Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline Kokoska
34715 příspěvků moje polička 08. března 2022 11:17

continuity kdyby se nemotali do jinych, at si maji treba cara a zrusej povinny skolstvi. Takhle je to prusvih, ze porad chteji, aby JIM se prizpusoboval zbytek sveta, a jdou na to silou a vyhruzkama, kdyz neni po jejich.

Ta zlata mladez, ta Putinjugend, by potrebovala profackovat zleva zprava a vymachat v Dnepru, nejlip v Kyjeve. Ususit by se mohli nekde, kde to pekne fouka, treba v Irpyni, aby to nemeli moc daleko.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 08. března 2022 12:03

Tak která tetina plná hnisu nenávisti, vzala spravedlnost do vlastních rukou a těm Rusákům na jejich výloze obchodu ukázala svoji inteligenci? Noooooo!

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 08. března 2022 12:04

Offline Kokoska
34715 příspěvků moje polička 08. března 2022 12:17

Ja si pamatuju, jak nam davali Sojuz za vzor, jak se tam lidi maji dobre, jak vyrabi na 189 % a vsechno maji. A vono ne? A kdyz se jim sahne na zapadni zbozi, tak je to genocida? Nemeli by ty vydobytky hnusneho zapadu spis ignorovat, kdyz uz ne ritualne palit? A kde je napsano, ze s nima zapad MUSI obchodovat?

Co jsme měli za sovětské éry? Nic. A žili jsme normální, mírumilovný život,“ řekla sedmdesátiletá důchodkyně Tamara Sotnikovová agentuře AFP.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-jak-rusove-snaseji-sankce-padaji-slova-o-genocide-a-nutnosti-odolat-192485#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=sKaJTVczQty-202203081102&dop_id=192485&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=abtest183_vzhled_vyh_pole_na_tel_varA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Offline prďola
4456 příspěvků moje polička 08. března 2022 12:30
Reakce na mirajo:

Dalsi docela zajimave cteni...http://tapolitika.cz/na-kave/osobnosti/rusko-se-chova-jako-maly-fracek-aneb-infantilismus-ruskeho-sveta/

​Tak z toho článku na mě padla docela slušná deprese! Ne, že by to bylo něco echt nového a překvapujícího, ale číst to sepsané takto pohromadě a ještě od insajdra - to je děs!

Přece nemůžu začít chlastat ještě před obědem!

Offline andulka01
12793 příspěvků moje polička 08. března 2022 13:25
Offline Garfie
28461 příspěvků moje polička 08. března 2022 13:53

Kokoska Někde jsem včera  zahlédla, že chtějí znárodnit zahraniční (konkrétně tedy západní) majetek v Rusku...

Kan Tady to braní spravedlnosti do vlastních rukou mě teda docela děsí....

Offline barbucha blogger
35684 příspěvků moje polička 08. března 2022 13:59

Kan 

Hele, ne že bych se chystala na něco podobnýho... ale zrovna nedávno jsem byla v tzv. Britský čtvrti ve Stodůlkách (nechápu ten název anžto je to tam fakt samej rusák) a poměrně nelibě jsem nesla podobný azbucký nápisy.

Můj názor je, že jsme v Čechách (jak sděluje ta dobrá žena ), oni jsou taky v Čechách... tak není důvod nemít obchody označený česky. Pokud vím, ani Vietnamci nemají nápisy v tom jejich písmu. Imho to je jen další důkaz toho, že si tenhle národ nárokuje všechno místo, kam jen vkročí, prostě si to tak označkujou, protože je to jejich! 

(o chuti učit se cizí jazyky nebo aspoň ten v jejich okolí běžně používanej ani nemluvě, všichni víme jak na tom jsou - na ulici mě - v Praze - ještě nikdy nezastavili, aniž by mě rovnou neoslovili rusky - opět se nabízí srovnání s Vietnamci)

Offline andulka01
12793 příspěvků moje polička 08. března 2022 14:01

Garfie

(v reakci na Kan) tak od toho žijeme v právním státě, kde je trestný čin poškozená cizího majeku přesně definován. A pitomci se prostě najdou na všech stranách.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. března 2022 14:04

barbucha ten obchod s azbukou je tam tak jeden, ne? Nejvíc rusů vždycky bývalo v těch žlutých věžácích na hůrce. Já teda přiznám, že ruštinu od ukrajinštiny nepoznám.

