Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline continuity
42776 příspěvků moje polička 12. března 2022 17:46

Sweet Potato narvana ubytovna je oproti ochozu v hale na výstavišti ještě super luxusní bydlení. Viděla jsem to ve zprávách a "bydlet" tam s malým dítětem si vůbec neumím představit. To je na pár dní, než se najde cokoliv jiného. 

Pokud si vyberou radši utečenecký stanovy tábor ve městě, já to respektuji. Jen pak nesmíme mít výčitky, že to je bydlení nedůstojné, protože ty města nejsou nafukovací a 500 tisíc uprchlíků je 5% obyvatelstva, když se rozptýlí, ale 20% pokud budou trvat na věštím městě.  To není problém jen s bydlením, ale se školami pro děti, lékaři, vším. 

Offline Řvousenka
1025 příspěvků moje polička 12. března 2022 17:51

Janulik03 Pracuji v hotelu, máme uprchlíky, děcka tady řádí jak Černá ruka, hrají hry na mobilech a nejvíc to vypadá, jako že jsou rády, že nemusí chodit do školy. Žádný smutek v očích vidět není. Čímž celou tu tragédii vůbec nezlehčuji. Jen Tě chi trochu uklidnit. 
Budou se stěhovat, nejspíš do nějakého hromadného uybtování. Ani rodiče nevypadají zdrchaně, zdrchaní ( rozuměj smutní ) jsme z toho jenom my.

Offline whiskas
20941 příspěvků moje polička 12. března 2022 17:54

continuity Vidím to podobně.

Asi dostanu "vyčiněno", ale já kdybych prchala z takové hrůzy, byla bych ze začátku (než se rozkoukám) ráda za každou střechu nad hlavou a jakýsi komfort (byť pseudo), bezpečí, teplo, za uspokojení základních potřeb. Tak nějak by mě ani nenapadlo, že si budu příliš vybírat. 

Nejde o desítky, ani stovky lidí a to bude opravdu oříšek. Vždyť snad každý dobře ví (myslím u nás), jaké jsou rámcové kapacity bydlení, zvláště ve větších městech.

Offline stes
9145 příspěvků moje polička 12. března 2022 17:54

razorblade to je jedno velke ale, nedivim se,ze mas takovy dilema a pere se to v Tobe. Ja tohle resit nemusim a na chalupu nikoho proste nedam mimo jiny i z toho duvodu, ze je v podstatě na samotě...ale mne se porad vtira otázka...na vsechny,co ubytovani poskytnou...jak dlouho a jak potom ty chudaky vystěhovat, protoze nikdo nepocita,ze si je tam necha natrvalo a kdyz nebudou chtit...co pak? Kolik z nas ma tolik, aby je na neurcito dotoval, o vedlejsich vydajich, napr.poniceny byt apod. nemluve?

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 12. března 2022 17:55

Řvousenka kazdej reaguje jinak. "Moje" Ukrajinka se furt pohybuje mezi "muj svet skoncil" a "mam se naprosto skvele", je schopna mezi temahle modama prepinat dost rychle. Jeji syn jen furt kouka do tabletu a asi furt nevstrebal, co se deje... Mam pro oba pochopeni. Nevim, jak bych reagovala ja...

Offline Pinot Noir
29808 příspěvků moje polička 12. března 2022 17:58

whiskas vůbec nedokážeš odhadnout, jak by ses v takové situaci chovala.

"Já bych..." jsou jen planý plky.

Offline continuity
42776 příspěvků moje polička 12. března 2022 17:58

Gatita

Tak náš jeden byt funguje jako sociální bydlení už mnoho let, aktuálně je tam samoživitelka s dvěma dětma, víceméně za náklady. 

U nás je to absolutně neproveditelné, nějak se tady porovnáme, ale je to teda občas o hubu i bez návštevy a nějaky člen se v zoufakstvi zamyká na WC.

Muž dělá noční, to pak potřebujeme během dne klid, já i myčku vykládám opatrně a děti už mám celkem vycvičené. Návštěva fakt na pár dní a to se ještě s našima domlouváme tak, aby tom nebyly ty noční. 

Offline whiskas
20941 příspěvků moje polička 12. března 2022 17:59

stes To je další věc a naprosto těmto obavám rozumím. Nemyslím si, že je to otázka jen na týdny.

