Strašně nebezpečná je cílená masáž změti různých, protichůdných, uměle vytvořených verzí, jejichž jediným cílem je vytvořit chaos a dojem, že nelze věřit ničemu. A začít říkat "pravda je někde uprostřed"
Tohle jsi napsala přesně, tím do toho snadno sklouznou i rozumní lidé. A ještě, někdo tady psal, že se tihle lidé upínají na lži a fake news, protože přiznat, že se mýlili je pro ně těžké.
MP Meri Já rozumím, jak to myslíš, kdybys to napsala do jiného vlákna, možná by se nerozvířila taková debata na téma Rusko.
Dočítám teda s hrozným zpožděním, takže už je debata asi někde dál, ale mám potřebu se k těm dezinformátorům vyjádřit. Už jsem tady asi psala, že mám kamarádku, která je úplně posedlá, je to přesně ten typ, co možná považuje celou tu válku za divadlo. Nevídáme se teď naštěstí osobně, její názory znám jen z FB, ale nedokážu ji odstřihnout, znám ji od malička, je to inteligentní holka a mě prostě fascinuje, co se jí odehrává v mozku. Náznaky byly vždycky, několikrát jsem s ní byla ve sporu kvůli různým konspiračním teoriím typu chemtrails a podobně. I během covidu jsem se s ní několikrát dostala do sporu, teď už na to nemám a jen to sleduju. Je jediná z mého blízkého okolí (o které vím) a je to fascinující a zároveň hrozně děsivé.
Sakra, to byla dlouhá vsuvka. :-) Původně jsem chtěla napsat, že právě kvůli ní často dohledávám různé zdroje a snažím se její zdroje ověřovat nebo vyvracet a je to fuška.