Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline 0zero7
11782 příspěvků moje polička 08. března 2022 07:32
Offline continuity
42776 příspěvků moje polička 08. března 2022 07:33

notna tak to u nás podobnemu chudákovi někdo otevře dveře i zevnitř.

Offline 0zero7
11782 příspěvků moje polička 08. března 2022 07:35

Lamicka to me nenapadlo, po pravde, ale asi jen proto, ze mhd pouzivam celou dobu. Tady pohonne hmoty uz na $2,25 za litr, tak snad jedinci odbouraj umernou rychlosti. Me mhd teda neva, dokonce na nekterych trasach je to particka nebo fajn ridic. 

Offline Garfie
28461 příspěvků moje polička 08. března 2022 07:36

Lamicka Jo, to máš pravdu, množství aut v centru se neskutečně zvětšilo, prakticky se nedá zaparkovat ani na odstavných parkovištích! Ale tak zrovna tahle paní zmiňovala těch 20 let, to asi nebude ten případ. :-) 

Offline 0zero7
11782 příspěvků moje polička 08. března 2022 07:38

Dneska to jede

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 08. března 2022 07:41

notna ted kvuli covidu se mnohdy tlacitko ani mackat nemusi!

Offline Karja
44516 příspěvků moje polička 08. března 2022 07:46

No jo, jenže je spousta míst, kde jste bez auta úplně namydleny:-D. Ale tak to se netýká asi všech co nad tema cenama tak brecej. 

Offline notna
9387 příspěvků moje polička 08. března 2022 07:51

continuity Garfie razorblade Historka je starší, ještě před covidem. Na zastávce staví více linek, asi nebylo poznat, že chce nastoupit. Pak přišel na zastávku další člověk a ten už to uměl :-)

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 08. března 2022 08:02

Karja to je jasný, ale bydlet v Dejvicích a jezdit na Náměstí republiky autem, tam platit podzemní parking, to mi prostě hlava nebere. 

A třeba kamarádka se odstěhovala za Prahu a vykřikovala, že super 20 min na Masaryčku. Pak zjistila, že 10 minut jde na nádraží, 5 min tam čeká, když jede zpět a ujede jí to, tak čeká půl hodiny na další, tak jezdí autem. Pak nadává, že stojí hodinu v koloně.

Praha není nafukovací, doprava je tu neúnosná, je to dlouhodobě neudržitelné. Přes Dejvice najíždí Středočeši do tunelu, to co se tam odehrává ráno něco strašného a je to život, zvlášt když si frontu zkracují rezidenční zónou. To samé z druhé strany, Holešovičky jsou úplně paralyzované, fronty stojí na tunel i ze Strakonické...  fakt by mě zajímalo, kam tohle povede. 

Offline Garfie
28461 příspěvků moje polička 08. března 2022 08:06

Lamicka Skončí to jako v Japonsku, tam když si chceš koupit auto, musíš prokázat, že pro něj máš parkovací místo! :-) Myslím, že se časem zlepší veřejná doprava (což v Praze asi funguje) a tak zvednou ceny benzínu, parkování, pojistky a podobně, že se už prostě to auto nevyplatí. 

Jo a v Japonsku je ještě jedna vychytávka, která tady tomu dojíždění do práce brání-a to fakt, že potřebuješ svolení zaměstnavatele, abys mohla do práce dojíždět autem! Protože cokoli se ti stane po cestě do zaměstnání se považuje za pracovní úraz, takže zaměstnavatelé to dojíždění autem považují za rizikové a povolí ti ho málokdy. 

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 08. března 2022 08:13

Garfie To je zajimave a prijde mi to super. Oni maji asi dobre spoje? Psala jsi, ze dojizdi docela daleko, ze? 

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 08. března 2022 08:16

Garfie to je bozi reseni:D s tim svolenim zamestnavatele! V Praze by to vyrazne pomohlo.

Offline Garfie
28461 příspěvků moje polička 08. března 2022 08:23

Lamicka MHD je tam úplně super vyřešené, hlavně v Tokyu se fakt nevyplatí řídit ani náhodou. Říká se, že když jsi v Tokyu (a celé té aglomeraci) do hodiny v práci, tak jsi šťastný člověk. Znám paní, co dojížděla z naší severní díry každé pondělí na nějaký kurz do Tokya, 400 km! :-) Na otočku (je to 2 hodiny shinkansenem). 

711990 Je to super, i když teď to jde zrovna proti nám, protože z místa, kde hledáme bydlení, to má muž do práce cca hodinu MHD a půl hodiny autem.

Offline Jos
příspěvků moje polička 08. března 2022 08:35

Garfie To je skvele! Ja jsme puvodne z uplneho prazskeho zapadakova, jedina prijezdova cesta vede silnici, kde je i docela vytizena zel.trat. No a jak se z tech satelitu vsichni napojuji auty, tak je to zejmena rano dost silenstvi. A pritom to mhd neni zadna hruza. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 08. března 2022 08:39

Lamicka já nechápu ani to popojíždění po sídlišti. U nás jsou výrazně preferováni pěší, autem je to vždycky trochu objížďka, pak nemůžeš najít místo k zaparkování a stejně někdo ten půl kilák ke školce jede autem. 

Offline Karja
44516 příspěvků moje polička 08. března 2022 08:42

Lamicka No to víš že jo, tyhle extrémy jsou všude. Jak ve městě. Tak i na vesnici pomalu lidi používají auto ne místo autobusu, ale místo nohou. Bohužel pak je rada lidí co dojíždí do zaměstnání, jinak to nejde a to se jich teda asi citelne dotkne, ale nedá se dělat nic. 

Offline dzizisketa
8922 příspěvků moje polička 08. března 2022 08:46

Evaeva 

Jo, u nás v ulici se školkou to ráno bývá celkem masakr.

Offline Garfie
28461 příspěvků moje polička 08. března 2022 08:47

Jos Jo, ty satelity jsou v tomhle často fakt průpal, přijde mi, jakoby o tom napojení nikdo nepřemýšlel! Znám to i od nás i z jiných měst. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 08. března 2022 08:49

dzizisketa no přesně! Navíc všichni musí stát pět metrů od vchodu, parkoviště 50m daleko je už asi strašná vzdálenost. Do toho popeláři, navíc to jsou často slepé ulice,...

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 08. března 2022 09:11

Evaeva ja auto pouzivam len raz za dva tyzdne ked idem k nasim a sem tam na velky nakup. Sa priznam, ze teraz ani netusim, kolko stoji PHM, uz som tak davno netankovala.

Inak vsade pešo alebo MHD, s malym miminom je to pre mna aj podstatne praktickejsie. Ale tak byvame vo velkom meste, zastavku MHD mame dve minuty a trolejbusy jazdia kazdu chvilku.