Offline barbucha blogger
35684 příspěvků moje polička 08. března 2022 14:05

Kokoska 

Já bych takovejm skutečnou genocidu velmi ráda zprostředkovala. Třeba aktuální umístěnkou do Kyjeva a okolí.

Mírumilovnej život tvl! O Finsku, Maďarsku, Čechách (+Slovensku abych neurazila), Čečně, Gruzii atd. atd. bába asi v životě neslyšela, co? Kráva jedna! 

Offline barbucha blogger
35684 příspěvků moje polička 08. března 2022 14:08

Evaeva 

No já se tam neprocházela natolik, abych řekla kolik jich tam je. Hned mě jeden praštil do očí, no. Pak jsem slyšela že jsou jich mraky právě kolem Hůrky...

Já s rozeznáním těch dvou jazyků mám taky potíže, ale zas na druhou stranu bych se vsadila, že ruskejch rezidentů - majitelů nemovitostí - je tady řádově víc než těch ukrajinskejch (ti si tady byty nekupujou, jsou rádi za pronájem protože většinu peněz posílali domů, většina je prostě chudá).

Offline Kokoska
34715 příspěvků moje polička 08. března 2022 14:12

Garfie to jsem cetla uz driv. Ze jako za to zadrzovani ruskych majetku a financi. Akorat ze Zapad to chce docasne zadrzet, kdezto Rusove rovnou nevratne znarodnit.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. března 2022 14:14

barbucha já ti nevím, z většiny "rusů", co jsem poznala, se nakonec vyklubal příslušník jiného národa. Ty ruské obchody jsou po celých Stodůlkách, já tam nechodím, ale nijak mě to neuráží.

Offline Isca
4890 příspěvků moje polička 08. března 2022 14:19

Evaeva Člověk by jim ty cizojazyčný nápisy klidně popřál, však míchání kultur, ne, kdyby se v skrytu duše nebál, že to jednou může být argument pro "tradiční ruské osídlení". 

Offline barbucha blogger
35684 příspěvků moje polička 08. března 2022 14:20

Evaeva 

Kolem našich mladejch žádný nejsou, naštěstí, a jinam se moc nedostanu. No ale pamatuju si pár konfliktů na hřišti, kdy byly dvojčatům - bez ptaní a dovolení! - zabaveny hračky... jak myslíš že vždycky ten harant mluvil?! Přestala jsem tam chodit.

Offline Kokoska
34715 příspěvků moje polička 08. března 2022 14:21

barbucha ale prosim te, i kdyby slysela, tak ti vsichni si bud sami koledovali nebo tam Rusko muselo zajistovat mir! Ten clanek od prďola to asi vystihuje presne. S debilem nebo vzteklym umanutym harantem je tezka domluva. Na me ta nemoznost cokoli jim vysvetlit pusobi dost nedobre, ted je jeste odstrihnou od svetovych serveru a uz s tema zabejcencema nehne nic.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. března 2022 14:23

barbucha no vždycky je to o lidech. Mamka naopak vždycky říkala, že děti, co chodili se ségrou do školky, vedou rodiče přísně. V každé třídě tu je několik dětí jiných národností, holt periferie.

Offline barbucha blogger
35684 příspěvků moje polička 08. března 2022 14:26

Kokoska 

Mno, a co s nima hnulo, když měli veškerej internet a další jiný kanály k dispozici?!

To je furt dokola, tady se brečí jak chudáci neměli informace... leda tak prd! Dyk jim Putler vypnul nezávislou televizi a internety až teď! I cestovat mohli... aspoň posledních dvacet let.

Co máme říkat my - měli jsme tady 40 let tuhou cenzuru, žádná povolená nezávislá média, žádná!! a většina se nedostala dál než v rámci RVHP. 40 let!!! A jsme tak vymletý jako oni?!