Jos Já si myslím, že aby ani nešlo tolik o tebe. No tak bys nakoupila pro dva lidi navíc v obchodě. Ale o ně, nemyslím si, že by se takhle cítili u cizích dobře. Teď se na všem domlouvat, kdo kdy, vařit společně/zvlášť/co je či políčka v lednici... Teď vy celá rodina doma jak reklama na štěstí. Jako pokud to nejsou dvě oddělené domácnosti tak jsem k tomu fakt skeptická, to už chce mít takovou specifickou povahu.
Aktuální česká politická situace
Karja Fakt tu o tom přemýšlím. A kdybych na tom ochozu byla s lidmi, které znám, volím ochoz.
A o té zavázanosti máš taky pravdu. Plus málokdo by uměl žít v cizím obýváku.
No je to celé strašné prostě. ![]()
Sweet Potato Je, prostě nemůžeme to takhle z domácího gauče rozlousknout, každej se rozhoduje jinak. Zvlášť pokud má ještě malé děti, to potom se to rozhodování taky mění. Hrůza prostě všechno.
Pořád mi Facebook nabízí příspěvky nějaké KurdTV nebo Kurdistan Rádio ..nebo tak nějak. Co je to prosím vás za zdroje, je to relevantní? Já tam toho mám fakt plno, ale klidně to můžu mít už nějaký zaspamovany tím jak mám v přátelích nějaký ty divnolidi s divnoprispevkama a občas na ně kliknu abych viděla ten bizar.
Mám další bomba článek o jaderném odstrašení,jde na to od píky, fakt se člověku rozjasní, proč se děje co se děje.
Ale teda píše 37 minut čtení, mně to trvalo prelouskat přes hodinu a skutečně zajímavé to začne být v druhé půlce. V podstatě podobnou věc psal Galeev, ale tady je to napsáno tak, že tomu člověk uvěří.
https://acoup.blog/2022/03/11/collections-nuclear-deterrence-101/
Nikdy jsem teda netušila,že o tom bylo napsáno AZ tolik knih. Je to navíc celé velmi neintuitivní problém. Zdravý rozum fakt nefunguje.
Další věc, která z toho plyne je, že Putin je v podstate velmi racionální, akorát to dokonale zkonil.
Naděje pro Ukrajinu v tom teda moc není, bohužel.
continuity v podstate racionálny len v tom, že pozná noty.
slniecko to uz hovoril general Pavel. my stále dokola robíme tu chybu, že ho posudzujeme zo svojho pohľadu a myslíme si, že keď urobíme A, on urobí B len preto, že to by sme urobili aj my. A keďže tomu nerozumieme, myslíme si, že sa pomiatol.
On je vo svojom svete racionalny. Robí našťastie chyby, ale to ešte neznamená, že mu načisto šibe.
Vlastne je to dobrá zpráva, pretože to zmenšuje šancu na červené tlačítko.
My jsme se zaregistrovali na ubytování, nabízíme pokoj, naši lepší koupelnu a samostatné WC. Jsme na vesnici s obchodem a autobusem do města několikrát denně. Nikdo se nehlásí, takže opravdová nouze asi ještě nenastala.
Pro mě byla velká změna, když mi sem začali jezdit rodiče hlídat děti. Bývají tu několik dní v kuse. Naučit se sdílet domácnost s dalšími lidmi, i s těmi svými, není samozřejmost. My jsme se všichni naučili se nějak poskládat a snášet tu trochu nepohodlí. Takže asi vím, co by nás čekalo a nebojím se toho. Ono zase pro začlenění do společnosti je lepší nedržet se své komunity, takže hodně záleží na tom, jestli ten, kdo přijde, má v úmyslu se vrátit na Ukrajinu nebo tu jen přečkat. Ještě hromadně nepřicházejí ti, co přišli o všechno a o všechny.
Jinak my jsme s mužem hodně cestovali a často se nám dostalo pohostinnosti v situacích, kdy to bylo prostě příjemné, nebyli jsme vyloženě nouzi nebo ohrožení života. Tak je na čase to všehomírovi trochu vrátit. Nejvíc se asi vytáhnul frajer v Rumunsku, u jeho obchůdku jsme s partou popíjeli kafe a pivo, přisedl k nám, začal nosit jídlo, pálenku, pak si nás se 3 stany nastěhoval na zahradu a na ohni v obrovském kotli nám uvařil guláš. Povídali jsme si on italsky, my španělsky... Nechal nám otevřený dům, abysme mohli na záchod a do koupelny. Jeho dcera ráno ještě pomáhala kamarádce něco zařídit ve městě, vezla ji tam autem. My při těch přechodech hor nemíváme těm lidem moc co dát na oplátku, tady pánovi jsme ráno nechali nějaké peníze, snad ho to neurazilo.