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 12. března 2022 17:59

stes k tomu ponicenymu bytu... nemyslim si, ze Ukrajinci jsou nicitele bytu. A kdovi, treba za pul roku budeme mit ty byty poniceny raketama

Offline moora
8667 příspěvků moje polička 12. března 2022 18:01
Reakce na Pinot Noir:

whiskas vůbec nedokážeš odhadnout, jak by ses v takové situaci chovala.

"Já bych..." jsou jen planý plky.

Offline whiskas
20941 příspěvků moje polička 12. března 2022 18:02

Pinot Noir Tak do detailu naštěstí asi nikdo z nás neví, jak přesně by se v takové situaci choval. Psala jsem svůj názor/domněnku. Ale pořád si myslím, že bych byla ráda za každou střechu nad hlavou. 

Offline stes
9145 příspěvků moje polička 12. března 2022 18:03

razorblade ponicenej byt jsem uvedla jako vedlejsi ztratu. Zajima me prachspostej nazor na to, jak je pak z bytu dostat, nebude-li z jejich strany vůle. Neverim tomu,že ubytovatelum tohle nevrta v hlave a chtela jsem vedet, jak to sami vyhledove vidi

Nicitele bytu jsou i Češi, jen to ma majitel osetrene smluvne. Což ne vzdy je k necemu,ale pausalne ano.

Offline whiskas
20941 příspěvků moje polička 12. března 2022 18:03

moora Co zase máš? Nemusíš se mnou souhlasit. Ty bys zřejmě očekávala AA servis? 

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 12. března 2022 18:04

whiskas akorat ze nekdo utekl z rozbombardovanyho mesta a nekdo utekl proto, ze nehodlal cekat az zacnou i u nich. Jedno neni lepsi nebo dustojnejsi nez druhy. Kdybys zila v tvoji horni dolni a zjistila, ze Prahu bombardujou a utekla pryc, fakt bys mela a chtela bejt vdecna za teplo a ochoz na vystavisti? A to samy naopak, pokud bys utikala z rozbombardovany Prahy, tak by sis taky "zaslouzila" jen holy minimum? To prece nejde takhle soudit. Porad jde o stejny lidi jako jsme my. 

Offline continuity
42776 příspěvků moje polička 12. března 2022 18:05

Řvousenka je podle mě průser,že těm hotelům ty nastavené refundace nestačí na náklady. To by teď byla celkem win win situace na pár měsíců, ono se to nějak uklepe, ale na ten začátek je to potřeba. 

Offline whiskas
20941 příspěvků moje polička 12. března 2022 18:06

711990 Bože, psala jsem o prvotním ubytování. Navíc jsem zmiňovala výběr lokality. Nevím, jestli to chápeš, ale prostě ne všichni mohou zůstat v Praze, byť by si to sebevíce přáli. Nebo máš plán, co s tím? Pokud jo, tak tleskám.

A kde jsem psala o ochozu na výstavišti? Ale to je jedno.

Offline whiskas
20941 příspěvků moje polička 12. března 2022 18:08

continuity Prý jim teď město nabídlo úhradu 500 Kč/noc (nevím, jestli včetně stravy). Ale hoteliéři jsou ochotni pokoje poskytovat snad jen do dubna, než začne sezóna.

Offline Řvousenka
1025 příspěvků moje polička 12. března 2022 18:08

razorblade Já na to právě celou dobu intenzívně myslím a zatím jsem došla k závěru, že do toho "chudáci děti" si hlavně my, dospělí, v suchu a teple dlící, promítáme svoje pocity. Děti to snáší mnohem líp. 

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 12. března 2022 18:11

whiskas Plan nemam, myslim, ze je dobry to brat tak jak to prichazi a zacne se to tridit samo. My mame v byte po babicce rodinu od znamy, moje teta v Chorvatsku(!) taky prijala rodinu od dlouholetyho hosta, muj svagr ma doma rodknu svoji pritelkyne se 2 detma. Proste zatim se potykame s tim, co je a zbytek se bude resit dal, no. Myslim, ze hodne lidi prijelo za znamyma, za pribuznejma a rozhodne se casem, co dal. Ty, co prijeli naslepo, logicky mirej do mest, protoze maj vetsi jistotu ze se domluvej a zorientujou...

Online Sweet Potato
40170 příspěvků moje polička 12. března 2022 18:12

whiskas Těch nespokojených bude malá část, média si je budou bohužel vyzobávat čím dál víc. Tohle analyzování jejich pohnutek a očekávání, jak by měli reagovat je jen pár kroků od výkřiků, že maj mobily a nalakované nehty.