brrr Z Irpinu teď jezdí autobusy jeden za druhým. ![]()
Aktuální česká politická situace
Sweet Potato To už jsem dávala včera. Dobrá reakce. ![]()
Bledule s panem jsem domluvena, zitra nebo pozitri je tady u nas vysadi.
A teda sedim ted na krvi, a je tu lidi hromada a spousta prvodarcu.
rasaNori Dobře, že to klaplo. ![]()
A všichni jim to věříme ![]()
Jako samozřejmě že jim ten eroplán museli zničit, zcela jistě to byl nejdůležitější strategickej cíl! Kriplové závistiví...
Dobrý taky je, jak se opevnili v tý dobytý jaderný elektrárně. Zničili tam jen nějakou tu školící místnost, tak se tam nastěhovali a vesele vegetujou protože vědí, že na jaderku nikdo soudnej střílet nebude. Tolik k neohrožený rudý armádě, plný statečnejch gentlemanů! (o nesobecké ochraně koridoru pro ženy a děti ani nemluvě, že jo) ![]()
Hrozne ho to zlomilo.
Možná ho zlomilo to, že už - zoči voči tolika přímým důkazům a tolika svědkům - nemoh nic okecat nebo zapírat.
Pěkně názorný článek: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/fakta-nechci-valku-ale-jak-reaguji-dezinformatori-na-ruskou-invazi-190122
Pro zdejší diskusi docela poučný. Například:
Jak také upozorňuje server Manipulátoři.cz, zaměřený na ověřování faktů, prohlášení o útisku až genocidě etnických Rusů používá prokremelská propaganda dlouhodobě. Nikdy však svá tvrzení nepodložila.
barbucha za chvíli bude na pořadu dne útisk ruské menšiny u nás..však už začal, viz ten uplakaný článek, jak se chudinka bojí mluvit rusky ![]()
SunEclipse barbucha Ve čtvrtek na zastávce, když jsme čekali na tram na Václavák, si dvě ruské nanynky (voháknutý, zmalovaný) hlasitě pochvalovaly, jak před diskotékou půjdou do koktejlbáru. No úplně mi zatrnulo, žije jich tu fakt hodně, zrovna na Výtoni je ruština slyšet velmi často.
Jo, určitě je tu část z nich, která Putina nemusí. Ale nedělám si iluze, valná většina je tu čistě jen proto, že se tu dobře žije.
A co přesně je špatně na tom, že dvě Rusky jdou pařit?
dzizisketa Prostě v tý situaci mi to přišlo takový smutný. A donutilo se zamyslet nad tím, jak početná enkláva zde žije. A co když je bude báťuška chtít taky zachraňovat. Jsem xenofobní? Klidně, nemám je prostě ráda.
andulka01 Mně právě nikdy vůbec Rusové nevadili, já teda jich zase tolik neznala, pár na brigádě, pár na různých studijních kurzech. Jako byli třeba takoví trochu víc posh, ale jinak tak nějak v pohodě, s pár holkama jsem si dobře rozuměla, s jedním starším Rusem jsem byla párkrát na kave, no co řekl mi, že jsem hezká a inteligentní dívka! Ale tam byla velká jazyková bariéra, kdyby ne, asi si to řekneme všechno jen tak mimochodem. Až si jako zpětné říkám, že já jsem fakt o té propagandě ruské neměla ani sajnu, fakt vůbec, věděla jsem že tam žijou trochu primitivněji, a některé režim pronásleduje, ale vůbec sem se o to nezajímala, sambo byl vůči rusum vždy takovej predpojatej, něco jako barbucha a to je teda o generaci mladší, a taky jsem na ty jeho averze a i na ty barbuchy mimodecne poznámky reagovala zdviženým obocickem. Jako kdyby mi někdo řekl že nám ve 2022 rus zaklepe na dveře, myslela bych si, že se zbláznil. Podle mě celá moje generace čumí jako puk, co se to tam děje. Že jsou ruský sportovci takoví jelita, tak to jsem taky netušila.
Karja No já jich právě taky pár znám, právě z té střední vrstvy, co se uklidilo sem, protože je tu klid a blahobyt (a na londýnskej život nemaj), nejsou to žádný utečenci před Putinem. A bohužel o nich mnoho pěkného říct nemůžu, no. Z vlastní zkušenosti: obchodní smlouva = cár papíru když se to zrovna nehodí, vyhrožování když nechtěli zaplatit za nemovitost, tendence rozkazovat i vlastním sousedům nebo českým přátelům, rozmazlený dětičky, který na okolí koukaj shora jen proto, že nemá komplet vohoz od Burberry.
A kam se ten národ mohl posunout, když si volí takové vedení, když tam není svoboda slova, volby, názoru? Kam se mohl posunout, když vedení na lid naprosto s..e, když ta země neumí nic vyvinout, vyrobit, inteligenci si vyháněj furt, sociální zázemí nula, kdo si co nenakrade tak prostě nemá. Co je to za národ, který nažene do války kluky, který ani neuměj bojovat, kluky, kteří do armády šli ne z přesvědčení, ale jen proto, aby měli vůbec nějakou budoucnost.
No a když připočtu historické zkušenosti mé babičky (rabování během osvobození) a matky (1968), tak holt to maj u mě mužici spočtený, sorry, nemám je ráda.
barbucha za chvíli bude na pořadu dne útisk ruské menšiny u nás..však už začal, viz ten uplakaný článek, jak se chudinka bojí mluvit rusky
Proto jsem hned v tom příspěvku psala o pátý koloně.
Koho by sem asi tak Putin jinýho pouštěl (vono to vycestování neni u nich tak jednoduchý), než lidi na který se může spolehnout? Nějaký disidenty asi sotva! Pro ty má jiný místo k využití...
notna Hele ale já nebiju Rusy na ulici na potkání, fakt ne.
notna No vždyť to píšu, že ti co jsem znala já, byli v pohodě, takže jsem absolutně netušila že uvnitř Ruska je to v takový nepohode. I spoustu mých přátel jezdilo do Ruska pracovat a nic negativního nikdy neříkali, ale tak tam měli plno práce tak to asi nestíhalo, bodejť by ne, myslím že dělali většinu zakázek ve fabrikách týkající se vojenství. andulka01 A tak vís co, já je znala víceméně z toho studentského prostředí, jen pár už dospělých okrajove, to je taky ještě takový jiný než třeba v tom obchodním jednání.
Jako bych to psala já
Ale když jsem to samý psala já, sklidila jsem tady všeobecnou nevůli a odsouzení jakožto hnusnej xeno- a rusofob.
Ale hele - furt žiju! ![]()
barbucha Já s tím, že jsem rusofob taky asi umím žít!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my