Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Online Garfie
28461 příspěvků moje polička 15. března 2022 10:21
Reakce na Sweet Potato:

Strašně nebezpečná je cílená masáž změti  různých, protichůdných, uměle vytvořených verzí, jejichž jediným cílem je vytvořit chaos a dojem, že nelze věřit ničemu. A začít říkat "pravda je někde uprostřed" 

​Tohle jsi napsala přesně, tím do toho snadno sklouznou i rozumní lidé. A ještě, někdo tady psal, že se tihle lidé upínají na lži a fake news, protože přiznat, že se mýlili je pro ně těžké. 

MP Meri Já rozumím, jak to myslíš, kdybys to napsala do jiného vlákna, možná by se nerozvířila taková debata na téma Rusko. 

Dočítám teda s hrozným zpožděním, takže už je debata asi někde dál, ale mám potřebu se k těm dezinformátorům vyjádřit. Už jsem tady asi psala, že mám kamarádku, která je úplně posedlá, je to přesně ten typ, co možná považuje celou tu válku za divadlo. Nevídáme se teď naštěstí osobně, její názory znám jen z FB, ale nedokážu ji odstřihnout, znám ji od malička, je to inteligentní holka a mě prostě fascinuje, co se jí odehrává v mozku. Náznaky byly vždycky, několikrát jsem s ní byla ve sporu kvůli různým konspiračním teoriím typu chemtrails a podobně. I během covidu jsem se s ní několikrát dostala do sporu, teď už na to nemám a jen to sleduju. Je jediná z mého blízkého okolí (o které vím) a je to fascinující a zároveň hrozně děsivé. 

Sakra, to byla dlouhá vsuvka. :-) Původně jsem chtěla napsat, že právě kvůli ní často dohledávám různé zdroje a snažím se její zdroje ověřovat nebo vyvracet a je to fuška. 

Offline Sweet Potato
40170 příspěvků moje polička 15. března 2022 10:43

Garfie Bohužel kdo chce věřit nějaké dezinformaci či, ať už to je covid nebo invaze mimozemšťanů, má na všechny jiné zdrojeuniverzální neprůstřelnou odpověď: všichni ti, co píšou opak, jsou zaplacení. 

Prakticky jsem si to vyzkoušela na vlastním dítěti. V něčem (ohledně ekologie) má zcela kategorické přesvědčení, nesmiřitelné a černobílé úměrně věku (15). Věří jednomu zdroji, jakékoli jiné odmítá, že jsou zmanipulované a podplacené. A tím uzavřela všechny možnosti diskuze. Přitom jinak přemýšlí velmi bystře a kriticky.

Offline andulka01
12793 příspěvků moje polička 15. března 2022 10:55

Tak ta "moje" kravka se aktivně podílí na blokádě dálnic a důležitých komunikací kvůli ceně phm rozesílá výzvy, zastavuje auta své dopravní firmy a sdílí si s "kámošema vod kamionů", jak to pěkně těm (komu???? to asi neví) natřeli. Bože, to jsou takoví idioti!!!

Offline Sweet Potato
40170 příspěvků moje polička 15. března 2022 10:58

Už tam jsou! Tyjo, já myslela že někdy v budoucnu.

razorblade

Offline andulka01
12793 příspěvků moje polička 15. března 2022 11:13

Sweet Potato razorblade je to fajn pocit, že nás konečně zastupuje někdo normální, příčetný a ještě k tomu odvážný

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 15. března 2022 11:22

dynda nakonec nejaky informace pustila polska strana, jedou vlakem, dopoledne uz vjeli na uzemi Ukrajiny.

A myslim, ze se bat nemusime, rusaci si na to daj bacha. I kdyz nejaka chyba se muze stat vzdycky.

Jsem za to rada, po valce, az bude Ukrajina potrebovat investice, tohle budou body, ktery se budou pocitat. Nase firmy na tom vydelaji.

Online Garfie
28461 příspěvků moje polička 15. března 2022 11:25

Sweet Potato   jsou to borci.

Offline andulka01
12793 příspěvků moje polička 15. března 2022 11:32

pro odlehčení

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 15. března 2022 12:29

Už tu určitě byla, ale ještě musím, naprosto jsem se zamilovala do této písně, je překrásná, úžasná, dojemná. Blbý je, že se mi u ní chce pořád brečet. (A Načeva je nádherná žena.)

