711990 no tak to je teraz win-win!
. Ja sa vyhnem tomu joju a inak sme tiež nestlefree.
Aktuální česká politická situace
Evaeva ja tiez ale pamätám si, že tu na parfumanii dosť frcala ale neviem už u koho :)
Mrakoplas jojo, ale já to zrovna nebyla ![]()
slniecko lenže dodávky plynu nie sú len o ťažbe, resp. zdvihnutie dodávok do Európy pomáhali vyjednať aj USA. Aktuálny problém sú terminály a tie se nepostavia za rok, aj keby ťažobná infraštruktúra zvýšené požiadavky zvládala.
no.....toto vraj nie je zas taký problém, ako to vyzerá. Konieckoncov, koľko bolo kecov o reverznom toku a keď to bolo nutné, voilá, zrazu to bolo vyriešené v krátkom čase. ako jasné, že to nejde úplne zo dňa na deň, o tom aj píšem, ale nie je to zas taká prekážka. Keby to technicky nešlo, Slovensko by ten LNG tanker nekupovalo.
Mrakoplas :D
Já jsem slyšela v rádiu, že po Evropě je ta síť stavěná na obousměrný provoz. Jen to není vyzkoušené a čeká se, že může být problém s tím, že terminály jsou až na jihu, snad ve španělsku, že je to daleko. Ale to by přece mèlo mít technické řešení.
Nic se k tomu nedá bohužel najít, ale Nestlé pravděpodobně vyrábí i pro privátní značky obchodních řetězců.
Mrakoplas Haagen Dasz
Co se dá dělat, budu si častěji vozit zádoby ze Zmrzlinárny.
A Nespresso.
Ještě na Studentské pečeti občas ujíždím.
Haagen Dasz a oplatky Kolonáda
.
Haagen Dazs patřící Nestlé mě překvapil. Nevím proč, ale myslela js si , že je to privátní značka nespadající pod žádný kolos. V létě si ho občas koupím. Ještě si někdy a dcerou dáme kit kat, ale jinak od Nestlé nic. Docela mě to i překvapuje, čekala jsem to horší vzhledem k tomu, jaký je to kolos vlastníci spoustu značek.
Jeste ze mam kavovar tchibo. A ze piskoty dela mondelez![]()
Ta reakce! ![]()

Mrakoplas Tojsem byla určitě já! :-) Ale poslední dobou zrmrzlinu spíš vyrábím, díky Zarinya a jejímu geniálnímu receptu s kondenzovaným mlékem (doufám, že ho nevyrábí Nestle!). Ovšem v Japonsku jsem na HD dost závislá, navíc tam mají asi milion příchutí, které u nás nejsou! ![]()
Jinak teda u nás budou problém cereálie, jiné dětem nechutnají, ale tak už je poslední balení. Ale musím říct, že mě ten rozsahd dost překvapil, mají pod sebou kde co. Třeba ty vody...to jsem vůbec netušila!
Garfieme uz to nastesti preslo.![]()
Ale v nemeckem kramu maji km od nestle a pak rusky kram.....
jesteze je tu i recky,tam ho maji primo z Recka.![]()
Zarinya Tak já ji dělám jenom v létě, ještě přijde její čas! ![]()
Garfie Salko nepatří pod Nestlé, ale pod Agrofert
. Budeme mlsat oříšky, to je vlastně dobrá zpráva.
Necetla jsme celou diskuzi o Nestle. Ale nekde jsem zaznamenala, ze do Ruska zastavili prodej casti vyrobku, ty dulezite nako detska vyziva nebo krmivo pro zvirata prodavaji bez omezeni. To same delaji farmaceuticke koncerny (logicky neomezuji vyvoz napr leku). S cim mate ted konkretne problem? Nebo Nestle vyvazi nakonec uplne vsechno?
Václav má pod čepicí - nejdřív by vrátil Putlerovi medaili (mmch Puškinovu medaili dostal za nějaký kulturní či umělecký přínos?) a pak budou Chilani chtít vrátit pero. Tůůůdle
kamaradka pracuje pro konkurenci od Nestle, ktere se taky zatim nestahlo z ruskeho trhu. Za posledni tyden dostava silene moc nenavistnych mailu a vyhruzek. Ona o ukonceni vyroby samozrejme rozhodovat nemuze, to je kompetence vedeni ve Francii. V Rusku maji jak vyrobne haly, taky samozrejme velky trh... No sama je zvedava, kam to povede

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my