Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline Karja
44516 příspěvků moje polička 08. března 2022 09:16

betsey Kolik stojí benzín vím až teď, ani nevím kolik litrů má nádrž, kolik mi to žere. Nikdy jsem to nepočítala, no nemusela jsem, chápu že někdo jo, a teď to oprávněne sleduje a hůř s tím teď vyjde.

Online Tabea
8045 příspěvků moje polička 08. března 2022 09:16
Reakce na Evaeva:

Lamicka já nechápu ani to popojíždění po sídlišti. U nás jsou výrazně preferováni pěší, autem je to vždycky trochu objížďka, pak nemůžeš najít místo k zaparkování a stejně někdo ten půl kilák ke školce jede autem. 

​a nejede k tý školce autem, protože pak pokračuje ještě buhvikam do práce? 
Já auto z vlastního rozhodnutí nemám, jezdím na kole. Když potrebuju, vezmu auto z carsharingu. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. března 2022 09:23

Tabea pochybuju, my tu jsme na metru, minimálně by nemuseli zajíždět do té slepé. Máma má v práci takové kolegyně, vozí se vzdálenost, co my chodíme pěšky a když jede cvičit tři zastávky metrem, musí jet o půl hodiny dřív než mhd, protože zácpa

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 08. března 2022 09:31

Karja jj, ja to tiež chápem, keby som bývala napríklad tam, kde moji rodičia, bez auta by to bol ťažký život. No a teda naviac ešte nechodím do práce.

Keď som bývala v inom meste a pracovala ešte v inom, autom som to mala tak na 25 minút, autobusom by som to mala tak na hodinu a pol

Online Tabea
8045 příspěvků moje polička 08. března 2022 09:33

Evaeva dobře jim tak.

Offline barbucha blogger
35684 příspěvků moje polička 08. března 2022 09:34

mirajo 

"Stran tý ruský duše" mám trochu pochybnosti, jestli vůbec nějaká existuje Vždyť s nima nehnul ani žádnej despota, ani jakkoliv osvícenej car, ani ta jejich všeobecně vzývaná církev, ani diktátor, nikdo. Jsou pořád stejný, žádnej vývoj nevidět... tak takový duše - bez jakýhokoliv pokroku - si já nemůžu vážit. Pro mě je to příznak duševní lenosti, ten argument (resp. výmluva): my jsme prostě takoví, takový široký ruský duše, s tím nic nenaděláte, no co už, štó dělať... Kdyby se podle toho řídilo celý lidstvo, dodnes nerozděláme oheň ani neznáme kolo!

A jak píše continuity, ta rozloha pramení z toho, že odjakživa expandovali kam jen mohli. Kdyby nezabírali (=nekradli) ostatním národům jejich území a nevyháněli je odtud, nemuseli si na tu širou zemi stěžovat. Jakápak bezvýchodnost, jinejm velkejm státům a jejich občanům velká rozloha nevadí, právě naopak...

Offline Potrefenáhusa
38704 příspěvků moje polička 08. března 2022 09:43

betsey Já jsem na venkově bez ridicaku úplně v řiti, vlak jede jednou za hodinu, takže veskerej výkon v sousedním městě je verejnou dopravou na půl dne. Ještě jsem se docetla v místním zpravodaji, ze kraj ted požaduje nějaký násobně vyšší doplatky po městech za nadstandardní dopravu na každou linku 

ale třeba s tou strašlivou cenou nafty dojde zase zpetne k nejakymu  rozvoji vlakový dopravy včetně nákladní? 

Offline continuity
42776 příspěvků moje polička 08. března 2022 09:45

Donáška lky jsem chodila pěšky asi 800m. Když js m pak měla dvě děti, každé v jiné školce, tak jsem je uz musela vozit autem, které jsem nechala poblíž té druhé školy a do práce jela tramvají. 

Ale mě MHD nevadí, mě šíleně vadí přestupy. Před lety jsem dojížděla na 3 přestupy, pak ještě zavřeli Muzeum a byl z toho prestup navíc a to bylo fakt peklo. Sice 50 minut, ale dorazila jsem do té práce úplně vyřízená.  Vydržela jsem to osm měsíců, ještě s pracovní dobou 9-18 a dvěma dětma to bylo fakt neslučitelné. 

Offline Prosperina
714 příspěvků moje polička 08. března 2022 09:46
Reakce na 0zero7:

https://www.voxpot.cz/dopis-z-moskvy-odsud-to-nemuzeme-zastavit/

​Diky. Kamaradka z Petrohradu to lici podobne.Akorat ona uz ted na demonstrace moc nemuze, protoze ma na krku nemohouci maminku, o kterou by se nemel kdo postarat, a nezletilyho vnuka, dceru ji pred par dny zatkli a uz ma par skraloupu z protiputinovskejch demonstraci z drivejska, tak to nevypada moc dobre. Byla mi az dojemne vdecna, ze se s ni vubec bavim, ze v ty hruze, co rozpoutali, je jeste nekdo ochotnej rozlisovat, ze ne vsichni Rusove jsou hajzlive podpotujici Putina - ale taky varovala, ze jinak se ted budeme moct poradne bavit leda tvari v tvar, pokud se jeste dozije doby, kdy to bude mozny. Je ji k 70 a je nemocna, tak buhvi, jestli na to jeste dojde...

