Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 18. března 2022 11:08

711990 neptala ses mě, ale myslím si že mám nárok si vybrat do které země uteču,to však neznamená automatický nárok na to, aby se o mě ta mnou vybraná země postarala. Pokud by se nedejbože válka přesunula sem, tak si taky vyberu kam uteču, ale uteču tam, kde dokáži být ekonomicky samostatná. Nebudu žádat o azyl na maledivách a očkávat, že se tam o mě postarají jen proto že já jsem se rozhodla že je to skvělá země s bílým pískem kde chci žít.

Nezpochybňuji právo na život a na bezpečí kohokoliv, ale pokud je ochrany toho člověka dosaženo tím, že překročí hranice nejbližší bezpečné země, tak tím je tady toto jeho právo naplněno. A ano, není reálné a ani účelné aby všichni uprchlíci zůstali v nejbližší bezpečné zemi, takže nějaký přesun je logický a žádoucí, ale to podle mě neznamená, že má jednotlivec právo si diktovat, kde se o něj mají postarat.

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 18. března 2022 11:08

jerry ja si taky myslim, ze uz mu projektujou mauzoleum.

Offline Gatita
8597 příspěvků moje polička 18. března 2022 11:16
Reakce na andulka01:

SunEclipse Ona teda naštěstí neschvaluje válku jako takovou (teda doufám), ale má ty kecy o drahotě, jak stát má především pomáhat našim lidem a na ČT lžou.

​tak ale o tom, ze to bude drahy a hodne slozity, nikdo nepochybuje, ne? Myslim oficialne. Ze se to proste bere jako fakt, ze se musi humanitarne pomoct, ale nikdo nikomu nenamlouva, ze to bude ruzove, ze se to bere pomerne strizlive. Tady vidim celkem rozdil oproti te oficialni covidove politice, nebo jak to, rict - kdy se to ockovani protezovalo tak strasne moc i v dobe, kdyz uz by byvalo bylo podle me na miste si priznat, ze nektere premisy byly prekonany (napr.kolektivni imunita) a vyvodit z toho nejake zavery. Tam mi to prislo uz jako takovy blby tlaceni na pilu, ktery akorat nahravalo lecjakym teoriim. 

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 18. března 2022 11:26

Sairon a myslis, ze vsichni ti "mladi muzi bez rodin" jeli pobirat davky? Nebo proste doufali, ze se uzivej na miste? Sambo ma v nemeckym telecomu kolegu, co utekl ze Syrie a kupodivu v nemecku dela tu samou praci co driv delal doma, sw vyvojar a tester mobilnich aplikaci...

Offline Karja
44504 příspěvků moje polička 18. března 2022 11:32

711990 Mně přijde trochu zvláštní ty dvě migrační vlny srovnávat. Myslím, že ten článek zcela opominul jednu základní věc, která tam nebyla zmíněná. Že mají Češi pocit, že tam ti muži bojují za nás, tak se jim postaráme aspoň o ty ženský s dětma. Nebo vy si to nemyslíte?  Bojují i za naši svobodu i za naše hodnoty, takže tohle je to nejmenší co můžeme, se jim zatím postarat o ženy a děti. Plus a to tam taky nebylo zmíněno, asi společnost předpokládá, že je to migrace krátkodobá a po ukončení konfliktu se tam vrati. Ten článek má dobrý pointy to jo, ale přijde mi takovej našroubovanej tj. mam závěr a do state si to napíšu tak, aby mi to tak krásně vyšlo. Ale uznávám že některý ty novinářský výňatky z ostatních medii jsou fakt za hranicí, predevsim novináři by si na to měli dávat majzla, co nazývají civilizací a vhodné volit slova apod. 

Offline Pinot Noir
29801 příspěvků moje polička 18. března 2022 11:34

Karja vnímám to stejně.

