Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 05. října 2021 12:44

razorblade Já kvůli tomu v záchvatu zvědavosti včera prolezla celej Twitter, ani nechtějte vědět co jsem všechno zadávala do vyhledávání, a našla si to, takže dobrý, bylo to ono! :D

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 05. října 2021 12:51
Reakce na razorblade:

711990 nojo, parfumanie je nejlepsi platforma :D

​no to je úplně bez debaty!! :))

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 05. října 2021 12:54

dzizisketa Já nemůžu soucítit, nebo rozumnět někomu, kdo mi ničí budoucnost. V Polsku a Maďarsku už demokracie není a my máme solidně nakročeno. Podle závěrů Freedom House i u nás demokracie klesá a cituji (není to nejnovější měření, zhoršuje se to):

"Česko se umístilo se 77 body na čtvrtém místě, oproti loňsku však dva body ztratilo. Stalo se tak kvůli zhoršení v podkategoriích "nezávislost médií", kde Freedom House shledává vliv oligarchů na český mediální sektor, a také "právní rámec a nezávislost soudnictví", v němž jsou podle organizace patrné snahy výkonné moci zasahovat do soudního systému, zvláště pak v kauzách premiéra Andreje Babiše."

Máš snad pocit, že Babiš těm se zhoršující se životní úrovní pomůže? Z mého pohledu je to jejich hloupost, že mu to věří.

A myslím, že hlavní příčinou je to, co psala continuity : má pořád tak velkou voličskou základnu, protože ho volí levičáci, kteří nemají z čeho vybírat, pokud jsou pro ně Piráti příliš (příliš cokoliv, někomu vadí už jenom Bartošovi dredy).

Rozhodně na tebe nechci útočit za jiný názor, je hezké, že jsou tady lidé, kteří si za každých okolností uchovávají nadhled a nesoudí jiné. Já se přiznávám, že to v tomto případě fakt neumím a taky přiznávám, že je na vinně strach. Tak jako Babiš hraje na strunu strachu s migranty, tak já mám strach, že míříme zpět ke komunismu a to je moje noční můra. Takže já fakt pro voliče Babiše žádnou omluvu nemám a to mám jednoho v rodině (otce).

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 05. října 2021 12:56

Babiše volí můj brácha, důvod nevím. Zlobí se s ním jeho děti a našeho táty z toho jednou trefí. Je to u nás zakázané téma,  jednou už si ho i táta vyhodil na fb z přátel, protože nedával ty jeho kecy v diskuzích. Nechápu kde se to v něm  bere, inteligentní je, ale debil a ještě nenaočkovanej.

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 05. října 2021 13:08

Ala Babiše nevolí jen důchodci! Někomu se hodně nelíbí zdanění, sdílení a legalizace. 

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 05. října 2021 13:08

dzizisketa ještě připojuji, že jsem Slepé skvrny nečetla, ale vypadá to zajímavě. Na tvůj popud si je přečtu. (Třeba získám víc pochopení, i když aktuálně těsně před volbama o tom dost pochybuju :D )

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 05. října 2021 13:14

dzizisketa Ja tohle vsechno vnimam a chapu. Jenze ta jejich volba ovlivni moji budoucnost a budoucnost mych deti. A myslis, ze se oni budou mit za 10-20 let lepe, kdyz ted nekdo neslapne na brzdu? Ty stejne zdroje poukazuji na to, ze to oni odskacou nejvic.  

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 05. října 2021 13:22
Reakce na Lamicka:

dzizisketa Ja tohle vsechno vnimam a chapu. Jenze ta jejich volba ovlivni moji budoucnost a budoucnost mych deti. A myslis, ze se oni budou mit za 10-20 let lepe, kdyz ted nekdo neslapne na brzdu? Ty stejne zdroje poukazuji na to, ze to oni odskacou nejvic.  

