Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline 0zero7
11778 příspěvků moje polička 08. března 2022 20:38

Nevim, jestli to sem uz nekdo psal, tady lidi kupuji air bnb pobyty v UA, se sefem jsem si koupili minulej vikend a pani nam psala, ze moc dekuje, ze za to nakoupi leky/zdravotni material a potraviny a ze doufa, ze se tam jednou skutecne podivame. 

Offline barbucha blogger
35684 příspěvků moje polička 08. března 2022 20:44
Reakce na notna:

barbucha Tak ve velkých městech jsou celé čtvrti cizojazyčné. Prostě chci jen napsat, že to není žádná výsada Rusů.

​Tak to nevím teda. Já dobře znám jen jedno takový, značně multikulti a nikde jsem tam neviděla celou čtvrť ale ani jednotlivý nápisy v jiných jazycích, natož písmu. A to tam skutečně místa a čtvrti, kde člověk nenarazí na... řekněme původního obyvatele... jsou! Obchod vede Mohamed a prodává falafel (nebo co), ale má to tam latinkou a v místním jazyce! Vzpomínám si na krám, kam jsem párkrát zašla když jsem sháněla klasický nudle do polívky -

je ruskej a prodává tam Ruska, ale jak bys řekla že se jmenuje? Inu, jmenuje se Tre bröder! (kdoví jestli se tak jmenuje i dneska vlastně, neb třemi bratry bylo míněno Rusko, Ukrajina a Bělorusko, jejichž potraviny tam prodávali - ptala jsem se na to)

Offline moora
8667 příspěvků moje polička 08. března 2022 20:45
Reakce na Sweet Potato:

Protože ten titulek je ještě mírnej.

​nevim, jestli to dam dneska cely. Jsem u psychologickejch posudku na uprchliky a mam dost.

Offline 0zero7
11778 příspěvků moje polička 08. března 2022 20:48

Sweet Potatodik za odemceni, to je sila! Nejchytrejsi vec, co prohlasil je "a tak dale" to je neuveritelny, nejen ze absolutni fail prijmu informaci na jeho strane, ale jeste k tomu je debil. 

Offline 0zero7
11778 příspěvků moje polička 08. března 2022 20:48

moora ja jsem musela par veci preskocit, uffff

Offline Sweet Potato
40170 příspěvků moje polička 08. března 2022 20:54

moora Přeskakovala jsem. Mám jen jeden žaludek.

Offline barbucha blogger
35684 příspěvků moje polička 08. března 2022 20:54

continuity 

Já si na tebe u týhle citace vzpomněla hned - psala jsi tuhle prakticky to samý přece o tý relativizaci a navíc v souvislosti s těma trollama... někdy člověk vidí úplně ukázkovej příklad a to i tam, kde by to tak úplně nečekal

Co se uspořádání týče, zrovna jsem zahlídla tohle ale tak je to Seznam, no... Já, jak mě každej zná, jsem radikální až až, takže osobně bych s tím poslala Putlera na chuj, ale zas nejsem úplnej magor tak - i když si u toho hryžu nehty až k lokti, čekám že nějakej kompromis to chtít bude. Bohužel! Páč mně by se samozřejmě líbilo srazit všechny rusáky ze schodů a zašlapat je do bahna, přičemž by do konce svých dnů živořili, platíce veškerý reparace jak mourovatý! Ale na mně nezávisej milióny životů, zaplaťpámbu.

Offline barbucha blogger
35684 příspěvků moje polička 08. března 2022 20:57

moora 

Mně stačí ten úvod. Bohajeho to je kripl sebestředná!

Ruská agrese přehlušila prezidentskou kampaň. Mluvila jsem s Petrem Pavlem, ten má místo setkávání s lidmi naplánovaná jednání o Ukrajině. Předseda ANO Andrej Babiš informuje o své pomoci volyňským Čechům. Jak jste se zapojil vy?

Já se samozřejmě budu vyjadřovat k aktuálnímu dění a v případě Ukrajiny tomu budu věnovat hodně času a energie. Nicméně jinak se moje strategie kampaně nijak zásadně nemění. Začnu dělat kontaktní kampaň.