Offline andulka01
12792 příspěvků moje polička 18. března 2022 11:34

Gatita Ale hlavně ať se to nedotkne jí a její rodinky, jejího byznysu. Dál prostě nevidí, nechce.
Že se s očkováním tlačilo na pilu? Nevím, tuhle debatu nechci otevírat, na antivxery mám poměrně vyhraněný názor.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 18. března 2022 11:36

711990 nemyslím si že všichni, resp. jsem si ze začátku myslela že do Evropy prchají převážně ti, co mají vzdělání/jazykové vybavení atd. a jsou schopní si tady zařídit lepší život. A jsem názoru že část těch "mladých mužu bez rodin" se sem přusunula proto aby zde pracovali, přestěhovali sem rodinu atd. Nicméně tady tato skupinka určitě nebyla předmětem toho přerozdělování uprchlíků, proti kterému ČR a jiné země brojily a o kterém se píše v článku.

Edit.  Jakože nemusíš ukazovat takovéto příklady, vím že jsou a nepopírám je,ale obávám se že většina si z nich sem opravdu přišla pro ty dávky. 

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 18. března 2022 11:37

Karja taky to tak vnímám

Offline andulka01
12792 příspěvků moje polička 18. března 2022 11:39

Karja tak to chápu taky

Offline stes
9144 příspěvků moje polička 18. března 2022 11:40

Karja Přesně. A možná by stačilo porovnat v procentech mužské a ženské zastoupení uprchlíků a bylo by jasněji, proč Česi rozlišují uprchlíky a uprchlíky. A náboženství nemusí být ani included.

Offline jerry
11159 příspěvků moje polička 18. března 2022 12:08
Reakce na Karja:

Mně přijde trochu zvláštní ty dvě migrační vlny srovnávat. Myslím, že ten článek zcela opominul jednu základní věc, která tam nebyla zmíněná. Že mají Češi pocit, že tam ti muži bojují za nás, tak se jim postaráme aspoň o ty ženský s dětma. Nebo vy si to nemyslíte?  Bojují i za naši svobodu i za naše hodnoty, takže tohle je to nejmenší co můžeme, se jim zatím postarat o ženy a děti. 

​Moc pěkně jsi to zformulovala

Offline rozarka
4201 příspěvků moje polička 18. března 2022 12:14

Karja moje řeč.

Offline stes
9144 příspěvků moje polička 18. března 2022 12:16
Reakce na Sweet Potato:

Naopyšané budou naopyšní.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-zivot-v-cesku-zeman-ubytuje-uprchliky-v-bytech-na-hradcanech-194294

Vedoucí Kanceláře prezidenta republiky Vratislav Mynář prověřil možnosti ubytování uprchlíků z Ukrajiny v objektech spravovaných Kanceláří prezidenta republiky na základě žádosti prezidenta Miloše Zemana. „Bezpečnostní složky vyloučily objekty nacházející se v bezpečnostním perimetru Pražského hradu a zámku v Lánech,“ uvedl mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček.  

Offline Kokoska
34698 příspěvků moje polička 18. března 2022 12:17

Karja

Jeste bych dodala, ze zeny s detma a starsi lide meli prednost i pri evakuaci Titaniku, maji prednost i na takovou prkotinu jako treba sezeni v tramvaji (teda meli by a vsimla jsem si, ze dost cizincu to asi nezna), tak by asi meli mit prednost i v pruchodu pres hranice. Stezuji si studenti, coz urcite nejsou nemohouci starici.

Offline stes
9144 příspěvků moje polička 18. března 2022 12:17

Tak teď ještě aby byli pořádně prověření ti Ukrajinci.

Offline andulka01
12792 příspěvků moje polička 18. března 2022 12:21

stes až do konce se tam budou držet a barikádovat, je aby jim zas někdo neukázal rudý trencle, zmetkové

Offline stes
9144 příspěvků moje polička 18. března 2022 12:24

andulka01 tahle vychcanost s tím ubytováním, no radši beze slov

Offline Karja
44504 příspěvků moje polička 18. března 2022 12:28

No ještě jsem se teď k tomu vracela,zda to psala Češka, že ji tyhle dva důležité argumenty utekly, a jo psala no.