Navíc to neodskáčou ani oni až za 10 let, ale už teď se to děje. Nejde jen o zadlužení do budoucna, ale taky o inflaci, kterou tato vláda vesela přiživila. Už aby šla Schillerová od válu, to je holé neštěstí ta baba.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 05. října 2021 13:33

A toto mě pobavilo: Babišovo volební heslo "Zdanit byty, to fakt nechci" získalo nový rozměr

Offline moora
8667 příspěvků moje polička 05. října 2021 13:40
Reakce na Karoleena:

razorblade Já kvůli tomu v záchvatu zvědavosti včera prolezla celej Twitter, ani nechtějte vědět co jsem všechno zadávala do vyhledávání, a našla si to, takže dobrý, bylo to ono! :D

​co mi unika? Ze je zeman chodici (no, chodici...) mrtvola neni prece zadna novinka?

Offline continuity
42759 příspěvků moje polička 05. října 2021 13:40

nonemy

Budu bojovat za nezdanění bytů až do Roztrhání těla!

Offline continuity
42759 příspěvků moje polička 05. října 2021 13:42

moora

Podle mě už mají dávno podepsané antedatovane pověření k sestavení vlády. Možná už i prázdné papíry. 

Online viktorka_od splavu
49209 příspěvků moje polička 05. října 2021 13:43

nonemy V Polsku a Maďarsku už demokracie není a my máme solidně nakročeno

no ale tohle je treba vec nazoru, dle meho demokracie neni u nas ani omylem kdezto v polsku a madarsku ano

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 05. října 2021 13:50

Tak jsem koukla na insta Ále a na Andelu se tam s ni fotili docela mladi priznivci. At se nam to libi nebo ne. To jsou holt ty nevyhody demokracie, kazdej si voli, jak chce. Ja teda uz zazila tu jednu jedinou spravnou pravdu a to, ze kdo nejde s nami, jde proti nam. A vracet bych to nechtela. Davam vinu za soucasnou situaci hlavne naprosto neschopne a slabe opozici. Meli dost casu najit osobnosti a sestavit kvalitni program a kde nic, tu nic. Koho volit, aby se clovek nemusel stydet je temer neresitelny. 

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 05. října 2021 13:50

viktorka_od splavu to myslíš vážně? Protipotratový zákon v Polsku je znakem demokracie? Omezování justice v Polsku je demokratické? Zasahování do školství v Polsku je demokratické? Omezování médií v Maďarsku je demokratické?

"Vrcholné instituce EU už několik let vedou s Maďarskem a Polskem řízení, neboť se domnívají, že zde dochází k porušování evropských hodnot. Vytýkají jim, že podkopávají nezávislost soudnictví a médií a omezují nevládní organizace. EU se proto chystá proti těmto zemím uplatnit svou moc, a to formou různých sankcí, viz například krácením přidělených finančních prostředků z unijní pokladny, do které povinně přispívají všechny státy EU. To ale nechce Polsko ani Maďarsko připustit, a jako důkaz, že to myslí vážně, zablokovaly tyto země při jednání zástupců zemí EU dne 16. listopadu 2020 v Bruselu přijetí rozpočtu na období 2021 až 2027. Lídři Maďarska i Polska tak dali jasně najevo, že jim spojení peněz s politickými podmínkami dělá problémy."

Offline Sweet Potato
40160 příspěvků moje polička 05. října 2021 13:51

no ale tohle je treba vec nazoru, dle meho demokracie neni u nas ani omylem kdezto v polsku a madarsku ano

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 05. října 2021 13:52

continuity jak jsi zmínila podepsané prázdné papíry, tak mou bujnou fantazii napadají různé scénáře, které se už třeba dějou a my jako prostý lid ani netušíme..

Neobjednával si náhodou Hrad v poslední době novou lednici?

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 05. října 2021 13:52

viktorka_od splavu z ceho tak soudis?

Offline Sweet Potato
40160 příspěvků moje polička 05. října 2021 13:52

moora Teď se šířily takové zvláštní špitandy.

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 05. října 2021 13:53

​coprosim?