Offline Garfie
28461 příspěvků moje polička 08. března 2022 20:58

moora to je takovej blb!!!

Offline continuity
42776 příspěvků moje polička 08. března 2022 21:06

Offline continuity
42776 příspěvků moje polička 08. března 2022 21:13

Sweet Potato Janečka jsem dala do půlky (a to zvládnu s chutí dočíst nihilistu). To jsou strašné bláboly. Na to ze je matematik se vyjadřuje jak šestileté dítě. Aneb jak mluvit a nic neříct. Prý v tom politiky školej. Tak tento má hotovo. 

Offline notna
9387 příspěvků moje polička 08. března 2022 21:17

Kokoska Ve Varech to bylo divný. Jenže to bylo daný tím, kolik jich tam bylo. Dvojjazyčné nápisy mě nevadily. Ale to pozadí, kdy za prachy mohli všechno, to mě teda štvalo. Jenže to by nešlo, kdyby jim jim to prodejný Češi nedovolili.

barbucha Nejsem žádnej velkej cestovatel, ale myslím, že v Londýně a Paříži v asijských čtvrtích, obzvlášť víc bokem, takové nápisy byly. Prostě mi to nevadí a nepřijde jako důvod ničit někomu majetek. Ať je jeho původ jakýkoliv.

Offline continuity
42776 příspěvků moje polička 08. března 2022 21:23

Ne že bych jim kdovijak fandila. Ale tohle se povedlo.

Offline barbucha blogger
35684 příspěvků moje polička 08. března 2022 21:30

notna 

Já jsem nikde nepsala že je to důvod k ničení majetku, kdes na to přišla? Jako jo, mně to vadí - ale to zas nemusí nikomu překážet, že já s tím mám problém To argumentuješ kapku mimo

Jak jsem řekla, mně to připomíná značkování si teritoria a to je to co mi vadí. Ale snad to všichni přežijete, když se k tomu tady přiznám a slíbím, že žádný šutry do výlohy házet nebudu

Offline continuity
42776 příspěvků moje polička 08. března 2022 21:30

notna tak mě třeba dost derou i tysilene reklamy na různé masážní salóny v centru Prahy 

Neříkám, že je v slovenském jazykovém zákoně všechno správně, ale nápis musí být když tak dvojjazyčný a na prvnim místě ve Slovenštině a zároveň Slovenska verze nesmí být menším pismem než cizí.

Osobně si myslím, že je celkem rozumné, když si osoby mluvící úředním jazykem umí přečíst nápis na samosce nebo v libovolné restauraci dostaneš do ruky lístek, kterému budeš rozumět. 

Tím samozřejmě neomlouvam rozbíjení výloh. 

Offline Karja
44516 příspěvků moje polička 08. března 2022 21:33

continuity Jo, to už mě taky napadlo to zetko;-).  barbucha Snad ten Janečka kontakt nebude příliš blízkej, bychom se těch volebních výsledků nemusely taky dožít. 

Offline barbucha blogger
35684 příspěvků moje polička 08. března 2022 21:35

Karja 

Nebo von! (jestli bude mít ten kontakt i se mnou )

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 08. března 2022 21:52

Sweet Potato dik za odkaz, nepodarilo se mi to docist. Fakt peklo

Offline notna
9387 příspěvků moje polička 08. března 2022 22:00

continuity Tak to je podle mě nejlepší řešení, že to musi být i úředním jazykem. 

Offline Karja
44516 příspěvků moje polička 08. března 2022 22:02

Tak Jágr udělal nějakej charitativní hokej a nevybral zrovna málo, z hlavy jsem to spočítala na 4 míče jen základ vstupenky plus dar NHL, plus tak celkově jako osvěta v USA i Kanadě, protože NHL mu během večera poslalo prachy a nějakou zdravici, to taky není bezpředmětný. Noo tak jako Petr Čech, můj bývalý oblíbenec, si možná tak může strčit hlavu do p.dele.