Mozna stoji za to zminit par osobnosti z valky. Zelensky tu uz probehl, Klickove taky. V posledni dobe me zaujal starosta/guverner/spravce(?) Mykolajivske oblasti - Vitaliy Kim (snad tady uz o nem nebyla rec). Na Telegramu je pry dost znamy. Pokud se na twitter dostanou jeho prispevky, rada se na ne podivam. Je v nich vecny, primy, ale zaroven z neho jde jakasi klidna pohoda s humornym nadechem, napr. tady a tady. Dnes jsem narazila na srovnani Macrona, ktery vyslal do sveta serii dramatickych fotek z tepla a bezpeci sve kancelare, a Kima, ktery se zvlastni lehkosti bojuje na bitevnim poli.
Aktuální česká politická situace
barbucha Ctu ted od Snydera Krvave zeme, taky kniha, co uz tu byla parkrat doporucena a na klidu neprida.
Na toho Iljina jsem nedavno nekde narazila, ze Putinova inspirace, ale stihla jsem ho hledat jen na wiki a tam se toho moc nedoctes. Nebylo by to poprve, co si diktator prisvoji nejaky trochu vysinuty nazory, udela z nich neco jeste mnohem obludnejsiho a pouzije v praxi.
Stran ty rusky duse ja porad premyslim, do jaky miry ji formujou i ty prirodni podminky. Ta cast za Uralem, ja tam nebyla, ale predstavuju si to jako uzemi, ktery nikdy nikdo snad kolonizovat nemel. Kdyz to mas nekam tisice km, jedes tri dny, kolem je to furt stejny a nedojedes do mesta, ale na breh reky, ktera je tak mohutna, ze skoro nevidis na druhou stranu. To je tak bezvychodny, ze se nutne musis zblaznit nebo uchlastat.
mirajo tak na Sibiři původně vůbec nebydleli Rusi, ale různé původní ázijské kmeny a těm to myslím nijak bezvýchodné nepřipadalo, byli tam doma.
Kdyby je tam nechali v klidu, tak jsou úplně v pohodě, možná se trochu perou s Mongoly a Tatary.
To je tak nechutný! Ruská parta z Hradu teď má plnou hubu Ukrajiny. Vždyť léta Putina podporovali!
Karja Kdesi koloval vtip, ze za par dnu odpoji Putin v Rusku i telefony, aby mu uz Macron kazdy druhy den nevolal ![]()
To je debil. Takovych je teda vic co vyrvavaji podobne. Co treba MHD? Ehm
0zero7 Vyzývám Martin Kukla, ať začne chodit pěšky! Ať konečně udělá taky něco pro planetu ! ![]()
Kdyz to mas nekam tisice km, jedes tri dny, kolem je to furt stejny a nedojedes do mesta, ale na breh reky, ktera je tak mohutna, ze skoro nevidis na druhou stranu. To je tak bezvychodny, ze se nutne musis zblaznit nebo uchlastat.
![]()
Jezis a s tema vyznamenanima to je mi stydno zas.
notna no! Presne. A Bude fit!
0zero7 Takových výzev je teď plnej FB, včera se nějaká paní ptala na stránkách Olomouce, jak se jezdí MHD, že ji nepoužila 20 let. ![]()
Garfie tvl.
0zero7 Takových výzev je teď plnej FB, včera se nějaká paní ptala na stránkách Olomouce, jak se jezdí MHD, že ji nepoužila 20 let.
no, vetsinou je fajn pockat, az autobus zastavi, otevre dvere, do nich vstoupit, oznacit si jizdenku, sednout si nebo se chytit tyce a na pozadovane zastavce vystoupit. Neni zac.
razorblade Ty to vidíš zjevně moc jednoduše! ![]()
razorblade Tak jednoduchý to zas není. Třeba někde musíš zmáčknout tlačítko otevírání dveří. Kamarád byl na zastávce sám, a i nikdo nevystupoval, tak mu ujely tři spoje, než pochopil ![]()
notna Tak to měl ale zase smůlu na řidiče. :-( U nás je taky tlačítko a viděla jsem mockrát, že řidič otevřel, když tam stál jediný člověk a k ničemu se neměl. Jinak teda ta paní se ptala hlavně na lístky a spoje, abych byla spravedlivá. :-)
0zero7 Garfie podle me to zmenil dost covid, u nas v praci si lidi navykli jezdit autem a to jsme skoro v centru Prahy a neda se tu zaparkovat (zony). Moje kamaradka od covidu nevlezla do mhd, jezdi i do centra autem a to jsme za 6 minut metrem na Muzeu. Tohle se bude tezko odbouravat. Pro me ma mhd neuveritelne vyhody a jezdim s nim rada, v CR i v zahranici, prijde mi takove mestotvorne (nebo jak to rict).
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my