Proč by chtěli vzbudit rozruch? Vždyť na UA jde jen o bezvýznamnou speciální vojenskou operaci![]()
Aktuální česká politická situace
To probehlo nejak na zacatku, ze si stezovaly ty studentky neevropskeho puvodu, ze se s nema zachazi blbe, to co tady taky nekdo popisoval.
Haha mamka se tu stavovala a teda mezi reci pronesla ze je ji lito tech zen a deti, co si hnedka na hranicich vyhlidnou z bordelu a pak je nekde znasilnujou...na moje varovne mami! udelala zajimavy myslenkovy veletoc a rika nebo to tak neni? Ona je dokonala obet dezinformatoru nebo tak.
Karja Já myslím že děti můžou, dětem jsem dělala Caro taky. Není tam kofein, ten já nemůžu, proto hledám alternativy, dětem to neublíží. Je to prostě "obilí", jak tomu říkám.
Sairon a myslis, ze vsichni ti "mladi muzi bez rodin" jeli pobirat davky? Nebo proste doufali, ze se uzivej na miste? Sambo ma v nemeckym telecomu kolegu, co utekl ze Syrie a kupodivu v nemecku dela tu samou praci co driv delal doma, sw vyvojar a tester mobilnich aplikaci...
Tak jistě lze najít statistiky, kolik % těch příchozích se živí vlastní prací a kolik sociálním systémem. To jen tak na okraj.
Jinak Sairon ti už odpověděla za mě (a líp bych to neřekla). Jen bych ještě dodala, že Ukrajinci ostatním imigrantům (=chudákům uprchlíkům před válkou v jejich vlasti) poměrně slušně nastavili zrcadlo. I proto jim každej pomáhá mnohem radši a ochotněji, než těm zbabělcům, co zdrhli protože sociální jistoty - a nechali dcery, matky a babičky napospas válce a vraždění.
Jeste bych dodala, ze zeny s detma a starsi lide meli prednost i pri evakuaci Titaniku, maji prednost i na takovou prkotinu jako treba sezeni v tramvaji (teda meli by a vsimla jsem si, ze dost cizincu to asi nezna), tak by asi meli mit prednost i v pruchodu pres hranice. Stezuji si studenti, coz urcite nejsou nemohouci starici.
Pravděpodobně ale ještě dostatečně nenastudovali evropské obyčeje. U nich je asi normální, že má všude přednost chlap...
jerry Jako pro západ ne? no taky mě to zaujalo prostě.
Karoleena fajn, priste budu psat oni a ony
Kokoska No asi to nebude od věci, některé už se toho tady chytají jak vidno :))
Karoleena prosim te, ja jsem rikala "jedu ke starikum", kdyz jsem jela k rodicum, a fakt jsem nemela 2 tatinky. Ono to obcas chce nebyt tak puntickarsky. A jestli narazis na Barbuchu, tak ma pravdu, ze ve vsech vlnach uprchliku byli prevazne chlapi. A nejsem si jista, jestli to jde obhajit tvrzenim, ze sem jeli za praci, aby mohli posilat domu penize.
Edit - "sem" mysleno do Evropy, aby to bylo uplne jasny
S tema studentama je to zvlastni. Pred 14 dny jsem s radou Indu a Africanu na hranicich mluvila a nikdo si na nic nestezoval. Je ale mozny, ze za tu dobu se neco zmenilo a muze to tam byt nervoznejsi...
Potrefenáhusa Tak to je jasné, jako se vším. Dětem čas od času, já piju tak 2 hrnky denně. Našla jsem si to místo klasické kávy, kterou blbě snáším. A děti mám na mysli ty starší, já dělala synovi asi od jeho 12 let.
Potrefenáhusa akrylamidy (jako v kurce chleba:-)
viktorka_od splavu a proto jí mladší nejí
Co to způsobuje?
viktorka_od splavu bezva, dík
Evaeva negoogli
razorblade Já tuhle kritiku naopak minimálně na sockách nejvíc zaznamenala hned zpočátku téhle uprchlické krize, takže jsem doufala, že to je něco, co se dělo spíš jako takovej collateral damage v počátečním chaosu a teď už to je ok! A měla jsem dojem, že se všechny příběhy týkaly polských hranic, takže nějakou dobu ani nebylo jasný, jestli je ten problém na ukrajinské nebo polské straně, jestli je jako nechtějí pustit ven nebo dovnitř nebo jak to je...
Potrefenáhusa Jj, ony pijou vyloženě takový to malý espresso hrníček:-D
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my