Offline continuity
42776 příspěvků moje polička 08. března 2022 09:51

Potrefenáhusa když ona bude strašlivé růst takycena elektřiny. Někde jsem zachytila, že ti dobravci, co dělají hromadnou dopravu pro kraje to už nedávají teď. Navýšení nafty se jim doplácí zpětně a to teď nestačí.

Takže v kratším horizontu bych spíš čekala zhoršení tak nějak všeho. 

Offline Potrefenáhusa
38704 příspěvků moje polička 08. března 2022 10:03

continuity ke zhoršení všeho dojde určitě :-( no, jsem na to zvědavá, už obhlizim prenosnej kurnik a hejno kuřic

Offline Garfie
28461 příspěvků moje polička 08. března 2022 10:13

Mimochodem, když už jsem tady vytáhla to Japonsko, tak možná i to dojíždění může být důvod, proč ženský s dětma často nepracují, to mě do teď nenapadlo, doprava je tam drahá. Jinak ale zaměstnavatel je povinen proplácet cestu do zaměstnání, to mi teď říkala naše Japonka, vůbec jsem to netušila. Jí to přijde úplně normální, nastoupila teď do nemocnice v Prostějově (jezdí z Olomouce) a tamní personální oddělení prý totálně rozestřelila, když požádala o dopravné.  Byla v šoku, že u nás to není. 

Offline Kokoska
34715 příspěvků moje polička 08. března 2022 10:18

Ja porad premyslim, jestli mi tech "hodnych Rusu" je lito nebo neni. Svych prvnich vic nez 30 let jsem prozila v rezimu, kde jiny nez vladni nazor neexistoval, doma se mluvilo nejak, ale "ne abys to nekde vykladala", nejake demonstrace proti rezimu? Ani omylem. To vse za laskaveho dohledu te siroke ruske duse, naseho bratra, s perspektivou "na vecne casy a nikdy jinak!". A kdyz jsme se tomu bratrovi znelibili, staly na Vaclavaku tanky. A taky ti kluci o nicem nevedeli, za nic nemohli, nekdo je sem poslal a oni museli... tenkrat se ta zmena u nas nepovedla, mozna taky proto, ze byla vedena "shora". Asi jsme meli stesti, ze par sikovnych lidi v 89. dokazalo vyuzit situaci kolem zmen v okolnich statech, ale bez masove podpory naroda by to taky urcite tak bezbolestne neproslo. Kdyz se rozpadl SSSR, proc Pobalti i ta Ukrajina koukali na zapad? Proc zbytek je tam, kde je? Ted uz je to tezky, ta vladni moc je jaka je, ale kdyz zdola nic nemuzou, jak popisuje ta Ruska v clanku od 0zero7 , tak asi budou muset pockat na nejaky zazrak. Blby je, ze my taky. Porad nevim, jestli je mi jich lito...

Omlouvam se za delsi nesouvisly vylev.

Offline Beranka
416 příspěvků moje polička 08. března 2022 10:22

continuity Můj muž, když byl na Sibiři a mluvil s místními, tak pak říkal, že oni vždy žili tak, že přišel Mongol, zmydlil je, přišel Tatar, zmydlil je....a až Putin (nebo někdo před ním?) zařídil, že je nikdo nemydlí a jim to stačí. Mají to nyní prý tak, že Putin je nemydlí, tak dobrý.

Offline barbucha blogger
35684 příspěvků moje polička 08. března 2022 10:27

Kokoska 

Tady máš další hodný rusáky.

https://nypost.com/2022/03/07/terminally-ill-kids-form-z-in-snow-for-russian-propaganda/

Tak kdyby to pár těch harantů rovnou zabilo, koho to zajímá? Třeba tuhletu nevinnou mládež se srdcem na dlani?

Offline Kokoska
34715 příspěvků moje polička 08. března 2022 10:29

barbucha tak takhle hodny jsem fakt nemyslela

Offline Garfie
28461 příspěvků moje polička 08. března 2022 10:34

Kokoska Hele, já jsem taková smířlivá, jako povahově myslím, i tady jsem se těch Rusů zastávala, že je mi proti srsti kolektivní vina a tak (a je teda). Ale na druhou stranu vůči nim mám taky předsudky, když jsem kamarádce vyprávěla o Hokkaidu, jak se od doby, co tam byla ona pokazilo, říkám "je tam teď hrozně moc Číňanů a to jsou takoví asijští Rusové" -a to je teda úplně přesný.

barbucha strašný. 

Offline continuity
42776 příspěvků moje polička 08. března 2022 10:50

Kokoska to jsi myslím uhodila hřebíček na hlavičku. 

Pokud nepujde do těch změn ruska společnost (a tento názor, že to nepůjde, jsem teď bohužel četla z více stran, i od ruských emigrantů), nemá to řešení. protože vývoz demokracie nefunguje (prakticky ověřeno leckde). Je to jejich země, oni se musí starat. Je to možná kruté, ale bohužel.

Offline continuity
42776 příspěvků moje polička 08. března 2022 10:52

barbucha někdo dával na Twitter kufry s tímto znakem tady v CR a ozval se nějaký policajt, že to budou taky řešit. Třeba je nedostanou až k soudu, ale minimálně dají najevo rozcapenym frackům, že takhle tady ne. 

Offline barbucha blogger
35684 příspěvků moje polička 08. března 2022 10:58

Původ "Z" objasněn. Jedná se o šíření ruské kultury.