Offline Šošanah
76 příspěvků moje polička 15. března 2022 12:48

nonemy Že jo! Je to nádherné. Dávala jsem sem odkaz před pár dny, asi to zapadlo, poslouchala jsem to pořád dokola :-)

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 15. března 2022 13:00

Šošanah Taky to poslouchám pořád dokola, je to tak emočně silné, smutné, ale překrásné.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 15. března 2022 13:03

Šošanah kolega mi poslal ze srandy tuto, jako najdi 10 rozdílů. Ale varuji, na vlastní nebezpečí!

Offline Ellen
1633 příspěvků moje polička 15. března 2022 13:32
Reakce na nonemy:

Šošanah kolega mi poslal ze srandy tuto, jako najdi 10 rozdílů. Ale varuji, na vlastní nebezpečí!

​To není aktuální parodie???

Offline Fiction
1640 příspěvků moje polička 15. března 2022 13:37
Reakce na Sweet Potato:

https://www.nihilistanabalkonu.cz/l/je-putin-vazne-uplny-cvok/
Jako vždy strašně dlouhé a květnaté, ale postsovětské a putinovské Rusko myslím vysvětluje dobře.

​To už sem dávala myslím barbucha , je to opravdu dobrý rozbor. Mne ten nihilista zaujal už v době covidu, kdy ho sem přinesla pro změnu continuity  

Cetla jsem to fakt dlouho, protože jsem si ozivovala všechny ty kauzy ( Němcov, ...)

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 15. března 2022 13:38

Ellen Bohužel ne, mají vymyté mozky už dávno.

A ještě přikládám jednu reportáž, smutná moc.

Offline barbucha blogger
35684 příspěvků moje polička 15. března 2022 13:40
Reakce na continuity:

Spíš toto občas slyším od lidí, kterým se nechce zabývat ani válkou na Ukrajině, tak mi hbitě vysvětlí, že jsem se měla nejdřív zabývat Afrikou. 

​Afrikou... většina rovnou použije USA - "a co ty jejich války"? Očekávám že brzo dojde i na argument, že mlátěj černochy, to už jsme dlouho neměli.

Klasickej argumentační faul.

Offline barbucha blogger
35684 příspěvků moje polička 15. března 2022 13:42
Reakce na Sweet Potato:

https://www.nihilistanabalkonu.cz/l/je-putin-vazne-uplny-cvok/
Jako vždy strašně dlouhé a květnaté, ale postsovětské a putinovské Rusko myslím vysvětluje dobře.

​Ale Mlho

Offline barbucha blogger
35684 příspěvků moje polička 15. března 2022 13:53
Reakce na Lenka22:

dynda pravdu máš...A to mě přivádí k myšlence, že i když bude Putin kaput, hned může mít další podobné následovníky. Nikdy od nich nebude pokoj, nikdy. 

​Nebude. Protože obyčejný rusáci.

No kde byli ti chudáci bez informací (v dobách kdy všude fungoval internet, televize a měli přístup i k cizím sdělovacím prodstředkům), když

napadli Čečnu.

Gruzii.

Krym.

Decimovali syrský civilisty.

Zastřelili Němcova.

Zabili Politkovskou.

Otrávili Skripala.

Otrávili Navalnýho.

Vyhodili do vzduchu Vrbětice.

Kde byli tihle prvoci, když zmasakrovali jejich spoluobčany na Dubrovce?

Pod kterým šutrem byli zalezlí, když vraždili nevinný děti v Beslanu?!

Ale kdepak, tam nikdo o ničem neví přece!! A nikdy nevěděl! A kdyby to byla pravda, což není - co to vypovídá o těch lidech? Že to nejsou lidi (obdařený inteligencí), ale prostě a jednoduše tupá zvěř!

Offline Sweet Potato
40170 příspěvků moje polička 15. března 2022 14:20

barbucha Opakování matka moudrosti.

Offline Stará existence
289 příspěvků moje polička 15. března 2022 14:29
Reakce na andulka01:

Sweet Potato razorblade je to fajn pocit, že nás konečně zastupuje někdo normální, příčetný a ještě k tomu odvážný

​A navíc celkem dobře vypadá. Ne, že by to byla ta nejdůležitější věc, ale jako malý bonus k tomu všemu taky dobré.