711990 občanka v Schengenu pořád stačí.
Aktuální česká politická situace
continuity ja to vim, jen jsem paranoidni:)
711990 my jsme letěli předloni do Bulharska na občanky, Fany bylo v té době 4,5 a měla občanku, kde byla jako roční batole. Prošlo to. :)
U nás je často zemětřesení, takový teda oproti těm ničivým, naprosto neničivý, ale nepříjemný, ale nikdy nevíš, kdy to bouchne víc, takže mám doma "krizový šuplík". Před lety jsem někde četla, co by mělo být jeho výbavou, hlavní jsou svíčky, sirky, baterky a nabitá powerbanka. Takže tam udržuju hlavně 2 nabitý powerbanky a pro každýho čelovku. A v komoře dbám na zásobu vína a v mrazáku jehnečí maso (chováme ovce). Při atomovce asi ale nepřežijeme, nemáme sklep ani bungr ani kryt. Tak se alepoň u toho wožerem, no.
A přesně toto jsem si říkala - přispívala jsem na leccos, ale na nákup zbraní ještě ne. Inu, všechno je jednoui poprvé...
711990 Muž si byl dnes dopoledne dělat nový pas, jaksi mu propadl. Před ním 50 lidí. ![]()
A mezitím:
Poslanci vydali Babiše k trestnímu stíhání kvůli kauze Čapí hnízdo
bram uf, akorat ty se jmenujes stejne jako ona, nebo jak se resi, aby me nekdo nepodeziral ze jsem ho ukradla?:D
Sweet Potato ups...moje mamka prave taky zjistila, ze ji propadl a v Pardubicich uplne stejny, vyblokovany vsechny sloty az do dubna...
Já si jdu pro pas v pondělí
Nějaká nákaza tady nebo co?
barbucha alebo obavy?
711990 toho se vůbec neboj, já jsem taky jezdila s detma, které se jmenují jinak než já. Platný doklad je v pohodě.
Až byly trochu větší, tak se jich akorát celník zeptal jak se jmenují.
No my nemame nikto platne doklady. Decka pre istotu nemaju ziadne. Muž len krčí plecami, keď chcem čokolvek riešiť. Nevadí, presťahujem sa s deckami k babke na dedinu, tá má poriadnu pivnicu a v nej zásobu kompótov na štyri roky. A 50 litrov slivovice
continuity tak to Tonda uz umi!!! Vcetne veku a bydliste
"doda kchchch, da! Pokek!"
barbucha alebo obavy?
Já jsem žádala o novej už dřív, ještě žádný obavy nebyly...
barbucha prisaham, ze letenky sem vybirala jeste pred valkou![]()
Tak s těma já naopak radši vyčkávám!
Beranka Nevím kde žiješ, ale před svíčkama a sirkama v Japonsku často výslovně varují (ony se tam teda prakticky ani neprodávají), kvůli snadné možnosti požárů během zemětřesení a taky možnosti vznícení plynu. No a co se toho jehněčího týká, pokud to bereš opravdu jako přípravu na nějakou pohromu, tak by asi bylo lepší ho zavařit, protože mrazák nebude fungovat.
Tak jsem šla omrknout svůj pas a co byste řekli? No jo, propadlej, no... Jak jsem cestovala furt na občanku a pak Covid, tak mě to nějak nenutilo. Tak holt až se to trochu uklidní, půjdu to vyměnit.
Ale já žádný odchody neplánuju, v případě velkého konfliktu by asi stejně nebylo pořádně kam. Zásoba slušnýho vína bude muset stačit :-)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my