Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline Pavlena
6908 příspěvků moje polička 18. března 2022 12:29
Reakce na stes:

Tak teď ještě aby byli pořádně prověření ti Ukrajinci.

​Jo. Včera známá, dvě vysoké školy: z ukrajiny přichází ozbrojení feťáci, má to přímo od zdrojů - lidí, co organizují humanitární pomoc. Na ukrajině měli vždy všichni doma zbraně, ty se dostanou sem a navíc jsou závislí, takže máme problém. Dopr fakt....

Offline stes
9144 příspěvků moje polička 18. března 2022 12:31

Karja kde je prosím ten článek

Offline dzizisketa
8922 příspěvků moje polička 18. března 2022 12:32

No já bych se jako student snažila ze země, kde vypukla válka, dostat co nejdříve. A byla bych taky dost nasraná, kdyby mě někdo s místními argumenty přesvědčoval o tom, že je vlastně správně, když mě dál nepustí. 

Offline Karja
44504 příspěvků moje polička 18. března 2022 12:36
Reakce na Mirka:

zajímavý článek

​Stes

Offline Karja
44504 příspěvků moje polička 18. března 2022 12:38

dzizisketa místní argumenty myslíš ty z této místní diskuze? Ale ti se vůbec ke studentům nevztahují snad. 

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 18. března 2022 12:40

Kokoska Předpokládám, že "studenti" je tam použito jako generický maskulinum, protože úplně stejný problémy s přechodem přes hranice měly prokazatelně i studentky, já osobně jsem doteď v médiích a na sociálních sítích dokonce zaznamenala výpovědi výhradně žen s touto zkušeností (opakované odesílání na konec fronty, problém dostat se do vlaku/autobusu, atd). Ostatně už ta v článku nalinkovaná reportáž z Time začíná příběhem holky z Konga. Takže "nejdřív ženy a děti" nejspíš nebude ten problém.

Offline dzizisketa
8922 příspěvků moje polička 18. března 2022 12:43

Karja 

Ano. Článek od Mirky zmiňuje především studenty z Asie a Afriky, pokud se tedy bavíme o něm? A o tom, že se zdržují odchody nejen jich, ale i ukrajinských Romů, se psalo už první týden války.

Offline Karja
44504 příspěvků moje polička 18. března 2022 12:52

dzizisketa Tak ty studenty v tom článku beru jako jednu z věcí která na ukázat na celej ten problém, ne jako základ myšlenky toho clanku.... A místní příspěvky mi přišly jakože se vztahují k celkové solidaritě k uprchlíkům z Ukrajiny než k uprchlíkům z blízkého vychodu a Afriky a ne ke africkým studentům. Jak říkám, jo spousta významných failu tam je uvedena, viz ti studenti, ty výroky novinářů, ale celkově ta myšlenka toho článku se mi nelibi. Bohužel máme legitimní důvody tuto migrační vlnu osobně upřednostňovat, a ne barva očí to není. 

Offline Ignis
1334 příspěvků moje polička 18. března 2022 12:55

Karja Přesně.

Ono mi nepřijde ani mimo to, že člověk spíš pomůže známému než úplně cizímu člověku.

Nemluvě o tom, že až na pár výjimek, nikdo nepochybuje o tom, kdo je tu padouch a kdo oběť.

A s nedávnou situací na polsko-běloruské hranici bych to nesrovnávala vůbec. Ano, ti lidé byli oběti, ale Lukašenka, který se neštítil je použít jako zbraň. 

Offline dzizisketa
8922 příspěvků moje polička 18. března 2022 12:55
Reakce na Ignis:

Karja Přesně.

Ono mi nepřijde ani mimo to, že člověk spíš pomůže známému než úplně cizímu člověku.

Nemluvě o tom, že až na pár výjimek, nikdo nepochybuje o tom, kdo je tu padouch a kdo oběť.

A s nedávnou situací na polsko-běloruské hranici bych to nesrovnávala vůbec. Ano, ti lidé byli oběti, ale Lukašenka, který se neštítil je použít jako zbraň. 

Offline Alida
21 příspěvků moje polička 18. března 2022 12:58
Reakce na continuity:

Hm,tak z Nestlé hlavně Caro. Za to budu náhradu hledat těžce. 

A nějaké cereálie možná, ale to nejak vyřeším. 

​Za sebe mohu doporučit jako náhradu Malzkaffee z DM. Střídám s Caro a je možná i lepší.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 18. března 2022 13:05
Reakce na andulka01:

POZOR NEBEZPEČNÝ ODPAD
- to je tak v kostce ta moje fcb kravka

​A to je nějaká tvoje kamarádka, nebo kdo?

Offline Karja
44504 příspěvků moje polička 18. března 2022 13:10

Alida Díky, u nás to pijou hlavně děti, já teda ani nevím,jestli to vůbec děti můžou, Caro a tohle. No asi jo:-D 

Offline Kokoska
34698 příspěvků moje polička 18. března 2022 13:10

Karoleena nechytej me za slovo. Rozhodne by mela mit prednost zena s ditetem nebo starsi zena pred mladou bezdetnou. Nevim, kolik mladych bezdetnych Ukrajinek utika, ktere aspon nepomahaji nejak sve pribuzne s jejima detma.

Offline jerry
11159 příspěvků moje polička 18. března 2022 13:18

Putin neplánuje navštívit vojáky

Krysa je zalezlá tak hluboko, že se dřív provrtá do pekla

A Nývlta ani Macháněho asi nemá...

Offline andulka01
12792 příspěvků moje polička 18. března 2022 13:22

Kan Expříbuzná, mám ji na fcb abych občas viděla jak se má exstrejda a exbratranci. A je to zároveň materiál, který jinde nenajdu, moje sociální bublina je poměrně konzistentní. Ale teda na rukou si musím sedět, abych jí tam něco nenapsala.

Offline andulka01
12792 příspěvků moje polička 18. března 2022 13:26

jerry Jemu jsou nějaký vojáci úplně u p....e, zvlášť když neplněj jeho představy. A podle flight radaru tam bylo nějaký pozdvižení, asi ho stěhovali ještě dál a hloub. Ten musí bejt vybátej do bezvědomí.

Offline Karja
44504 příspěvků moje polička 18. března 2022 13:29

andulka01 Já ti nevím, jestli to spíš nebyl nějakej pokus vzbudit rozruch, že je pozdvižení. No každopádně by mě zajímalo co to bylo! 

Offline jerry
11159 příspěvků moje polička 18. března 2022 13:30
Reakce na andulka01:

Ten musí bejt vybátej do bezvědomí.

​Taky si myslím.

Prostě KGBáckej srab.

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 18. března 2022 13:30

Kokoska Psalas o stěžujících si studentech, kteří určitě nejsou nemohoucí staříci, to mi neznělo, jako že by se to jakkoli mělo vztahovat i ke zkušenostem studentek, tak jsem měla potřebu na to poukázat. Že ještě existuje i spešl kategorie pro bezdětné mladé(?) ženy jsem z tvýho postu nepochopila.