Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline whiskas
20941 příspěvků moje polička 12. března 2022 19:35

Potrefenáhusa Ten emotikon si snad můžeš odpustit. Prostě se ptám, protože jsem slyšela, jak se peníze z určitých institucí rozkrádají. Nevím, jestli je to pravda, kdybych to věděla, neptám se.

Offline whiskas
20941 příspěvků moje polička 12. března 2022 19:37

Černá kočka Děkuji za jasnou odpověď, to jsem potřebovala slyšet. 

Offline continuity
42776 příspěvků moje polička 12. března 2022 19:42
Reakce na Sweet Potato:

domenica Osud se ďábelsky chechtá.

Uprimne, chechtat se může kdo chce, jak chce, ale odskacou to ti lidi. Po tělocvičnách a ochozech přijdou na řadu stanové tábory.

To bude ještě strašný průser.  

Jen tak pro kontext: ze Sýrie dorazilo do EU 1,3 milionů lidí za celý rok. Teď je na útěku 2,3 milionů lidí za dva týdny. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 12. března 2022 19:47

continuity A stan nekde v Recku a tady u nas v te zime je taky dost rozdil. A ted asi dostanu tafku, ale tentokrat jde hlavne o obrovske procento deti. Ty mas vzdy dobre zdroje, jsou nejake relevantni odhady, kolik lidi mozna Ukrajinu opusti? Jestli 5mil nebo jeste mnohem vic...

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 12. března 2022 19:51
Reakce na Sweet Potato:

domenica Osud se ďábelsky chechtá.

​Přesně!

Offline Černá kočka
1753 příspěvků moje polička 12. března 2022 19:52

whiskas Není zač. Jeden mne drahý člověk takhle pres Charitu podporoval  kluka z Ukrajiny, který přišel o tatínka, Organizoval potom i sbírku na školní pomůcky do jeho školy, psali mu, že ocení cokoliv, třeba i pouzdra a pastelky.

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 12. března 2022 19:55
Reakce na continuity:

Jen tak pro kontext: ze Sýrie dorazilo do EU 1,3 milionů lidí za celý rok. Teď je na útěku 2,3 milionů lidí za dva týdny. 

​To je sice fakt, ale ta trapnost z toho tehdejšího odmítnutí přijetí 40 dětí (!) zůstává. Bez ohledu na to, kolik milionů v jak krátkém časovém úseku je na úteku teď.

Offline Sweet Potato
40170 příspěvků moje polička 12. března 2022 20:00

continuity A to ještě zdaleka není konec. 

Offline continuity
42776 příspěvků moje polička 12. března 2022 20:11

Jos všichni se zatím shodují, že tak rychlý exodus neviděli od konce druhé světové války. Takže s tím moc zkušeností není. Odhad jsou 4 miliony do zahraničí, ale podle mě je to vaření z vody. 

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 12. března 2022 20:17

Candance jako ja vim, ze az bude nejhur, tak vystehuju aspon jednu komodu a kus stendru k nasim a bude to.

Offline Karja
44513 příspěvků moje polička 12. března 2022 20:17

razorblade Já ti nevím, ono pokud vyjdes jen tak tak (jasně to je zvláštní přirovnání v případě vlastnictví dvou bytu, ale tak chápeme se). Teď se budou asi ceny sponovat nahoru a jako jseš prostě na to sama, abys to ufinancovala, nemůžeš se spolehnout na nekoho druhýho že to pripadne ufinancuje, kdyby náhodou se něco stao. 

Sweet Potato Jj přesně tak, je to spousta různých věcí, proč se rozhodují tak a tak. Já bych ještě podotkla, že bydlení v soukromí u někoho cizího hrozně smrdí takovým tím vdekem/pocitem že jsem na obtíž, překážím, prostě se nemusí cítit dobře a radši půjdou někam do anonymnejsiho prostředí ubytovny. 

Řvousenka Tak ty děti když jsou asi takhle pokupe v tlupě se chovají jinak, ale rozhodně bych to nijak nesnižovala. Ono jim to totiž může dojít až za pár dnů, že domu do svého známého prostředí se najednou nějak neodjizdi. 

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 12. března 2022 20:20

Karja jen tak tak nevyjdu. Mam to fakt tak, ze si davam i dost penez bokem. Zas tady ze sebe nechci delat v tyhle chvili zivorici chudinku, kor kdyz se tady bavime o lidskejch tragediich. Ale prosze kdybych zila s manzelem v rodinnym baraku, bylo by to s poskytovanim azylu jednodussi :)

jinak dneska ve zpravach me dojala Jana Peroutkova, kdyz se rozbrecela. Bylo to moc lidsky

Offline Sweet Potato
40170 příspěvků moje polička 12. března 2022 20:24

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 12. března 2022 20:26
Offline Beranka
416 příspěvků moje polička 12. března 2022 20:30

whiskasJa neverim,ze to pises jako dospely clovek.

Offline Karja
44513 příspěvků moje polička 12. března 2022 20:30

razorblade

Jo, tak ono se to rozhodování třeba ještě v průběhu dní nějak utrese, to chápu že ti to nedá... No v rodinným baráku. Já si neumím představit, že s někým cizim třeba sdílím kuchyni. Když jsem chodila do práce tak ano, my jsme poměrně dlouho i spolubydleli, ale teď když jsem doma na mateřské s dětmi, tak pro mě by to bylo v nějakým delším horizontu neudržitelný.

Offline Jos
příspěvků moje polička 12. března 2022 20:35

razorblade To bydlet "u nekoho" si ale taky neumim uplne predstavit. My mame sice barak jako hrom, ale nedovybaveny, plus kuchyn a tak spolecne. Spolecny vchod. Obchod bez auta daleko, mhd dva kilaky rychle chuze. Neumim si predstavit tu mit treba maminku s ditetem. Vzdyt bych jim musela delat komplet servis a budme uprimne, to by nikdo dlouhodobe nedal. 

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 12. března 2022 20:35

razorblade tak to me dostalo taky

Offline Jos
příspěvků moje polička 12. března 2022 20:36

Karja Byla jsi rychlejsi

Online tina
6300 příspěvků moje polička 12. března 2022 20:40

razorblade Peroutková a s Jakubem Železným to taky cloumá dost (hlavně zprávy o dětech)