ostatní jsou "takoví šašci"....Noukoment!

Offline dzizisketa
8922 příspěvků moje polička 05. října 2021 12:25

Jako já nevím, se tady prezentujeme jako ta inteligentnější část populace, před dvěma roky jsme si tady všechny sdílely své zařazení do sedmi typů českých tříd na základě kvízu na webu iRozhlas, který vycházel ze studií a šetření, o kterých se psalo a mluvilo i v mainstreamu, obliba Babiše a tzv. nesystémových stran už byla taky podrobena šetřením s mediálními výstupy, máme tu publikaci Slepé skvrny, na jejíž vydání se taky vázalo X rozhovorů s autorem... A my se tady pořád morálně povyšujeme nad lidi, kteří mají úplně jinou, a často stále se zhoršující, životní zkušenost, která ale není o nic méně relevantní než naše. 

Offline Sweet Potato
40160 příspěvků moje polička 05. října 2021 12:28

dzizisketa Já jsem sem ten článek rozhodně nedala kvůli pohoršovaní.

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 05. října 2021 12:36

continuity ja jsem treba hodne levicova, volila jsem CSSD, ale teda k ANO me to rozhodne netahne:D a mam kolem sebe v rodine lidi, kteri driv volili CSSD a ted to radsi daj komunistum, nez Babisovi. Za me asi lepsi, ale ne o moc

Offline Marbuša
1410 příspěvků moje polička 05. října 2021 12:44
Reakce na dzizisketa:

Jako já nevím, se tady prezentujeme jako ta inteligentnější část populace, před dvěma roky jsme si tady všechny sdílely své zařazení do sedmi typů českých tříd na základě kvízu na webu iRozhlas, který vycházel ze studií a šetření, o kterých se psalo a mluvilo i v mainstreamu, obliba Babiše a tzv. nesystémových stran už byla taky podrobena šetřením s mediálními výstupy, máme tu publikaci Slepé skvrny, na jejíž vydání se taky vázalo X rozhovorů s autorem... A my se tady pořád morálně povyšujeme nad lidi, kteří mají úplně jinou, a často stále se zhoršující, životní zkušenost, která ale není o nic méně relevantní než naše. 

​Já bych se na ně nechtěla vyvyšovat, ale štve mě, že jejich blbá volba bude mít dopad na nás všechny. To mě zas v klidu nenechá.