Karja no na mňa to takto vybafol muž pred dvoma týždňami, že aby sme u nás v byte ubytovali nejakých utečencov. A myslel to úplne vážne. Neverila som vlasrným ušiam. Museli by spať v obývačke na gauči a to na nej nemáme ani dvere. Muž robí na zmeny, buď odchádza z domu ráno o piatej alebo prichádza večer o jedenástej. Pre mňa úplne nepredstaviteľné a myslím, že aj pre druhú stranu. To sa fakt dá vydržať možno tak týždeň
betsey Já jsem včera psala o pocitu závazanosti a zapomněla jsem i na pocit určite odkazanosti. Oni asi chtějí něco stabilního a bydlet u nikoho v obýváku stabilní není, to je ta přecpana ubytovna stabilnější, tam te jen tak nevyhodi na ulici protože majiteli tvuj pobyt už je hodně diskomfortni. Ono 14 dní i 3 tydny, člověk asi přečká, ale jedná se o nějaký delsi časový horizont.

Pamatujete na video s putinem, letuskama a mikrofonem? :))
https://twitter.com/karol_slovensko/status/1502892287772266499?s=21
Karja no na mňa to takto vybafol muž pred dvoma týždňami, že aby sme u nás v byte ubytovali nejakých utečencov. A myslel to úplne vážne. Neverila som vlasrným ušiam. Museli by spať v obývačke na gauči a to na nej nemáme ani dvere. Muž robí na zmeny, buď odchádza z domu ráno o piatej alebo prichádza večer o jedenástej. Pre mňa úplne nepredstaviteľné a myslím, že aj pre druhú stranu. To sa fakt dá vydržať možno tak týždeň
Napadlo mě něco podobnýho... spíš teda že bych mohla pustit jednu ložnici (a snášet milostpánovo chrápání
) - ale to jen v nejvyšší nouzi, kdyby někdo fakt neměl kde hlavu složit. A ještě by to nebylo dlouhodobě páč žádnej velkej komfort pro obě strany...
Já bych hlavně zabavila byty rusákům, co si je tady pořídili jen jako úložiště peněz, a není jich málo... ale chápu, že to není příliš průchodný. Škoda, byly by to pěkný dvě mouchy jednou ranou ![]()
moora Jojo, působivé. Tohle video je původně delší - z IG Newsrooomu ČT, tam teda na začátku říkají, že ta ruka a mikrofon je opravdu komprimací, ale že takhle snadné by to mohlo být. dnes ve 22 o tom budou mluvit na ČT24, tak se koukneme.
https://www.instagram.com/p/CbA1ro8q579/?utm_medium=copy_link
Byla jsem tyden v Dubaji, nejsem skodoliby clovek, ale kdyz Rusum nefungovaly karty a nemohli platit ani taxiky, tak jsem teda jiste prijemne teplo citila.
A taky se mi moc libily hezky posprejovany auta pismenem Z. A to jsou "kamaradi", tak to je mi jich lito...
Luna Ty jo hustý jako.
Myslím, že to ubytovanie vo svojom byte/dome, pokiaľ nie je vyslovene stavaný ako viacgeneračný, je vyslovene vec možná na akútnu rýchlu pomoc, kým sa niečo nenájde. My máme skôr väčší byt a tiež, keď som nad tým špekulovala, tak sa mi nepodarilo vymyslieť ako. Jedine buď obývačka s nerozkladacím gaučom, alebo s karimatkami na zemi, alebo povala, detto na karimatkách (resp. môžem nakúpiť nejaké jednoduchšie postele), ale s tým, že na povale je len umývadlo a je tam znížený strop. Akože na to, aby niekto nemusel ostať na noc na ulici dobré, na nejaká reálne spolužitie už nie.
Tak som to škrtla s tým, že áno, nenechám nikoho zmrznúť na ulici, ale skôr podporujem organizácie, ktoré to vedia zabezpečiť jednoduchšie. Napríklad cirkev ku ktorej patrím, vlastní nejaké byty, už tam nejaké rodiny má, zbory na východe uvoľňujú svoje zborové miestnosti (staršie kostoly by boli o prechladnutie, tie sa nedajú vykúriť, ale zborové siene a priestory nie sú problém) a menia ich na miesta na bývanie. akože je to taká sieť veľa menších kapacít, lebo v (skoro) každej dedine niečo, väčšinou tak pre 10-15 ľudí. A aj iné cirkvi to robia. Tak si myslím, že do určitej miery aj toto bude cesta. Navrch čo vidím v okolí, tak tí ľudia, čo zatiaľ prichádzajú, tak sa rýchlo chytajú nedostatkových pracovných miest, takže sú väčšinou schopní aspoň niečo za to ubytko platiť a to bude stále lepšie (heh, na to konto idem vo štvrtok do kaderníctva, prosímpekne, po 20-tich rokoch - to som sa bola dať učesať na svadbu - podporiť salón, ktorý už zamestnáva 4 kočky z UA a necháva im - aspoň zatiaľ - všetku ich tržbu).
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my